Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Σ.Λαβρώφ : ‘‘Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε έναν νέο θρησκευτικό πόλεμο στην Μέση Ανατολή‘‘



Pakistan-Taliban-members-killed-near-Syrian-capital1


Η παρέμβαση της Μόσχας στην Συρία και σε ολόκληρη της περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι πολυεπίπεδη και στοχεύει και στον θρησκευτικό τομέα. Έναν  τομέα που  τροφοδοτεί με συγκρούσεις την περιοχή αυτή εδώ και  αιώνες.
«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στο κλείσιμο των ζητημάτων στις επαφές μας  με τους εκπροσώπους των διαφόρων θρησκευτικών  δογμάτων στην Μέση Ανατολή, με δεδομένη την ανάγκη να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε μια θρησκευτική και δια-πολιτισμική  διάσπαση»,  δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ , σε συνάντηση με τον Προκαθήμενο της εκκλησίας της  Συρίας Ιγνάτιο Εφραίμ II.
‘’Είναι απαραίτητο για την πρόληψη ενός θρησκευτικού πολέμου στην Μέση Ανατολή‘‘, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην  συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.
«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις  επαφές μας  με τους εκπροσώπους των διαφόρων δογμάτων στην Μέση Ανατολή, με δεδομένη την ανάγκη να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε μια θρησκευτική  και δια-πολιτισμική σύγκρουση σε αυτό το σημαντικό κομμάτι του κόσμου. Η κατάσταση στην περιοχή είναι βαθύτατα ανησυχητική , υποφέρει πολύς κόσμος, όπως οι Σύροι πολίτες  οι οποίοι είναι πολύ αγαπητοί σε εμάς . Επίσης υπάρχουν όχι λιγότερο σημαντικές προκλήσεις στην Λιβύη, το Ιράκ, την Υεμένη και αλλού , δημιουργώντας  μια σοβαρή απειλή για το γεγονός ότι οι τρομοκράτες μπορούν να ενισχύσουν τη θέση τους »,  δήλωσε ο Λαβρώφ.


πηγή: .pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου