Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Συνταξιούχος νοσοκόμα ταΐζει με τη σύνταξή της 7.000 οικογένειες!

Συνταξιούχος νοσοκόμα ταΐζει με τη σύνταξή της 7.000 οικογένειες!
Αν και η συνήθης κριτική της σύγχρονης κοινωνίας κάνει λόγο για υπέρμετρο εγωκεντρισμό, για απώλεια της συναίσθησης στο πρόβλημα του συνανθρώπου και για ανθρώπους εγκλωβισμένους στο μικρόκοσμο των τσιμεντένιων κλουβιών τους… υπάρχουν μερικά παραδείγματα που πάντα θα αποτελούν την φωτεινή εξαίρεση! Ένα τέτοιο είναι η 69χρονη συνταξιούχος νοσοκόμα Charlotte Tidwell, η οποία πέρασε ολόκληρη τη ζωή της βοηθώντας τους συνανθρώπους της, και δεν σταμάτησε να το κάνει ούτε όταν συνταξιοδοτήθηκε.
Από την περίοδο που βγήκε στη σύνταξη, το 2000, έστησε μια μικρή τράπεζα τροφίμων στο Fort Smith του Αρκάνσας, στην οποία εργάζεται έξι μέρες την εβδομάδα εθελοντικά. Σήμερα, έχει κατορθώσει, δωρίζοντας η ίδια αρκετά από τα χρήματά της σύνταξής της αλλά συγκεντρώνοντας και άλλες δωρεές να παρέχει ένα ζεστό πιάτο φαγητό σε 7.000 ανθρώπους τον μήνα, προσφέροντας συνολικά 500.000 γεύματα τον χρόνο!
Οι προσπάθειες της κ. Tindwell είναι παραπάνω από αναγκαίες στην μικρή κοινότητα στην οποία ζει. Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2011 έως το 2013 στην περιοχή του Αρκάνσας, το 21,2% των κατοίκων αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές επισιτιστικές τους ανάγκες, το μεγαλύτερο ποσοστό από όλες της πολιτείες. Η πόλη έχει χτυπηθεί βάναυσα από την οικονομική κρίση και την ύφεση. Τα τελευταία χρόνια, πολλά εργοστάσια της περιοχής έχουν κλείσει, είτε έχουν απολύσει μεγάλο μέρος του προσωπικού τους, αφήνοντας τους ανθρώπους στην ανεργία, αδυνατώντας να θρέψουν τις οικογένειές τους.
«Δεν άντεχα να βλέπω αξιοπρεπείς ανθρώπους που εργάστηκαν μια ολόκληρη ζωή, να τρώνε σκυλοτροφές και γατοτροφές για να επιβιώσουν. Έπρεπε να κάνω κάτι. Έτσι με ανέθρεψαν οι γονείς μου, έτσι τους είχαν αναθρέψει και οι δικοί τους γονείς», αναφέρει η Charlotte για το πως πήρε την απόφαση.
Η συγκινητική παραδειγματική προσπάθεια της Charlotte παρουσιάστηκε από το κανάλι NBC στο παρακάτω βίντεο:


enallaktikidrasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου