Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ο χορός έκανε 3χρονο αγοράκι με σύνδρομο Ντάουν να νικήσει το κινητικό του πρόβλημα!


Ο χορός έκανε  3χρονο αγοράκι με σύνδρομο Ντάουν να νικήσει το κινητικό του πρόβλημα!
Διέψευσε όλες τις προβλέψεις ο μικρός Archie
Ο μικρός Archie Aspin γεννήθηκε με Σύνδρομο Ντάουν και οι γιατροί είχαν πει στη μητέρα του πως θα αντιμετώπιζε σημαντικά κινητικά προβλήματα και πως θα δυσκολευόταν ακόμα και να περπατήσει. Στα τρία του χρόνια ωστόσο ο Archie κάνει πολλά περισσότερα: χορεύει!
Η μητέρα του Amanda τον πήγε σε μαθήματα μπαλέτου για μωρά βοηθώντας στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του μικρού και πλέον ο Archie περπατάει, πηδάει και χοροπηδάει, κάτι που κάποτε θα θεωρείτο σχεδόν ακατόρθωτο.
Ο 3χρονος περνά 45 λεπτά την εβδομάδα κάνοντας μάθημα σε σχολή χορού κοντά στο σπίτι της οικογένειας στο Χάλιφαξ της Βρετανίας, κάνοντας αξιοσημείωτη πρόοδο.
«Από τότε που άρχισε το μπαλέτο για μωρά η αυτοπεποίθησή του ενισχύθηκε απίστευτα. Οι σωματικές του δυνατότητες είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ό,τι νόμιζα. Μερικές φορές είναι ασταθής αλλά προσπαθεί πολύ», λέει στη Daily Mail η μητέρα του.
Μπορεί οι γιατροί να προέβλεπαν άλλα για την εξέλιξη του Archie αλλά η 39χρονη μητέρα του είχε διαφορετικές σκέψεις για το γιο της. Τα παιδιά της, η 8χρονη Emily, η 5χρονη Tillie και ο Archie κάνουν όλα μαθήματα μπαλέτου και απολαμβάνουν τα οφέλη του χορού.
citypatras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου