Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Νέα επιχειρηματίας ετών 89!


Η Λατίκα Τσακραβόρτι είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας 89 ετών.

Και όχι δεν είναι μια επιχειρηματίας που πουλάει τα δημιουργήματα της παραδοσιακά σε κάποιο κατάστημα. Είναι μια γιαγιά που χτίζει σιγά σιγά τον προσωπικό της εταιρικό «κολοσσό» στο Διαδίκτυο με όχημα την απεριόριστη δύναμη του Instagram.
Η Λατίκα Τσακραβόρτι φτιάχνει μικρά κεντητά τσαντάκια από πολυτελή υφάσματα (poltli bags) που έχει μαζέψει μέσα στα χρόνια. Όπως λέει η ίδια για την οικογένεια της, που έχει ζήσει από πρώτο χέρι τον πόλεμο και την καταστροφή που αυτός κουβαλά, η ανακύκλωση ήταν τρόπος ζωής πριν καν αποκτήσει όνομα και γίνει της μόδας.
«Να πιστεύεις στα όνειρα, γιατί σ’ αυτά είναι κρυμμένη η πύλη της αιωνιότητας.»
Χαλίλ Γκιμπράν, Λιβανοαμερικανός ποιητής & φιλόσοφος
Γεννημένη σε ένα χωριό της πολιτείας Ασσάμ στην Ινδία η 89χρονη γιαγιά με την μεγάλη δημιουργικότητα και το περίσσιο θάρρος έχει μάθει ότι ποτέ δεν είναι αργά για όνειρα. Έχοντας γυρίσει όλη την Ινδία τα χρόνια του γάμου της με έναν επιθεωρητή αξιωματικών του στρατού είχε την ευκαιρία να μαζέψει υφάσματα που σήμερα είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να βρει.
Πιστεύοντας ψυχή τε και σώματι στην έννοια της επαναχρησιμοποίησης των υλικών στην αρχή χρησιμοποιούσε τα υφάσματα της για να φτιάξει ρούχα και παιχνίδια στα παιδιά της. Στην πορεία προέκυψε η κατασκευή των τσαντών που άρεσαν τόσο πολύ στον περίγυρο της, ώστε σύντομα άρχισε να τις πουλά online με την εταιρική επωνυμία «Latika’s Bags».
Σήμερα η φήμη της έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της χώρας της. Οι παραγγελίες για τις κεντητές τσάντες της δεν είναι μόνο πολλές αλλά γίνονται και από χώρες πολύ μακριά από τη βάση της, όπως η Γερμανία, η Νέα Ζηλανδία αλλά και το Ομάν.
Η ίδια δεν βιάζεται για την κατασκευή των δημιουργημάτων της. Αποδέχεται και χαίρεται για τις  πολλές παραγγελίες της, εκδηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί την αγάπη της για τον εγγονό της Τζόυ που την έπεισε να γίνει επιχειρηματίας στα 89 της χρόνια. αλλά ξέρει καλά ότι σημασία έχει το ταξίδι και όχι πάντα ο προορισμός.

«Τα κεντήματα και οι τσάντες μου που ξεκίνησα να δίνω σε συγγενείς και φίλους άρεσαν τόσο πολύ που ο εγγονός μου Τζόυ με έπεισε να ξεκινήσω το επιχειρηματικό αυτό εγχείρημα. Σε ένα ταξίδι του από τη Γερμανία είδε τη δουλειά μου και με έπεισε ότι πρέπει να έχω διαδικτυακή παρουσία. Δημιούργησε λοιπόν την ιστοσελίδα και μαζί με τα άλλα μου εγγόνια την προώθησε μέσω Twitter, FB και Instagram», δηλώνει η ίδια. «Η νύφη μου Σουμίτα με βοηθά να φτιάχνω τις τσάντες. Ο γιος μου διαχειρίζεται το επιχειρηματικό κομμάτι και όλη μου η οικογένεια με στηρίζει και με ενθαρρύνει καθημερινά. Οπότε κάποιος θα μπορούσε να πει ότι πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση», συμπληρώνει η Λατίκα.
Όσον αφορά τη ραπτική της μηχανή που της έκανε δώρο ο σύζυγος της και αποτελεί την συντροφιά της για 38 ολόκληρα χρόνια αποκαλύπτει τα εξής: «στις γραμμές της βλέπω την αγάπη και την τρυφερότητα που είχε για μένα. Δεν πρόκειται να την πετάξω ποτέ γιατί κοιτώντας την θυμάμαι εκείνον»…
omorfizoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου