Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η κόρη τους προσφέρθηκε ως «θυσία» και αυτοί ανταμείφτηκαν με «βραβείο»


Πριν από δύο και περισσότερο χρόνια ο βιασμός και η δολοφονία της νεαρής Maria Ladenburger στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας ήταν μια είδηση που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον για αρκετούς μήνες. Την Μαρία σκότωσε ένας Αφγανός ονόματι HusseinKhavari, ο οποίος είχε προηγουμένως φυλακιστεί για απόπειρα δολοφονίας μιας 20χρονης φοιτήτριας στην Ελλάδα, (την είχε ρίξει από ύψος οκτώ μέτρων στέλνοντάς την στο νοσοκομείο με βαριές σωματικές κακώσεις), αλλά σύντομα αφέθηκε ελεύθερος να κυκλοφορεί (χάριν του «νόμου Παρασκευόπουλου»).


Ο Khavari, ήρθε στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας το γνωστό κόλπο «μετανάστης χωρίς χαρτιά» και ισχυριζόμενος ότι ήταν 17 ετών. Έμεινε 17 ετών για τουλάχιστον τρία χρόνια μετά την άφιξή του, μέχρι τη στιγμή που έπνιξε τη Μαρία στον ποταμό Dreisam. Πιθανότατα είναι ακόμα 17, ενώ εκτίει την ποινή του στη φυλακή.

Οι γονείς της Μαρίας ήταν (και πιθανώς είναι ακόμα) ενεργοί στο κίνημα “welcome-refugees”. Σε κείμενό του στο γερμανικό blogYoung German εξετάζει την πρόσφατη απονομή βραβείουπολυπολιτισμικής εκτίμησης στους γονείς της δολοφονημένης κοπέλας,Friederike και Clemens Ladenburger.

Ο τίτλος: Maria Ladenburger - Δοξασμένη ως μάρτυρας αίματος για ένα κίνημα

Βασικά, έχω ήδη δηλώσει την άποψή μου για τη συμπεριφορά των γονέων της δολοφονημένης Μαρίας. Αλλά όταν πριν λίγες μέρες είδα τις φάτσες τους, να στέκονται με ένα χαρωπό ύφος μπροστά στις κάμερες δείχνοντας ένα βραβείο των πολιτών (Bürgerpreis) που τους έδωσαν υποστηρικτές της πολιτικής της Μέρκελ, ένιωσα ειλικρινά να ανακατεύομαι. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κέρδισαν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό - εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ - πέρυσι με την ονομασία ενός ιδρύματος με το όνομά της. Αντίθετα, είναι το εκστατικό τους (verzückt) χαμόγελο στις κάμερες επειδή ανταμείφθηκαν για την φανατισμένη φιλο-πολυπολιτισμική τους στάση. Αυτοί που βλέπετε παρακάτω είναι γονείς ενός κοριτσιού που το έπνιξε, το βίασε και το πέταξε στην λίμνη ένας εισβολέας Αφγανός που είχε ήδη διαπράξει παρόμοιο αδίκημα εναντίον μιας νεαρής γυναίκας στην Ελλάδα που κατάφερε να επιζήσει.
Και για το γεγονός ότι δέχθηκαν τον θάνατο της κόρης τους, χωρίς να εκφράσουν ούτε έστω λίγη δυσαρέσκεια, ως κάτι που «ήταν από τον Θεό», ενώ ήταν κάτι από άνθρωπο και θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, τιμήθηκαν από τους εξέχοντες ηγέτες της χώρας. Έλαβαν αυτό το βραβείο επειδή δήλωσαν πίστη στην πολιτική γραμμή του κράτους, επειδή δεν διαμαρτυρήθηκαν, έστω αν και έχασαν την κόρη τους ως άμεση συνέπεια της μεταναστευτικής πολιτικής της Μέρκελ. Οι άνθρωποι αυτοί ή είναι βλάκες ή είναι διεστραμμένοι. Εάν δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του θανάτου της Μαρίας στην κοίτη του ποταμού, των Αφγανών, της πολιτικής που τους ανταμείβει, του γραφείου της καγκελαρίου και εκείνων των μοιραίων ωρών του 2015, τότε μάλλον δεν είναι πολύ έξυπνοι, αν και αμφιβάλλω. Από την άλλη όμως, εάν τα έχουν κατανοήσει όλα αυτά και εξακολουθούν να είναι διατεθειμένοι όλο αυτό να το καταπιούν και να δεχτούν να ανταμειφθούν με βραβεία και μετάλλια επειδή παραιτήθηκαν τόσο πρόθυμα από το παιδί τους, θα μπορούσε γρήγορα να καταλήξει ότι η συμπεριφορά τους είναι απλώς εμετική.


ΚΟ / από εδώεδώ κι εδώ


redskywarning

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου