Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ο πρώτος ελληνικός καφές με κάνναβη είναι γεγονός!


Καφές με κάνναβη
Μιλάμε, βέβαια, για καφέ ελληνικής κατασκευής ο οποίος περιέχει κανναβιδιόλη, και πίνεται ως καπουτσίνο, εσπρέσο κτλ. αν και διόλου απίθανο να δούμε κάποια στιγμή και καφέ με κάνναβη στο μπρίκι. Και μαζί του έρχεται και το πρώτο ελληνικό τσάι με κανναβιδιόλη, σε τρεις γεύσεις: κάνναβη, κινέζικο, πράσινο.
Τα προϊόντα φέρνει στην αγορά η Golden Greece Cannabis και θα είναι διαθέσιμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα στα καταστήματα Cannabar και Cannashop. Τα Cannabar έχουν ήδη έναν μήνα λειτουργίας στην αρκετά πρωτοπόρο, στον τομέα, Θεσσαλονίκη, κι εκεί μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις καφέ εμπλουτισμένο με κανναβιδιόλη.
Ο Διονύσης Σαρμαζανίδης , ο πολύ ενεργητικός επιχειρηματίας στον χώρο της κάνναβης, μίλησε στο CannabisOne.gr: «Αυτήν την στιγμή τα αντίστοιχα προϊόντα μάς έρχονται κυρίως από την Ιταλία και την Γερμανία. Η δική μας σκέψη ήταν να βγει ένα προϊόν ελληνικό, να υπάρξει δραστηριότητα στην χώρα μας, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας κι ας μας βγαίνει εμάς τους ίδιους πιο ακριβό, για αρχή, από ότι το αγοράζουμε αυτήν την στιγμή από έξω. Κι αργότερα να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε τον δρόμο και να είναι η Ελλάδα που θα βγάζει τέτοια προϊόντα προς τα έξω.»
Και πράγματι, αυτή η λογική φαίνεται πως υπήρχε από την αρχή της ίδρυσης και συνοψίζεται στο ίδιο το όνομα της εταιρίας που σημαίνει: Χρυσή Ελλάδα, Ελλάδα που βγαίνει χρυσή προς τα έξω.
Έρχονται περισσότερα προϊόντα
Περισσότερα από 70 διαφορετικά προϊόντα με κάνναβη μέχρι τον Μάιο
Τον καφέ και το τσάι θα ακολουθήσουν μια σειρά από προϊόντα με την ελληνική μπίρα με κάνναβη να ακολουθεί στις αρχές του Φλεβάρη, και την Golden Greece Cannabis να βρίσκεται σε αναμονή για άδειες για περισσότερα από 70 διαφορετικά προϊόντα με κάνναβη μέχρι τον Μάιο. Προϊόντα που αναμένεται να τονώσουν μια οικονομία γύρω από αυτά και σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα εργοστάσιο αναψυκτικών το οποίο από δεκαεφτά διαφορετικά προϊόντα συρρικνώθηκε μόνο σε ένα, στην εποχή της κρίσης, σήμερα κλείνει συμφωνίες με την Golden Greece κι επιστρέφει στην προηγούμενη δυναμική του.
Όλα αυτά τα προϊόντα κάνναβης, βέβαια, δεν προκαλούν κάποια ευφορία αφού η περιεκτικότητα στην ψυχοτρόπο κανναβινοειδή ουσία THC είναι μηδαμινή (έως 0,2%, κατά την νομοθεσία), ενώ η έμφαση δίνεται στην CBD, αλλιώς κανναβιδιόλη, στην οποία αποδίδονται μόνο θεραπευτικές ιδιότητες.

cannabisone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου