Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Τι είναι η Σαμανική Ενεργειακή Ιατρική


Της Λιάνας Τελειώνη

Ο σαμάνος μιλάει με ευχέρεια τη γλώσσα της ενέργειας

Ηγλώσσα του πνεύματος είναι η ενέργεια, οι εικόνες δεν μπορούν να εισέλθουν σε αυτό το πεδίο. Η γλώσσα του νου είναι οι εικόνες και του σώματος τα συναισθήματα. Όλα αυτά όμως στην πιο λεπτοφυή τους μορφή είναι ενέργεια!
Αυτό που κάνει ο σαμάνος είναι να μάθει καλά την γλώσσα κάθε ενός από αυτούς τους τομείς και μαθαίνει πώς να αλλάζει επίπεδα δέσμευσης.
Ένα οποιοδήποτε θέμα υγείας όπως ένα  πρόβλημα καρδιάς δεν θέλει κανείς να το έχει στο κυριολεκτικό, στο υλικό επίπεδο, στο δωμάτιο των επειγόντων περιστατικών! Είναι προτιμότερο να το έχει και να το ανακαλύψει στο επίπεδο του μυαλού, όπου το μυαλό μπορεί να θεραπεύσει το σώμα. Ακόμα καλύτερα στο επίπεδο της ψυχής, όπου μέσω της εμπειρίας για το άπειρο και τον Θεό το σώμα μπορεί να θεραπευτεί. Και ακόμα καλύτερα στο επίπεδο του πνεύματος όπου  μπορεί να καθαρίσει ένα αποτύπωμα από το φωτεινό ενεργειακό πεδίο πριν αυτό να έχει την δυνατότητα να οργανώσει το σώμα σε ασθένεια.

Δουλεύοντας στον αόρατο κόσμο της ενέργειας

Το ρητό λέει: «θεράπευσε τα πράγματα πριν γεννηθούν», πριν εκφραστούν στον κυριολεκτικό κόσμο. Οι σαμάνοι μαθαίνουν να δουλεύουν σε αυτόν τον αόρατο κόσμο ενέργειας. Να  μετατοπίζουν το προσχέδιο έτσι ώστε να μετατοπίζεται και το σώμα. Και αυτό το προσχέδιο όχι μόνο ενημερώνει την σωματική υγεία μας αλλά επίσης ενημερώνει και την ψυχολογική μας κατάσταση.
Το φωτεινό ενεργειακό μας πεδίο δημιουργεί μια χορογραφία της πραγματικότητάς μας. Το ποιόν θα συναντήσουμε, με ποιόν θα βγούμε ραντεβού, ποιόν θα παντρευτούμε, επιλέγει ακόμα και τους γονείς που θα έχουμε όταν γεννηθούμε, τα πεπρωμένα που έχουμε, τους ανθρώπους που μας ελκύουν, το χαλασμένο ψάρι στο εστιατόριο, την έξοδο που θα πάρουμε στον αυτοκινητόδρομο. Οργανώνει και χορογραφεί την σωματική και ψυχολογική πραγματικότητα. Είναι γνωστό ως κάρμα στην Ανατολή στις ινδικές παραδόσεις.
Πού βρίσκεται όμως όλο αυτό και πού μπορούμε να το βρούμε μέσα μας ώστε να το διαγράψουμε; Αυτό που έχουν κάνει οι σαμάνοι είναι ότι έχουν εξακριβώσει πού βρίσκονται αυτά τα αποτυπώματα στο φωτεινό ενεργειακό πεδίο και έχουν αναπτύξει τεχνικές για την ανίχνευση αυτών των αποτυπωμάτων, για τον καθαρισμό και την «διαγραφή» τους αλλά και για να τα επανα-γράφουν με φως.
Όταν συμβεί ο καθαρισμός και η διαδικασία επαναφοράς φωτός, το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος βελτιώνεται απίστευτα. Η θεραπεία επιταχύνεται και επιστρέφουμε στην υγεία, σωματική και ψυχολογική. Μπορούμε να απελευθερωθούμε από  τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα από ιστορίες, συμπεριφορές και καταστάσεις που έρχονται και ξανάρχονται στην ζωή μας.
Θέλουμε λοιπόν να μάθουμε να δουλεύουμε στο επίπεδο του πνεύματος, όσο πιο κοντά γίνεται στην πηγή. Μαθαίνουμε την γλώσσα της ενέργειας. Και μαθαίνουμε να επεμβαίνουμε στο επίπεδο της ψυχής.

Μια περιγραφή του φωτεινού ενεργειακού πεδίου

Το φωτεινό ενεργειακό πεδίο είναι ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που περιβάλλει το φυσικό σώμα. Έχει το μήκος των απλωμένων χεριών σας, είναι ένα ενεργειακό πεδίο που εισέρχεται από τα πόδια σας και ανεβαίνει προς τα πάνω μέσα από το σώμα σας και εκτείνεται προς τα έξω ως το μήκος των χεριών σας όταν είναι απλωμένα έως και 30 εκ μέσα στην γη και πάνω προς τα πόδια σας και την σπονδυλική σας στήλη ξανά.
Μαθαίνουμε πώς να αισθανόμαστε το φωτεινό ενεργειακό πεδίο, αυτή την μεμβράνη που περιέχει την «δεξαμενή» με το ουσιώδες καύσιμο για την ζωή μας. Όταν αυτό το στοιχειώδες καύσιμο τελειώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος καταρρέει και γινόμαστε επιρρεπείς σε ασθένειες και μπορεί τελικά να πεθάνουμε.
Το φωτεινό ενεργειακό πεδίο, έχει το σχήμα ενός ντόνατ με μια πολύ στενή τρύπα σε αυτό, που στην γεωμετρία είναι γνωστό ως δακτύλιος. Είναι ένα ντόνατ με μήκος όσο έχουν τα χέρια σας απλωμένα και που περιέχει μέσα του πληροφορίες για κάθε τραύμα και για κάθε εμπειρία που έχετε ζήσει στην ζωή σας, για τις εμπειρίες που είχατε μέσα στην μήτρα και που είχατε σε όλες τις προηγούμενες ζωές σας πριν από αυτήν. Περιέχει πληροφορίες για το πώς ζήσατε 2.000 χρόνια πριν, για το πώς πεθάνατε 2.000 χρόνια πριν, για το πώς σκοτωθήκατε, πώς σας ακρωτηρίασαν, πώς χτυπηθήκατε, για τις απώλειες που υποφέρατε, για το πώς θρηνήσατε.
Είναι ένα προσχέδιο που μας προδιαθέτει να βρούμε τους γονείς από τους οποίους θα γεννηθούμε, μέσα από τους οποίους θα έχουμε τις πιο πλούσιες και τις σημαντικότερες εμπειρίες. Όχι τις ευκολότερες, αλλά τις πιο πλούσιες και αυτές από τις οποίες θα μάθουμε τα περισσότερα. Μας προδιαθέτει για τους ανθρώπους που θα συναντήσουμε, που θα ερωτευτούμε, που θα παντρευτούμε, τις δουλειές στις οποίες θα καταλήξουμε να κάνουμε.
Κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας, ο σαμάνος καθαρίζει τα αποτυπώματα στο φωτεινό ενεργειακό πεδίο έτσι ώστε να μπορούμε να απελευθερωθούμε από το κάρμα και την μοίρα, από το παρελθόν που «χύνεται» συνεχώς στο παρόν και διεκδικεί την στιγμή, έτσι ώστε να μπορούμε να νιώσουμε ελευθερία.
Αφού θεραπεύσουμε τα αποτυπώματα στο φωτεινό ενεργειακό μας πεδίο, έχουμε την δυνατότητα να χαράξουμε την πορεία του πεπρωμένου μας, να επιβιβαστούμε σε ένα μέλλον απαλλαγμένο από το παρελθόν που δεν είναι πλέον προκαθορισμένο από το πώς υποφέραμε στο παρελθόν, από τις απώλειες που βιώσαμε, από τα τραύματα που είχαμε στην ηλικία των έξι ετών. Μπορούμε να βιώσουμε την ελευθερία.

Πώς λειτουργούν τα αποτυπώματα

Ένα αποτύπωμα στο φωτεινό ενεργειακό μας πεδίο θα μας πηγαίνει συνεχώς πίσω στους ίδιους ανθρώπους, στις ίδιες ερωτικές σχέσεις, στις ίδιες δουλειές μέχρι να πάρουμε το μάθημα. Και αν δεν πάρουμε το μάθημα… θα καταλήξουμε να το παντρευτούμε! Και αυτό ισχύει για όλους μας. Καταλήγουμε να παντρευτούμε τον σύζυγο ή να κάνουμε την δουλειά ή να ζήσουμε εκείνες τις καταστάσεις στην ζωή μέχρι να πάρουμε το μάθημα. Και είναι καλύτερο να πάρουμε το μάθημα στο επίπεδο της ψυχής, ή στο επίπεδο του πνεύματος, παρά στο κυριολεκτικό επίπεδο στην αίθουσα με τα επείγοντα, ή μετά από δέκα χρόνια, δύο παιδιά και τρεις γάμους…
Ίσως ήρθε η στιγμή να προβληματιστείτε σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα στην δική σας ζωή που βλέπετε ότι τα επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά. Εκείνα που λέτε : «Ωχ! Όχι. Όχι πάλι!!!». Τα σημεία που κολλάτε στην επικοινωνία με το σύντροφό σας ή με το αφεντικό σας, ή με τα παιδιά, ή με τους γονείς σας. Τα μοτίβα υγείας που επαναλαμβάνονται στην ζωή σας.
Ο σαμάνος όταν εργάζεται με κάποιον καταλαβαίνει ότι αυτή μπορεί να είναι μια πολλαπλή εκδοχή του αρχικού αποτυπώματος! Και αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε φυσικά είναι η πλήρης διαγραφή του αποτυπώματος και όχι απλά το να νιώσουμε καλά για την τελευταία φορά που εκδηλώθηκε. Και αυτό που ενδιαφέρει τον σαμάνο να κάνει είναι να καθαρίσει το αποτύπωμα στο επίπεδο του πνεύματος, να καθαρίσει το αποτύπωμα από το φωτεινό ενεργειακό πεδίο ώστε να μην ξανασυμβεί!

Ο Αλμπέρτο Βιλόλντο ψυχολόγος και ιατρικός ανθρωπολόγος μελέτησε την Σαμάνικη Ενεργειακή Ιατρική μένοντας 25 χρόνια κοντά των σαμάνους του Περού. Αναγνώρισε βιώνοντας στην πράξη την υπεροχή των τεχνικών τους και κατάφερε να πάρει την άδεια να μεταφέρει αυτή την γνώση στην Δύση δημιουργώντας την κορυφαία εκπαίδευση του Σαμάνικου Θεραπευτικού Τροχού.

omorfizoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου