Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Η εταιρεία-τέρας με προίκα 100 δισ. δολαρίων, που θα ελέγχει την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων


Η εταιρεία-τέρας με προίκα 100 δισ. δολαρίων, που θα ελέγχει την παγκόσμια παραγωγή τροφίμωνΗ ομάδα του Avaaz καλεί σε συλλογή υπογραφών για να αποτραπεί ο γάμος των τεράτων Bayer-Monsanto. Διαβάστε το κείμενο και υπογράψτε:

"Είναι επείγον! Ο Τραμπ ετοιμάζεται να ευλογήσει τη συγχώνευση των χημικών κολοσσών Monsanto και Bayer για να γεννηθεί μια εταιρεία-τέρας με προίκα 100 δισ. δολαρίων, που θα ελέγχει την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων.

Δεν είναι μόνο αθέμιτο μια εταιρεία να γίνει τόσο μεγάλη, αλλά και παράνομο. Όμως, δύο σχετικά άγνωστες ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μπορούν να σταματήσουν τη συμφωνία. Το πρόβλημα είναι ότι δέχονται ασφυκτική πίεση από τις δύο πανίσχυρες πολυεθνικές και ο Τραμπ θέλει διακαώς να κλείσει η συμφωνία.   

Μόνο ένα μαζικό κίνημα σαν το δικό μας μπορεί να τα βάλει μαζί τους.   

Πέρυσι, κατατροπώσαμε τη Monsanto δύο φορές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αλλά αυτήν τη φορά χρειαζόμαστε έναν πρωτοφανή αριθμό συμμετοχών για να δείξουμε στους αρμόδιους ότι οι πολίτες όλου του κόσμου είμαστε ενάντια στη συγχώνευση των τεράτων που προωθεί ο Τραμπ. Πρόσθεσε τη φωνή σου:  


Η συγχώνευση Monsanto - Bayer θα σήμαινε ολοκληρωτική κυριαρχία στις καλλιέργειες και την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων και φυτοφαρμάκων! Είναι οι ίδιες εταιρείες που δηλητηριάζουν τις μέλισσες, τα ποτάμια και τα τρόφιμά μας, ενώ έχουν εφεύρει μεταλλαγμένους σπόρους μίας σοδειάς, για να κρατούν τους μικρούς παραγωγούς αιχμάλωτους στα χρέη.   

Ο Τραμπ, πριν αναλάβει καθήκοντα, συναντήθηκε με τις δύο εταιρείες και ύστερα σε δηλώσεις του παρουσίασε το μεγάλο σχέδιο συγχώνευσης ως επίτευγμά του. Ευτυχώς, όμως, η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού προλαβαίνει να μπλοκάρει τη συμφωνία, ενώ ο επικεφαλής Αντιμονοπωλίου των ΗΠΑ μπορεί ακόμη και να καταθέσει αγωγή, αν αποφασιστεί ότι η συγχώνευση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.   

Οι δύο αρμόδιοι δέχονται αποπνικτική πίεση, για να εγκρίνουν γρήγορα-γρήγορα τη συμφωνία. Όμως το κίνημά μας έχει μπλοκάρει στο παρελθόν τέτοιου είδους συμφωνίες. Ας δημιουργήσουμε μια έκκληση τόσο δυνατή που θα αναγκάσει τους δύο αρμόδιους να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον:  


Έχουμε ήδη μπλοκάρει την ανανέωση της άδειας του μαγαλύτερου προϊόντος της Monsanto, της γλυφοσάτης, και έχουμε βοηθήσει να απαγορευτεί στην Ευρώπη το φυτοφάρμακο της Bayer που σκοτώνει τις μέλισσες. Ας τους αποδείξουμε ότι ακόμη κι όταν προσπαθούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, εμείς μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα για την υγεία, τα τρόφιμα, τις καλλιέργειες και τη γη μας."

Διαβάστε επίσης:





enallaktikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου