Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016

Ελληνογιαπωνέζα έφτιαξε το πρώτο προϊόν από κάνναβη


Ελληνογιαπωνέζα έφτιαξε το πρώτο προϊόν από κάνναβη
Το πρώτο τελικό προϊόν από κάνναβη είναι ήδη πραγματικότητα.  

Πρόκειται για χειροποίητο χαρτί που κατασκεύασε η Ελληνογιαπωνέζα καλλιτέχνις Μαριέττα Καλλονά, από τους λίγους στη χώρα μας που γνωρίζουν την παραδοσιακή τεχνική, οι ρίζες της οποίας χάνονται στους αιώνες.

Η ομάδα από «Το Καννάβι», που καλλιέργησαν σε πιστοποιημένο βιολογικό χωράφι οκτώ στρεμμάτων στο Υπατο Βοιωτίας ήμερη κάνναβη, με στόχο την παραγωγή προϊόντων από σπορέλαιο μέχρι αλεύρι, μετά τη συγκομιδή, στις 7 Οκτωβρίου, έδωσαν έναν μικρό αριθμό στελεχών του φυτού στην κ. Καλλονά. 

Αποστολή της να δοκιμάσει να φτιάξει χαρτί. Πριν από λίγες ημέρες, η Μαριέττα τους ενημέρωσε ότι τα κατάφερε: είχε δημιουργήσει το πρώτο προϊόν ελληνικής κάνναβης μετά δεκαετίες.

"Το χειροποίητο χαρτί φτιάχνεται κανονικά από φυτά, αλλά μέχρι σήμερα έφτιαχνα χειροποίητο χαρτί επεξεργαζόμενη ανακυκλωμένα χαρτιά κάθε είδους", λέει η ίδια στην "Καθημερινή". 

"Ηθελα πάντα να κάνω χαρτί από φυτά, αλλά δεν είχα ποτέ μέχρι σήμερα πρόσβαση στο σωστό φυτό. Η συνεργασία με "Το Καννάβι" ήταν μια πρόκληση και για εκείνη. Θέλαμε να δούμε κατ’ αρχάς αν γίνεται, και γίνεται!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου