Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Πρεσβευτής Μόσχας: Η Ρωσία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας

http://www.prisonplanet.gr/images/Polina/4_4_16-9_4_16/afeypPATRATORA-960x510.jpgΟ Ολέγκ Μπρεντίχιν, πρεσβευτής-σύμβουλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, ανέφερε από την Πάτρα πως «η σχέση μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας ήταν, παραμένει και θα παραμείνει αδελφική. Η Ρωσία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα, μιλώντας, στην ημερίδα, που διοργάνωσε το Φιλανθρωπικό Ινστιτούτο Πλάτων με θέμα τις «Προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας- Ρωσίας», ο Ρώσος διπλωμάτης, υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις του ρωσικού και του ελληνικού λαού, που τους συνδέει αφενός η Ορθοδοξία, αφετέρου οι κοινοί αγώνες που δόθηκαν για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Σε σχέση με το «προσφυγικό» δήλωσε: «Στη Ρωσία όλοι αισθάνονται θαυμασμό για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι Έλληνες, ιδιαιτέρως όταν γνωρίζουμε όχι μόνο την δυσκολία του προσφυγικού ζητήματος αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ευθύνες για το προσφυγικό κύμα ανήκουν σε όσους κατέστρεψαν τις δομές των κρατών των οποίων οι πολίτες αναγκάζονται να τα εγκαταλείψουν».

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο κ. Μπρεντίχιν θύμισε ότι ανάλογες καταστάσεις είχε περάσει η Ρωσία την δεκαετία του 1990, αλλά «με πίστη όραμα και σχέδιο» η χώρα του τα κατάφερε. «Είμαι σίγουρος ότι και η Ελλάδα θα τα καταφέρει», κατέληξε.


ΠΗΓΗ

thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου