Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019

Οι πολίτες είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ υπεύθυνοι για την μοίρα τους.Επειδή έχει αρχίσει πάλι η γκρίνια για την κυβέρνηση και αυξάνονται οι "κοψοχέρηδες", επισημαίνω τα εξής: οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάντια της.
 Ανέδειξαν σειρά ανεπάγγελτων πρωθυπουργών, πιστεύοντας φαίνεται ότι η επαγγελματική εμπειρία αποτελεί επουσιώδες και αδιάφορο προσόν για την διακυβέρνηση μίας χώρας. Ανέδειξαν αλλεπάλληλους γόνους πολιτικών, θεωρώντας προφανώς ότι η ικανότητα διακυβέρνησης είναι εγγεγραμμένη στο γονιδίωμα.
 Επίσης το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών που εξελέγοντο ήταν φαυλεπίφαυλοι ή ανίκανοι, αλλά μιά χαρά ικανοί για να εξυπηρετούν τα διάφορα συνήθως παράνομα αιτήματα των ψηφοφόρων τους.
Όταν η χώρα χρεωκόπησε, η ελληνική κοινωνία απέτυχε παταγωδώς να αναδείξει μία σοβαρή εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης, διότι όλοι ήθελαν να γίνουν αρχηγοί. Και τελικώς ως εναλλακτική λύση ο ελληνικός λαός ανέδειξε τον....Καμμένο, τον Θεοδωράκη και διάφορες άλλες γραφικότητες (πλην συστημικές γραφικότητες), με τα γνωστά αποτελέσματα.
 Όταν η τρόϊκα "έφυγε" (γιατί φυσικά δεν έφυγε), οι ψηφοφόροι επέστρεψαν στα παλιά κόμματα που έριξαν την χώρα έξω. Τώρα έχουν αρχίσει ήδη να γκρινιάζουν ότι η ΝΔ έχει αρχίσει να τους απογοητεύει, ότι δεν βλέπουμε τις ξένες επενδύσεις που μας έταξαν, ότι η ανεργία δεν μειώνεται κλπ.
 Σε λίγο θα στραφούν με νοσταλγία στον Τσίπρα, είμαι απολύτως βέβαιος. Οι Έλληνες ψηφοφόροι,όσο και αν υφίστανται πλύση εγκεφάλου και διάφορες άλλες δικαιολογίες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιός είναι τι. Μικρή χώρα είμαστε.
 Οι πολίτες είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ υπεύθυνοι για την μοίρα τους. Αν δεν έχουν κριτήρια, να πάνε να τα βρουν. Αν είναι απαίδευτοι, να πάνε να διαβάσουν. Αν πιστεύουν τα ψέμματα, είναι άξιοι της μοίρας τους. Αν ψηφίζουν φαυλοκράτες για να τους κάνουν τα ρουσφέτια, ας υποστούν τα επίχειρα.

harrytsopanos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου