Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

...οι κυρίες Καρόλα Ρακέτε και Γκρέτα Τούνμπεργκ έχουν αγαθές προθέσεις


Σχετικά:

Μια φίλη μού ‘γραψε ότι οι κυρίες Καρόλα Ρακέτε και Γκρέτα Τούνμπεργκ έχουν αγαθές προθέσεις και κινούνται από αγνά ιδανικά. Κατά συνέπεια η κριτική-πολεμική μας είναι προκατειλημμένη και άδικη. Της απάντησα με κάτι που είχα γράψει άλλοτε, αλλού:
Στην εποχή που ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται, οι καλές προθέσεις δεν μετρούν.
Όποιος θέτει, ακούσια έστω, τα ιδανικά του στην υπηρεσία του κεφαλαίου, των ελίτ, των τραπεζιτών, θα μας...
βρει αντίθετους, είτε αυτός είναι ένας δημοφιλής ηθοποιός, είτε μια υγιής ακτιβίστρια, είτε ένα άρρωστο κορίτσι.
Ο Ισραηλινός στρατός, εναντίον του οποίου δεν βλέπω να στρέφεται κανένα «αυθόρμητο», μαζικό, πριμοδοτούμενο από τα μίντια, οδηγούμενο από κάποιον «αστέρα» του ακτιβισμού κίνημα, ως πάγια κατηγορία κατά των «τρομοκρατών» Παλαιστινίων εκτοξεύει το ότι αυτοί χρησιμοποιούν ως ασπίδες παιδιά. Νομιμοποιείται έτσι, καθώς υποστηρίζει, να σκοτώνει τα παιδιά αυτά.
Εμείς, δεν σκοτώνουμε τις ανθρώπινες «ασπίδες», έστω κι αν πίσω τους κρύβονται οι τραπεζίτες. Σεβόμαστε τη φυσική τους υπόσταση. Προκειμένου να ξεσκεπάσουμε τους τραπεζίτες όμως, οι ασπίδες, οι προμετωπίδες, οι προθήκες, θα δέχονται κριτική. Όπως εμείς δεχόμαστε τόνους προπαγάνδας, πλύσης εγκεφάλου και ψυχολογικής βίας, έτσι κι αυτές θα δέχονται κριτική. Διαρκή, ολομέτωπη και άνευ ορίων κριτική, διότι το διακύβευμα είναι τεράστιο: έλεγχος του πλανήτη, έλεγχος της ζωής. Όχι της ζωής ΜΑΣ, της ζωής γενικά…

sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου