Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Ταξίδι σε όλα τα πάρκα των ΗΠΑ για μια 89χρονη γιαγιά και τον εγγονό της!

«Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα»
Λάο Τσε

Kάθε ταξίδι είναι και μια περιπέτεια. Και για την 89χρονη Τζόι Ράιαν -που μέχρι το 2015 δεν είχε βγει από τα στενά όρια της γενέτειρας της στην αμερικανική πολιτεία του Οχάιο-  είναι… παράταση όμορφης ζωής!
Όλα ξεκίνησαν όταν το 2015 ο εγγονός της Μπραντ Ράιαν αποφάσισε να την πάρει μαζί του σε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο στο Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains. Οι ευχαριστίες της γιαγιάς του και η μεταμέλεια της, που μέχρι τότε δεν είχε δει τα βουνά της χώρας της και την απεραντοσύνη του ωκεανού, συγκίνησαν το νέο άνδρα που αποφάσισε να διορθώσει άμεσα αυτή την αδικία. «Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να το κάνω», δηλώνει η 89χρονη Τζόι στο περιοδικό Today, πανευτυχής για την αλλαγή της κατάστασης που πραγματοποίησε μαζί με τον εγγονό της.
Από τότε μέχρι σήμερα γιαγιά και εγγονός έχουν επισκεφτεί 21 επιπλέον εθνικά πάρκα. «Είναι η διαφορά που βλέπεις πάνω της. Το γέλιο της, τα χαμόγελα μας, η απίστευτη θέα που κόβει ανάσες… Βλέπω τα μάτια της να παίρνουν ζωή με τρόπους που δεν περιγράφονται με λόγια», δηλώνει από την πλευρά του ο Μπραντ στο αμερικανικό περιοδικό. Και φυσικά το ταξίδι δεν εξαντλείται μόνο στα παραπάνω.
«Είναι μια ευκαιρία να δοθούν απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα. Τις μέρες αυτές κάναμε δύσκολες συζητήσεις, μάθαμε πώς να συγχωρούμε ο ένας τον άλλον και κατανοήσαμε πολλά από όσα έχουμε κάνει και έχουμε σκεφτεί», συμπληρώνει ο ίδιος αναφερόμενος και στη δύσκολη περίοδο που ακολούθησε το διαζύγιο των γονιών του.
Σήμερα στόχος γιαγιάς και εγγονού είναι και τα 61 εθνικά πάρκα των Ηνωμένων Πολιτειών και γιατί όχι και όλα τα πάρκα του κόσμου. Τις περιπέτειες τους από τα 29 πάρκα που έχουν επισκεφτεί μέχρι σήμερα μπορεί να παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί στον λογαριασμό τους στον Instagram: @grandmajoysroadtrip.
Αν μη τι άλλο για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι δεν είναι ποτέ αργά για περιπέτειες… κάθε είδους!
omorfizoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου