Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει εξωτερικές παρεμβάσεις

© Fotolia / Savvapanf Photo
Άποψη του Πεκίνου. Αρχειοθέτηση φωτογραφίας
Πεκίνο, 20 Αυγ-RIA Novosti. Το Πεκίνο σκοπεύει να επεκτείνει τη συνεργασία με τη Μόσχα για την καταπολέμηση των παρεμβάσεων  στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Geng Shuang.


Ο διπλωμάτης έκανε μια τέτοια δήλωση, σχολιάζοντας το post στο Twitter της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Ρωσία, η οποία περιείχε μια λεπτομερή διαδρομή της μη  εξουσιοδοτημένης διαδήλωσης  στις 3 Αυγούστου, ζητώντας στους Αμερικανούς  να αποφύγουν  την πορεία.

Η εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι η Μόσχα θα αναφέρει στις Η.Π.Α. και τις Γερμανικές αρχές για το πώς το διπλωματικό προσωπικό και τα ΜΜΕ παρενέβησαν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας όταν πληροφόρησαν για ασυντόνιστες συγκεντρώσεις στη Μόσχα.

Ο Geng Shuang προσέθεσε ότι τα μέτρα που έλαβε η Ρωσική κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τη δημόσια τάξη στη Μόσχα κατά τη διάρκεια μη επικυρωμένων συλλαλητηρίων  ήταν "απολύτως νόμιμα".
"Όπως είπε η Ρωσική πλευρά, αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα παρεμβάσεων  στις εσωτερικές υποθέσεις και ένα σημάδι μεγάλης εξουσιαστικής ηγεμονίας", πρόσθεσε.
Η Κίνα έχει προηγουμένως κατηγορήσει επανειλημμένα τις ΗΠΑ για αντικινεζικές δραστηριότητες στο Χονγκ Κονγκ.


https://ria.ru/20190820/1557718974.html

tokoutsavaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου