Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ως μοιραίος παράγοντας για την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού



Του Σπύρου Γουδέβενου


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις "φιλολαϊκές" παροχές τις πρώτες ημέρες τις διακυβέρνησης του, με μείωση φόρων και ΕΝΦΙΑ, έρχεται επίσης γρήγορα να μας αποκαλύψει το σκληρό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς.

Έτσι σε λίγες μέρες κρατάμε την αντεργατική ρύθμιση για την μη δικαιολόγηση των απολύσεων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, και τη εξαγγελία της έντασης της αστυνομοκρατίας στην χώρα από άκρη σε άκρη. Κρατάμε αυτά τα "χοντρά" που λίγα χρόνια νωρίτερα θα προκαλούσαν το καθένα ξεχωριστά από μία τουλάχιστον κινηματική έξαρση μεγάλου βεληνεκούς, ενώ σήμερα απλά "περνάνε" σε μία ψηφοφορία στη βουλή.

Φταίει ότι τα περνάει καλοκαίρι;;;

Η θέση μας είναι πως δεν φταίει η ζέστη. 

Η θέση μας είναι ότι η κατάργηση του ασύλου, η αστυνομοκρατία, και το "αν σε απολύσουν δεν έχει σημασία το γιατί", είναι θέσεις που πλέον ασπάζεται η πλειοψηφία της κοινωνίας (έστω και δια της ανοχής), γιατί ήταν βασικές θέσεις της Αριστεράς, που απαξιώθηκε τόσο πολύ από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα. Η Αριστερά έχασε το διάστημα 2015-2019, και μαζί της έχασαν το άσυλο, η θέληση για ελεύθερη μετακίνηση, για αξιοπρεπή εργασία ,και πολύ φοβόμαστε και άλλα που θα δούμε λίαν συντόμως.

Και επειδή η μεγάλη μάζα του λαού που πίστεψε στον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει διαβάσει Μαρξ, Λένιν ώστε να καταλάβαινε το 2015 ότι η εφαρμογή σκληρών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, δεν θα μπορούσε με τίποτα να το έκανε η οποιαδήποτε Αριστερά, απαξίωσε αυτή, την οποία επικαλούταν μέχρι πρόσφατα ο Τσίπρας (και σήμερα αφούθτην ξεζούμισε,. μιλάει καθαρά για το νέο ΠΑΣΟΚ).

Και έχουμε υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, και του σοσιαλδημοκράτη Βαρουφάκη να επιχαίρουν για την στασιμότητα του ΚΚΕ και την εξαΰλωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς......Οι νεοπασόκοι όμως αυτοί που κόπτονται για δικαιώματα, και μιλάνε για "ανύπαρκτους" σε λίγο θα καταλάβουν πως όσο η πραγματική αριστερά μένει στην ανυποληψία, τόσο ο νεοφιλελευθερισμός θα αλώνει όχι μόνο τη χώρα, αλλά και ότι έχει απομείνει όρθιο και προοδευτικό στα κόμματα τους.

Αυτή η καθίζηση της πραγματικής αριστεράς φέρνει νέους αντεργατικούς νόμους, την κατάργηση του ασύλου και την αστυνομοκρατία,,,

Η ανάταση των Κινημάτων που θα υπερασπιστούν τον κόσμο της εργασίας, περνά 100% από την ανοικοδόμηση της πραγματικής αριστεράς, αυτής με αναφορά στον σοσιαλισμό και την αλλαγή των ταξικών συσχετισμών. 


anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου