Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Κανένα άσυλο στους συκοφάντες


Ποιος, συστηματικά και κατά συρροή διασύρει και κατασυκοφαντεί το πανεπιστημιακό άσυλο; Μα φυσικά οι φανατικοί υπερασπιστές του.
Αυτοί που υποκρίνονται πως είναι οπαδοί και μαχητές του. Οι μπαχαλάκηδες, οι τάχα μου αναρχοαυτόνομοι, οι τάχα μου αναρχικοί. Τα καλά παιδιά που κυρίως προέρχονται από εντελώς λαϊκές γειτονιές όπως Κολωνάκι, Βόρεια προάστια και Γλυφάδα.

Οι αραχτοί, ο τεμπέληδες οι ψευτοεπαναστάτες. Αυτοί διαρκώς, με τις πράξεις τους, «πυροβολούν» κατά βούληση το πανεπιστημιακό άσυλο. Απ αυτούς «δανείζονται» οι αντίπαλοι την επιχειρηματολογία τους. Τόσο απλό. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο μαζί γκρεμίζουν το άσυλο.

Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους. Τι είναι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα; Τόποι διακίνησης ναρκωτικών. Τι άλλο είναι; Τα πιο φιλόξενα μέρη μικροπωλητών. Τι άλλο; Στέγη σε πάσης φύσεως λαθρομετανάστες, κακοποιούς, βαποράκια, ίσως ακόμα ακόμα και σε βιζιτούδες για μια στα γρήγορα.

Έτσι στη συνείδηση του μέσου πολίτη τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν είναι, κυρίως, τόπος μαθήσεως, εκπαιδεύσεως, γνώσεων και επιστημονικής έρευνας.

Έτσι από άσυλο εξεγερμένων φοιτητών εναντίον της Χούντας, κατάντησε άσυλο κάθε είδους πταισμάτων, πλημμελημάτων και κακουργημάτων. Από την γνώση στα ναρκωτικά. Από την έρευνα στην κατασκευή μολότοφ. Και από χώροι ανταλλαγής και σύγκρουσης ιδεών σε άσυλο εμπόρων κοκαΐνης και ηρωίνης.

Κάπως έτσι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα λειτουργήσει ανακουφιστικά. Κάπως έτσι στρώθηκε ο δρόμος προς το γκρέμισμα του. Κάπως έτσι οι τάχα μου φίλοι του αποδείχθηκαν οι χειρότεροι εχθροί του. Και κάπως έτσι οι δήθεν αναρχοαυτόνομοι και μπαχαλάκηδες λειτουργούν, αντικειμενικά, ως υποκινούμενοι από τους «ταξικούς» αντιπάλους τους.

Όπως έλεγε ένας σοφός κάθε άνθρωπος είναι αυτά που κάνει. Και καθόλου αυτά που λέγει. Η πράξη και όχι τα λόγια. Όλοι αυτοί πρόκειται στο μέλλον να ανοίξουν τις πόρτες στις αστυνομικές δυνάμεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Όλοι αυτοί είναι στην πράξη, τα καλύτερα επιχειρήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλοι αυτοί συγκροτούν τα συγκοινωνούντα δοχεία που στην πράξη ενώνουν τους τάχα μου αναρχοαυτόνομους με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Με απλά λόγια, όλα αυτά τα γκρουπούσκουλα ανακατεμένα με εγκληματικά στοιχεία, μοιάζουν με ασφαλίτες και προβοκάτορες. Αντί να διαφυλάξουν το πανεπιστημιακό άσυλο ως κόρη οφθαλμού φρόντισαν να το αποσταθεροποιήσουν, να το διασύρουν, να το κατασυκοφαντήσουν και να το καταστρέψουν.

Ακόμα και αυτοί που πιστεύουν στο πανεπιστημιακό άσυλο, κατά βάθος συμφωνούν με την επερχόμενη κατάργησή του. Κυρίως οι γονείς, Κυρίως οι γονείς φτωχών οικογενειών που ελπίζουν τα παιδιά τους να τελειώσουν κανονικά τις σπουδές τους να βγουν στην αγορά, να πιάσουν δουλειά και να βγάλουν τι ψωμί τους.

Κυρίως ακόμα οι φτωχοί φοιτητές λαϊκών οικογενειών που έχουν επενδύσει ελπίδες και όνειρα σ ένα πτυχίο. Όλοι αυτοί, δηλαδή η «μάζα» των λαϊκών στρωμάτων εύχεται, ελπίζει και προσδοκά στην κατάργηση του ασύλου. Και όλοι αυτοί που μπορεί να μη ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, τώρα με την κατάργηση του ασύλου θα ανάβουν λαμπάδες στο μπόι του Μητσοτάκη.

Να σας το δώσω πιο απλά. Την επανάσταση, τάχα μου, έφερες, το άσυλο γκρέμισες. 
Τον Μάρξ διάβασες τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριμοδότησες. 
Άντε και εις ανώτερα! 


Δημήτρης Δανίκας 
Πρώτο Θέμα


kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου