Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Η ΝΕΑ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΤΑ ΜΟΕ (ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ)


Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να συνεργεί αποσιωπώντας τα ερχόμενα, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας ετοιμάζεται για μεγάλη κρίση.
Τον Οκτώβριο του 2018, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών, ο τέως Υπουργός κ. Κοτζιάς έσπευδε να προετοιμάσει το έδαφος, ανακοινώνοντας την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ.  στο Ιόνιο.
Τον Μάρτιο του 2019, στην συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο νυν ΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλος, διεμήνυσε πως η κυβέρνηση θα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο και προανήγγειλε νέα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» με την Τουρκία, ο πολιτικά ορθός όρος και σύμφωνος με την εθνοκτόνα της ιδεολογία , για τα Μέτρα Εθνικής Εκχώρησης.
Επαναλαμβάνουμε πως η κυβέρνηση ακολουθεί μειοδοτική γραμμή εξωτερικής πολιτικής, καθώς, αναγνωρίζοντας στην Τουρκία δικαιώματα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της περιοχής, με το ευτελές επιχείρημα πως «έχει χιλιόμετρα ακτής στη Μεσόγειο», παραγνωρίζει, με επικίνδυνες συνέπειες, την ΑΟΖ της Ελλάδας στο Καστελλόριζο, συναινώντας με την τουρκική εξωτερική πολιτική που έχει επεκτατικό σκοπό.
Υπό την σκιά, η ορθή εφαρμογή  τού,  μη υπογεγραμμένου από την γείτονα χώρα, Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, προς δικαιωματικό όφελος, της Ελλάδας,  να ενεργοποιήσει το casus belli που έχει αποφασίσει η Τουρκική Εθνοσυνέλευση από την δεκαετία του 80, ορίζεται για τις 12 Απριλίου 2019, ραντεβού που θα σηματοδοτήσει την απαρχή των «άτυπων διερευνητικών συζητήσεων» και συναντήσεων για το Αιγαίο..
Οι δύο κυβερνήσεις, δεν θέλουν τα ΜΟΕ να γίνουν αντικείμενο «εσωτερικής κατανάλωσης», γιατί γνωρίζουν πως, σπιθαμή του Αιγαίου αν επιχειρήσουν να διεκδικήσουν σε επίπεδο συμφωνίας οι Τούρκοι, θα προκαλέσει την αντίδραση του ελληνικού λαού και οι μεταξύ τους διαβουλεύσεις δεν θα καταλήξουν αίσια.
Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) από την ελληνική κυβέρνηση που βρίσκεται σε σήψη και επιχειρεί να φέρει εις πέρας πριν τις εκλογές την ατζέντα που της έχουν αναθέσει οι εξωχώριες κραταιές δυνάμεις, αναμένεται να λειάνουν το έδαφος ώστε οι Έλληνες να αποδεχτούν εκχώρηση του Ελληνικού Πελάγους με μια νέα «Συμφωνία Πρεσπών».
Το δε άρθρο 151 του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί με κάθειρξη όποιον πληρεξούσιο του ελληνικού κράτους κάνει κατάχρηση πληρεξουσιότητας, ο μοναρχικός ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να το αποσύρει για να προλάβει την ποινική δίωξη των εμπλεκομένων στο ξεπούλημα του Αιγαίου, που θα ακολουθήσει αυτό της Μακεδονίας.
Οι έχοντες Ελληνική Πολιτική Συνείδηση ας λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους την ανάγκη επαγρύπνησης και εναντίωσης σε όσους δεν αναδεικνύουν και δεν αντιτίθενται στην αλλαγή των ελληνικών συνόρων και στην θάλασσα. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου