Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ....ΕΙΝΑΙ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ;

Και εξηγεί γιατί δεν είναι: Τα ανοιχτά σύνορα τα υποστηρίζουν με πάθος οι νεοφιλελεύθεροι, οι εξτρεμιστές της αριστεράς και οι φανατικοί αντικρατιστές, κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Μια πλήρως α...πελευθερωμένη μετανάστευση θα ρήμαζε στην κυριολεξία τα κράτη υποδοχής και τους ανθρωπιστικούς θεσμούς τους. Όμως μόνο τα κράτη μπορεί να προσφέρουν εγγυήσεις προστασίας, επιβολής της ισότητας και της δικαιοσύνης. Αν κάθε μετανάστης αποκτούσε αυτομάτως πολιτικά δικαιώματα, η συλλογικότητα των πολιτών θα καταντούσε ένα συγκεχυμένο παραμάζωμα ανθρώπων χωρίς συνεκτικούς δεσμούς μεταξύ τους. 
«Το ακροαριστερό σλόγκαν "No Border, No Nation" ακούγεται συναρπαστικό, στην πραγματικότητα όμως συνιστά απειλή. Ένας κόσμος δίχως κράτη και σύνορα δεν θα ήταν πιο ειρηνικός και ελεύθερος, αλλά πιο χαοτικός και άδικος».
Τι το καινούργιο λέει ο συγγραφέας, θα ρωτήσει κανείς. Δεκαετίες τώρα, αυτά τα πράγματα τα λέμε και τα ξαναλέμε οι νουνεχείς. Το καινούργιο εδώ είναι ότι τώρα πλέον τα γράφουν και τα δημοσιεύουν κι εκείνοι που έως πρότινος μας χαρακτήριζαν γι' αυτό φασίστες και ρατσιστές. Αφού πρώτα σέρβιραν την Ευρώπη ως ορεκτικό στο πιάτο των άλλων εξτρεμιστών, της άκρας δεξιάς, τώρα πια θυμήθηκαν τη λογική και την επικαλούνται. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, σίγουρα. Όμως η μεγάλη ζημιά έχει γίνει......


enaasteri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου