Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Αυτό είναι το τυρί που προσφέρει μακροζωία


Αποτέλεσμα εικόνας για εικονεσ για τυρι ροκφορ

Πρόκειται για ένα είδος τυριού που έχει είτε φανατικούς θαυμαστές είτε κάποιους που δεν το επιλέγουν ποτέ. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι τελικά είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με γαλλικές και βρετανικές έρευνες αυτό το τυρί έχει «κρυμμένα μυστικά» για την υγεία και τη μακροζωία παρά το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε λιπαρά και αλάτι. Αναφέρουν επίσης ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες ενάντια στα καρδιακά νοσήματα, ενώ μπορεί να καταπολεμήσουν ακόμα και την κυτταρίτιδα!
Ποιο είναι αυτό; Το πασίγνωστο ροκφόρ! Είναι ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά τυριά, το οποίο παράγεται από γάλα προβάτου και ωριμάζει σε φυσικές σπηλιές. Οι επιστήμονες που μελετούν τα θρεπτικά και ευεργετικά συστατικά του τυριού ελπίζουν ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσουν να εξάγουν τα αντιφλεμονώδη συστατικά του και να τα χρησιμοποιήσουν στην παρασκευή φαρμάκων για την καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων και ίσως σε προϊόντα αντιγήρανσης και ομορφιάς.
Αν είστε από αυτούς που σας αρέσει το ροκφόρ τότε έχετε έναν λόγο παραπάνω να το απολαμβάνετε ενώ αν δεν σας αρέσει τότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε…

medicalnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου