Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Ας γίνει αυτή η υπενθύμιση απαρχή να σηκώσει φωνή, έστω ένας δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του και μπορεί να κοιτάει στα μάτια τα παιδιά του.

Από το "PRESS-GR
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/


Η Maria Saadeh, 41 ετών, Αρχιτεκτόνισσα, Χριστιανή Βουλευτής της Συρίας και μάλιστα αντιπολιτευόμενη τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ", χαστουκίζει την υποκρισία της δύσης απευθυνόμενη στην "Επιτροπή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες" (United Nations High Commissioner for Refugees - UNHCR).
Φυσικά, κανένα ΜΜΕ, κανένας δημοσιογράφος στη δύση της "δημοκρατίας" δεν θεώρησε "είδηση" τη φωνή μια βουλευτίνας στην αντιπολίτευση της Συριακής Βουλής.
Ας γίνει αυτή η υπενθύμιση απαρχή να σηκώσει φωνή, έστω ένας δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του και μπορεί να κοιτάει στα μάτια τα παιδιά του.
Επισημαίνει η Βουλευτής της Συρίας Maria Saadeh:
«Εμείς, ο λαός της Συρίας, δεν επιθυμούμε να μιλάει στο ονομά μας κανένα κράτος. Έχουμε το δικαίωμα να επιλέγουμε και να αποφασίζουμε τη δική μας μοίρα.
Η αντιπολίτευση είναι ένας δημοκρατικός θεσμός στο κοινοβούλιο της χώρας μας κι όχι έξω από τη χώρα και συνδεδεμένη με ξένες πολιτικές.
Επιθυμούμε να...
προχωρήσουμε μεταρρυθμίσεις με τη συμμετοχή όλων των πολιτών της Συρίας, να εργαστούμε μαζί και σε συνεργασία με τους θεσμούς της πατρίδας μας κι όχι με φόνους μεταξύ μας.
Δημοκρατία σημαίνει ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού κι όχι κάτι που δημιουργεί ο πόλεμος.
Η ύπαρξη της πατρίδας είναι η δική μας ύπαρξη κι εμείς έχουμε την ευθύνη να σώσουμε το κράτος.
Με πρόσχημα την προστασία των αμάχων΄, ή την προστασία του Συριακού λαού, εχθρικά κράτη προσπαθούν να μεταφέρουν το λαό της Συρίας έξω από τη γη του, την πατρίδα του και στο εσωτερικό της χώρας να τον καταστρέψουν μέσω της τρομοκρατίας».
Τι περισσότερο να προσθέσει κάποιος; Τι θα μπορούσαν να "απαντήσουν" οι επαγγελματίες έμμισθοι "αντιρατσιστές", οι "φιλάνθρωποι", οι ΜΚΟ της εμπορίας ανθρώπινων ψυχών, η ανεπάγγελτη Μογγερίνι, οι ΥΠΕΞ της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας" που μόλις χθες αποφάσισαν τη συνέχιση του δολοφονικού εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, μέχρι να τον "εκδημοκρατίσουν", οι ΜΚΟ των εκκλησιών και των πολιτικών, η "δικαιωματική αριστερά" της "κοινωνίας των πολιτών" του Σόρος, η ιμπεριαλιστική "αριστερά" που στάθηκε πρόθυμος υποστηρικτής της "αραβικής άνοιξης made in usa", του πιο σκοτεινού και παγερού χειμώνα της ιστορίας...
Δεν είναι μόνον η κομμουνιστική αριστερά της Συρίας -συμμετέχει στην κυβέρνηση της χώρας-, που χαστουκίζει την υποκρισία της δύσης: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας ΄χαστουκίζει΄ την ιμπεριαλιστική "αριστερά" και τη δημοσιογραφική αλητεία!
Η αντιπολίτευση της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει πάρει όλες τις αποστάσεις από τους μακελάρηδες τρομοκράτες, τους μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ γνωστό στη διεθνή κοινή γνώμη.
Ίσως είναι ώρα περισυλλογής για την ελληνική ιμπεριαλιστική "αριστερά", στην υπηρεσία της παγκοσμιοποίησης ως πρόθυμος λακές, μαζί με τη δεξιά. Δεν μπορεί να είναι "προοδευτικό" ότι γονατίζει κι υπηρετεί υπάκουα τη νέα τάξη: Oι κλασικοί του Mαρξισμού, εκτός από "ομοφοβικoί" ήταν και "ρατσιστές-ξενόφοβοι"...
Σήμερα στη Συρία, στη νικηφόρα πορεία του ηρωικού λαού της, οι πλατείες της "αραβικής άνοιξης" έχουν εκθέματα των δολοφονικών οπλοστασίων δυτικής προέλευσης, που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες.
Το τείχος της νεκρικής σιωπής που έχει υψωθεί από ΟΛΑ τα δυτικά ΜΜΕ κι ΟΛΑ τα ελληνικά, για τη Συρία και την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της, στην καθημερινότητα στο Χαλέπι, μετά την απελευθέρωσή του από τους τρομοκράτες, είναι η πιο μαύρη κηλίδα ντροπής για ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους.

sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου