Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Η λίμνη των κύκνων.


λίμνη των κύκνων

Η Λίμνη των Κύκνων υπάρχει, βρίσκεται στη Σιβηρία και δεν παγώνει ποτέ όσο κρύο κι αν κάνει: ονομάζεται Svetloe ή αλλιώς Clear Lake για τα διαφανή νερά της, στην οποία ξεχειμωνιάζουν οι αγριόκυκνοι.

Η Svetloe είναι μία πολύ ιδιαίτερη και μοναδική λίμνη, καθώς τροφοδοτείται από πολλές θερμές πηγές που κρατούν το νερό πάντα πάνω από το μηδέν. Ακόμη και όταν ο αέρας κατεβαίνει μέχρι τους μείον 40 βαθμούς Κελσίου, το νερό της λίμνης παραμένει στο +5 ή +6C.

λίμνη των κύκνων

Οι ντόπιοι λένε ότι οι πρώτοι κύκνοι εμφανίστηκαν το 1967 και τώρα αριθμούν 350 ετησίως, με τον αριθμό τους να αυξάνεται κάθε χρόνο.

Τον Μάρτιο, τα πουλιά φεύγουν για να φωλιάσουν στις βόρειες πολικές περιοχές της Σιβηρίας, και περίπου εννέα μήνες αργότερα επιστρέφουν για να περάσουν τον χειμώνα.

Η πρόσβαση των ανθρώπων στη λίμνη είναι περιορισμένη, γιατί οι αγριόκυκνοι χρειάζονται ηρεμία και ησυχία. Εχει προβλεφθεί ένα ειδικό σημείο θέασης, σε δέκα μέτρα ύψος, με πανοραμική θέα στη λίμνη, χτισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλούνται τα πουλιά.




 Η λίμνη των κύκνων.
Σε μια άλλη εκδοχή,  ακροβατικοχορευτική  που δεν έχω ξαναδεί. 

0ι φωτογραφίες ελήφθησαν από τον Ρώσο φωτογράφο Alexander Tyryshkin.

melodytravel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου