Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ο Πούτιν έσυρε μια «κόκκινη γραμμή» για τις ΗΠΑ στη Συρία


Φωτογραφία: Khalil Ashawi / Reuters

Ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Konashenkov προειδοποίησε ότι τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας θα καταρρίψουν όλους τους  αγνώστους  στόχους στη Συρία. Σε αυτό το επίπεδο της αντιπαράθεσης, τα μέρη δεν είχαν  φτάσει ακόμη και σε περιόδους «ψυχρού πολέμου», λέει η Γερμανική δημοσίευση του  Stern


Η αλήθεια είναι ότι 200 χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν στο Χαλέπι και βομβαρδίζονται  από τους  Ρώσους και τα αεροσκάφη της Συρίας και είναι στην πραγματικότητα όμηροι των ανταρτών, γράφει ο συγγραφέας στην ιστοσελίδα της Le Huffington Post . Στο ανατολικό τμήμα της πόλης συνεχίζουν να πολεμούν οι  τρομοκράτες που συνδέονται με την απαγορευμένη οργάνωση  στη Ρωσική Ομοσπονδία "Αλ-Κάιντα", και η  τοπική ομάδα, η οποία δεν είχε ποτέ πριν διεξάγει  στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Την άνοιξη του 2016 η ενίσχυση που έλαβαν οι  τρομοκράτες τους έδωσε  τη δυνατότητα να επιτύχουν μια σχετική επιτυχία. Είναι ένας πραγματικός πόλεμος  επαναστατών στην πόλη, που καλύπτουν τη θέση τους  ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό και τα αντικείμενα, κρύβονται ακόμη και μέσα στα νοσοκομεία:

Προχθές  το Παρίσι παρουσίασε στο  Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο ψηφίσματος που ζητά την αποκατάσταση της εκεχειρίας. Ωστόσο, ο σκοπός του εγγράφου, όπως φαίνεται, είναι για άλλη μια φορά για να κερδίσουν χρόνο, βοηθώντας  τη λεγόμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση.

Ο συγγραφέας πιστεύει ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η νέα κατάπαυση του πυρός ώστε ο πληθυσμός να εγκαταλείψει την πόλη, και οι αντάρτες - να καταθέσουν τα όπλα τους. Η Ρωσία προσφέρει  να χρησιμοποιήσουν ασφαλείς  διαδρόμους, αλλά εις μάτην. Για τους εξτρεμιστές, η φυγή  του άμαχου πληθυσμού θα οδηγήσει σε ταχεία ήττα και την απώλεια ευκαιριών να επηρεάσουν την κοινή γνώμη στη Δύση, γράφει  ο συγγραφέας της ιστοσελίδας.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κινήθηκαν  προς τις ανοικτές απειλές σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία, λέει η γερμανική δημοσίευση Stern . Αυτό είναι ένας  παρόμοιος τρόπος  με τους κακοποιούς δρόμο προσβάλει ο ένας τον άλλο, πριν από την έναρξη της   συμπλοκής.

Από τη ρωσική άποψη, το κρίσιμο σημείο ήταν ο μαζικός  βομβαρδισμός των θέσεων του στρατού της Συριακής κυβέρνησης από τα αεροσκάφη του συνασπισμού  στις 17 Σεπτεμβρίου  στο πλαίσιο της εκεχειρίας γύρω από την πόλη του Ντέιρ αλ-Ζορ.
Οι  ΗΠΑ αναγνώρισαν το σφάλμα,  αλλά η ασαφής συγγνώμη δεν ταιριάζει στη Μόσχα. Από την πλευρά των ΗΠΑ, το όριο ανοχής είχε σπάσει την καταστροφή της ανθρωπιστικής αυτοκινητοπομπής   του ΟΗΕ  από την Ρωσική  αεροπορία ή την αεροπορία της  Συρίας.

Αυτό ακολουθήθηκε από αμοιβαίες κατηγορίες από ανώτερους αξιωματικούς των δύο πλευρών, που δεν το έκαναν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Μέσα από τα λόγια του Igor Konashenkov  προειδοποιούσε  ότι τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας θα καταρρίψουν όλους τους  αγνώστους στόχους στην Συρία.
 Ο  Βλαντιμίρ Πούτιν, φυσικά, έσυρε μια  «κόκκινη γραμμή» που δεν πρέπει να υπερβούν οι  Ηνωμένες Πολιτείες. Επισήμως, βέβαια, δεν είναι ένας πόλεμος, αλλά αυτό το επίπεδο της αντιπαράθεσης, της  Ρωσία και των Ηνωμένων  Πολιτειών δεν είχε  φτάσει ακόμη και στην εποχή του «ψυχρού πολέμου», λέει το Στερν.



https://www.bfm.ru/


tokoutsavaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου