Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Αυστρίας ονόμασε τις προϋποθέσεις για την αποχώρηση από την ΕΕ

2016 © AFP / Joe Klamar
ΜΟΣΧΑ, 3 Ιουλίου - RIA Novosti. Ο υποψήφιος Πρόεδρος  από το ακροδεξιό κόμμα της ελευθερίας της Αυστρίας  Norbert Hofer [1] σε μια συνέντευξη με την Corriere della Sera [2] αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Η Ευρώπη δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει και στην  περίπτωση αυτή φαίνεται εύλογη δικαιολογία για να μάθουμε  την γνώμη των Αυστριακών ως προς το αν θέλουν να παραμείνουν στην ΕΕ." - Δήλωσε  ο Hofer.

Η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου [3], είπε, έδειξε ότι η ΕΕ στην παρούσα μορφή της , ' είναι μακριά από τους ανθρώπους» και πρέπει να επικαιροποιηθεί.

Ωστόσο, αν μειωθούν οι αρμοδιότητες των Αρχών  μελών χωρών της ΕΕ  », στην Αυστρία θα οδηγηθούμε  αυτόματα σε δημοψήφισμα', πρόσθεσε ο πολιτικός.

Στα τέλη Ιουνίου, οι  Βρυξέλλες  και η Άγκυρα έχουν ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο [4] του φακέλου των διαπραγματεύσεων για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Αίτηση για προσχώρηση στην ΕΕ η Τουρκία έχει υποβάλλει από  το 1987, αλλά οι διαπραγματεύσεις άρχισαν μόλις το 2005. Έχουν επανειλημμένα περιπλεχτεί  από διαφωνίες, το κύριο εμπόδιο είναι η θέση της Άγκυρας για το θέμα της Κύπρου.

Τον Μάιο, Norbert Hofer στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών έχασε από τον τον πρώην ηγέτη των  'πρασίνων' Αλέξανδρο van der Bellen. Στο τέλος της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων που αποστέλλονται ταχυδρομικώς, ο  van der Bellen κέρδισε το  50. 3% των ψήφων, μπροστά από το Hofer 0. 6%. Το Αυστριακό Συνταγματικό δικαστήριο της 1ης Ιουλίου, ανέτρεψε την έκβαση των εκλογών [5] και αποφάσισε την εκ νέου διεξαγωγή του δεύτερου γύρου.

αναφορές
  1.  Norbert Hofer 
       (http://ria.ru/tags/person_Norbert_KHofer/)
  2.  η Corriere della Sera 
       ( )
  3.  Η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου 
       (http://ria.ru/trend/brexit_EU_20062016/)
  4.  ένα νέο κεφάλαιο 
       (http://ria.ru/world/20160630/1454918858.html)
  5.  ανέτρεψε τα αποτελέσματα των εκλογών 
       (http://ria.ru/world/20160701/1455884730.html)

http://ria.ru/

tokoutsavaki


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου