Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Pushkov: Μετά την αποχώρηση της Βρετανίας η ΕΕ θα αποδυναμωθεί και θα γίνει ένας πονοκέφαλος για τις ΗΠΑ

Фото: © L!FE
Ο Ρώσος  Βουλευτής  παρατήρησε  ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θεωρούνται  ως προσωπική ήττα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά την έξοδο   της Βρετανίας από την ΕΕ, η Ουάσιγκτον θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επηρεάσει την Ευρώπη, είπε  ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων  κρατικής Δούμας Alexei Pushkov.


-Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για ένα ενοποιημένο ευρωπαϊκό χώρο, ο οποίος θα επικεντρώνεται στην Ουάσιγκτον. Από την άποψη των στρατιωτικών-πολιτικών, δεν έγινε  τίποτα για την Αμερική ούτε καν  συνέβη: η Βρετανία παραμένει ένας στρατιωτικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά  σε πολιτικό επίπεδο υπονομεύει την ευρωπαϊκή ένωση, όπου αυξάνονται οι αντίπαλοι μιας ενιαίας πολιτικής, προσανατολισμένης στην Ουάσιγκτον, — που είναι  πονοκέφαλος για την Ουάσιγκτον, — είπε  ο Pushkov.

Αυτή  είναι και  μια ήττα, όπως παρατήρησε,  για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος κάλεσε προσωπικά τους Βρετανούς να παραμείνουν  μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θάβει την ιδέα μιας πολιτικής Ενωμένης  Ευρώπης με ένα κοινό κέντρο των Βρυξελλών. Ο Pushkov πιστεύει επίσης ότι η ΕΕ θα γίνει μια  λιγότερο  συνεκτική οργάνωση.

Σχολιάζοντας την πρόθεση του  Βρετανού  πρωθυπουργού  Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί, ο βουλευτής  έχει να παρατηρήσει ότι μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τους υποστηρικτές των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας: η κυβέρνηση του Κάμερον είναι  μια  από τις  πιο αντι-ρωσικές κυβερνήσεις  στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία κερδήθηκε από τους υποστηρικτές της εξόδου από την ΕΕ. Η ιδέα αυτή υποστηρίχθηκε από το 52% των ψηφοφόρων.

https://life.ru

tokoutsavaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου