Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Μέτρο είναι ο άνθρωπος 

Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υπέρ του ευρώ και της ΕΕ; Εδώ ο άνθρωπος τάχθηκε υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα!

Τι είπε όμως την Τρίτη, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Αργους - Μυκηνών και όρμησαν όλα τα «ευρώ-λαμόγια» να τον κατασπαράζουν; Είπε, επί λέξει: «Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: "Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος"».

Διαφωνούν, άραγε; «Ακόμη και μια αυτονόητη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το νόμισμα τους προκαλεί φρίκη, πανικό και εφιάλτες παρότι γνωρίζουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι αμετάθετα προσηλωμένος στο ευρώ», δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Για εθνική στρατηγική επιλογή για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ΝΔ. «Την επιλογή αυτή οφείλουμε να την υπηρετούμε όλοι, χωρίς να δίνουμε αφορμές για παρερμηνείες», δήλωσε, μεμφόμενος τον Πρόεδρο, ως γνήσιος γερμανόφρων

tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου