Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Φτιάξτε στοματικό διάλυμα με βότανα!


http://proionta-tis-fisis.com/wp-content/uploads/2014/02/ftiaxe-stomatiko-dialima-me-votana.jpgΠάνε χρόνια που αποχαιρέτισα μια και καλή το στοματικό διάλυμα του εμπορίου. Για εμένα προσωπικά αποτελεί την αιχμή του δόρατος των καρκινογόνων προϊόντων όλων των εποχών. Η σπιτική εκδοχή κάνει όσα δεν ονειρεύτηκε ποτέ η εμπορική και επιπλέον είναι απόλυτα ασφαλής. 
 
Καθαρίζει τα δόντια και τα ούλα, φρεσκάρει την αναπνοή και σκοτώνει τα μικρόβια, που κατοικοεδρεύουν στη στοματική κοιλότητα, με φυσικό τρόπο.
Το γαρίφαλο, και το παράγωγο του γαρυφαλέλαιο, αποτελεί παραδοσιακά αναπόσπαστο κομμάτι της φροντίδας και υγιεινής του στόματος και των δοντιών. Έχει φυσικές αντισηπτικές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες και επιπλέον προσφέρει αναλγησία σε περίπτωση πονόδοντου. Το μύρο έχει και αυτό αντισηπτικές ιδιότητες σε ευρύ φάσμα μικροβίων και χρησιμοποιείται σε μολύνσεις της στοματικής κοιλότητας.
Θα χρειαστείτε:
200 gr vodka 1 κουταλάκι του γλυκού καρφάκια γαρίφαλο1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη μέντα 2 κουταλάκια του γλυκού μύρο (κοπανισμένο) 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλα ή μέντα (ή συνδυασμό) Βραστό νερό
Διαδικασία: Τοποθετήστε τα βότανα σε ένα μεγάλο και καθαρό βάζο με καπάκι που κλείνει καλά. Ρίξτε από πάνω λίγο βραστό νερό, ίσα να τα μουσκέψετε. Αυτό βοηθά να απελευθερωθούν τα ευεργετικά τους συστατικά. Προσθέστε στο βάζο τη vodka. Κλείστε σφικτά το καπάκι και αναταράξτε το βάζο. Τοποθετήστε το σε ένα δροσερό σημείο του σπιτιού, μακριά από το ηλιακό φως. Το ανακινείτε καθημερινά και σε 2-3 εβδομάδες είναι έτοιμο. Μόλις παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος αναμονής σουρώστε το διάλυμα από τα βότανα με ένα φίλτρο του καφέ και τοποθετήστε το σε ένα σκουρόχρωμο μπουκαλάκι με σταγονόμετρο. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο και ανακινείστε καλά.
Πως το χρησιμοποιώ; Αναμίξτε 30-40 σταγόνες από το διάλυμα με ¼ της κούπας νερό και κάντε στοματικές εκπλύσεις για 30 δευτερόλεπτα.
Σημειώσεις
Αν δε μπορείτε να βρείτε μύρο (ρητίνη) αντικαταστήστε το με αιθέριο έλαιο μύρου. Για επιπλέον καθαρισμό μη χρησιμοποιήσετε σκέτο νερό αλλά οξυζενέ. Θα κάνει τα δόντια σας να τρίζουν από καθαριότητα και θα σκοτώσει τα πάντα μέσα στο στόμα σας. Για τα μικρόβια μιλάω!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα στοματικά διαλύματα ακόμη και τα φυσικά ΔΕΝ χρησιμοποιούνται συνεχόμενα για προληπτικούς λόγους, οπότε δεν τα χρησιμοποιούμε ασύστολα, διότι η καθημερινή χρήση τους μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Όταν, λοιπόν, χρησιμοποιούνται συστηματικά, είναι πιθανό: • Να αλλοιώσουν την αίσθηση της γεύσης. • Να προκαλέσουν επιφανειακά «σκασίματα» του βλεννογόνου του στόματος. • Να οδηγήσουν σε αλλεργικές αντιδράσεις (ερεθισμό του βλεννογόνου του στόματος έως και μικρές πληγές) εξαιτίας των αρωματικών ουσιών (μέντα, κανέλα) που περιέχουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να διακόπτεται αμέσως η χρήση τους.
Ιδανική για καθημερινή χρήση ΧΩΡΙΣ παρενέργειες είναι η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ μαστίχα Χίου!! Συγκεκριμένα, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της Μαστίχας και η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση της , και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό. Παράλληλα, η μαστίχα Χίου, συμβάλει στην επούλωση τραυμάτων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας.
Έτσι η “τροφή”, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει για τους φίλους της, που την χρειάζονται και ψάχνουν να βρουν ΕΓΓΥΗΜΈΝΑ ΚΑΘΑΡΗ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ μαστίχα Χίου σε ιδιαίτερα ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ. Για να την αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Πηγή και άδεια αναδημοσίευσης: oliviart-gr.blogspot.grμέσω proionta-tis-fisis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου