Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Έτσι Συμφώνησαν οι Δανειστές Να Φέρουν στην Ελλάδα το 4ο Μνημόνιο…

EUROGROUP! ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!! 

EUROGROUP
ΠΆΛΙ ΕΔΩΣΕ «ΜΑΧΗ» ΚΑΙ «ΚΕΡΔΙΣΕ» Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ (!!!) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… ΟΠΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ… ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ… ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΊΝΕΙ ΟΡΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
Συμφωνία των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση για την υιοθέτηση ενός πακέτου προληπτικών μέτρων που θα ενεργοποιηθεί αν χρειαστεί και εφόσον διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί (ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ), επετεύχθη στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών των 19 χωρών της Ευρωζώνης, ΌΠΩς ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Η συνεργασία ήταν ισχυρή και παραγωγική» είπε ο Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε οτι έχει γίνει σεβαστή πρόοδος».
Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να υπάρξει πλήρης ολοκλήρωση των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση αλλά είμαστε κοντά, εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Ξεκαθαρίσαμε τον τρόπο για να υπάρξει πρόοδος, συνέχισε ο Ολλανδός πολιτικός και ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης για ένα προληπτικό πακέτο μέτρων το οποίο θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που μέχρι το 2018 διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους.
Πρέπει να υπάρχει ένα προληπτικό πακέτο αν χρειαστεί για να επιτευχθεί ο στόχος του 2018, επισήμανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συμπληρώνοντας: «Αυτό χρειάζεται περισσότερη δουλειά, για το πώς θα εφαρμοστεί,ποια μέτρα θα περιλαμβάνει και πώς θα πυροδοτείται(σσ.εννοεί τον τρόπο που θα αποφασίζεται η «ημιαυτόματη» ενεργοποίηση του πακέτου μέτρων-ρεζέρβα).
Ο Ντάισλεμπλουμ έκανε λόγο για δέσμευση του υπουργού Οικονομικών να υπάρξει εφαρμογή του εφεδρικού πακέτου μέτρων το οποίο τις προηγούμενες ημέρες είχε υπολογιστεί περίπου στα 3,5 δισ.ευρώ.
Ερωτηθείς για το ύψος των έκτακτων μέτρων ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι θα πρέπει να ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ (3,6 δισ. ευρώ) πέρα του βασικού πακέτου με μέτρα ύψους 3% του ΑΕΠ (5,4 δισ. ευρώ).
Νέο Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη
«Αν έχουμε το πακέτο χρειάζεται και τα προληπτικά μέτρα για να το στηρίξουν αυτό θα έχουμε ένα νεο Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη» είπε ο Ντάισελμπλουμ.
Όσον αφορά το θέμα του χρέους απέκλεισε την πιθανότητα ονομαστικού κουρέματος του χρέους λέγοντας ότι θα κοιτάξουμε τις πιθανότητες reprofiling του χρέους μέσω της μεγαλύτερης περιόδου ωρίμανσης
Σε ανάρτηση του στο twitter ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα του Ευρώ τονίζει πως έχει γίνει «καλή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα» και πως πλεόν γίνεται συζήτηση επί των μέτρων έκτακτης ανάγκης που ζητά το ΔΝΤ, έτσι ώστε να δώσει την έγκριση του.
Κατηγορηματικός ότι αποκλείστηκε από όλους η ονομαστική μείωση του χρέους ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (European Security Mechanism) ESΜ Κλάους Ρέγκλινγκ. «Ελπίζω να υπάρξει συμφωνία γιατί η κατάσταση είναι στενή. Πέρασαν 4 μήνες από την τελευταία πληρωμή δόσης προς την Ελλάδα. Υπάρχουν πληρωμές τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο κ. Ρέκγλινγκ απευθύνοντας σκληρή προειδοποίηση.
Για σημαντική πρόοδο «με την θέληση της κυβέρνησης να προχωρήσει» έκανε λόγο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ αναφερόμενος ειδικά στην πρόοδο που σημειώθηκε στο θέμα των «κόκκινων δανείων». Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε σύμφωνος με τη λήψη του πακέτου προληπτικών μέτρων ως μέτρο ασφαλείας αλλά και στην ανάγκη για λήψη μέτρων όσον αφορά το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους
Αν τα νούμερα της Eurostat είναι ακριβή θα επηρεαστούν οι υπολογισμοί μας, είπε από το βήμα της συνέντευξης Τύπου του Eurogroup η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκαρντ, κάνοντας αναφορά στο 2013, όταν η ίδια η Eurostat είχε διορθώσει προς το αρνητικότερο, τα τότε οικονομικά της αποτελέσματα.
hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου