Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Οι υποχρεώσεις των Ελλήνων και «τα δικαιώματα των άλλων».... !

ellada-pgdm-metanastes-prosfuges.jpg

Σημ. Αυτή είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης. Ένα μάτσο υποκριτές που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας πιέζουν να κρατήσουμε εδώ όσο το δυνατόν περισσότερους πρόσφυγες για να μην αναγκαστούν αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.. Και είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, γιατί οι ευθύνες μας για την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί είναι τεράστιες, και έχουμε αυτοπαγιδευτεί.

Στην προσπάθεια μας να βγούμε από το λούκι που έχουμε μπει, θεωρήσαμε ότι κάνοντας βαρύγδουπες δηλώσεις θα γίνει κάτι και οι Ευρωπαίοι θα ....θορυβηθούν από αυτές, αλλά μας πήραν χαμπάρι πλέον και δεν μασάνε! Και έτσι καταλήξαμε στην σημερινή κατάσταση όπου όλοι έχουν δικαιώματα, ενώ εμείς μόνο υποχρεώσεις!

---

Τελευταίως ακούμε πολύ η διαβάζουμε από τα εγχώρια ή ... εξωχώρια μέσα ενημέρωσης, για τα δικαιώματα των άλλων. Μας κάνουν όλοι παρατηρήσεις και υποδείξεις για το πως πρέπει να φερόμαστε «στους άλλους» (που οι ίδιοι όμως δεν τους θέλουν και κλείνουν τα σύνορα).

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μας κριτικάρουν γιατί δεν κάνουμε αρκετά «για τους άλλους» αλλά και μας υποτιμούν γιατί όταν το κάνουμε είναι ήδη αργά (σε μία χώρα πτωχευμένη «οι άλλοι» μας κόστισαν 600 εκατ. το 2015 που θα αφαιρεθούν από τα δανεικά που μας δίνουν για να επιβιώσουμε, με τους επικριτές μας να μας στέλνουν 50 εκατ. ως βοήθεια, τόσο καλά).

Στενοχωριούνται και κλαίνε για το δράμα των άλλων (ένα δράμα που οι ίδιοι προκάλεσαν). Βγάζουν πύρινους λόγους για το ότι η Ευρώπη πρέπει να ανοίξει ... θεωρητικώς τις πόρτες της σε όλους της γης τους κολασμένους (αλλά παράλληλα παζαρεύουν με την Τουρκία πόσα θέλει για να τους κρατήσει εκεί).

Οι κάθε καρυδιάς καρύδι (βλ. ΜΚΟ και όχι μόνο) εισέβαλαν στην Ελλάδα και κάνουν ό,τι γουστάρουν (με την ανοχή της κυβέρνησης βέβαια γιατί αυτό είναι το πολιτικά ορθόν, συν την αποθέωσης των ΜΚΟ ως αντίληψης ... μέχρι που πλάκωσε η αδηφάγος και άπληστη ανθρώπινη φύση και άρχισαν τα οικονομικά σκάνδαλα).

Εν τω μεταξύ, ο μισός Ελληνικός πληθυσμός έχει βυθιστεί στη φτώχεια και την ανέχεια, η ανεργία χτυπάει το 30% (στους νέους έχει περάσει το 50%), τα νοσοκομεία αδυνατούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες που οφείλουν από οικονομική αδυναμία, η οικονομία είναι στο μηδέν (υπό το μηδέν για την ακρίβεια σε όρους ανάπτυξης, δηλαδή ύφεσης), οι επιχειρήσεις κλείνουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο.
Το δε σημαντικότερο κεφάλαιο της χώρας, οι ΝΕΟΙ της άνθρωποι, μεταναστεύουν για να...........................

Χαμός, αλλά η μόνη έννοια της κυβέρνησης είναι μην γίνει "αριστερή παρένθεση"!
Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016 9:11 μμ

μετανάστες.ashx.jpg

Σημ. Εδώ γίνεται χαμός , η οικονομική κατάσταση της χώρας πάει από το κακό στο χειρότερο, οι νέοι φόροι είναι στην ημερήσια διάταξη , η φτώχεια όσο πάει και επηρεάζει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας,  τα ρουσφέτια πάνε και έρχονται, ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών εντός Ελλάδας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό..... αλλά "όλα βαίνουν καλώς" στο μυαλό των κυβερνώντων....!

Όλοι είναι ψεύτες και όλα είναι συνωμοσίες. Εξ' ου και η εξελισσόμενη προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου!. Αυτή είναι η γραμμή και η έννοια όλων των προπαγανδιστών της κυβέρνησης. Δυστυχώς, δεν υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ ούτε προφανείς λύσεις γιατί πλέον τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Μόνο διαχείριση μπορεί να γίνει στο εξής... και στο βάθος εκλογές μήπως και υπάρξει προοπτική απεγκλωβισμού!

Οι ευρωπαίοι είναι επιεικώς κατώτεροι των περιστάσεων και δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτούς. Βέβαια η δική μας ευθύνη είναι πολύ μεγάλη και σε αυτό το σημείο καθώς εμείς οδηγήσαμε τα πράγματα εδώ !!! Όχι οι εξωγήινοι, όχι ο καιρός, όχι οι "άλλοι". Εμείς!

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό και οι επιπτώσεις του πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία και κατ' επέκταση στην ευρωπαική φυσικά... Οι ευρωπαίοι το αντιλαμβάνονται -όπως φαίνεται και στις δημοσιεύσεις τους παρακάτω- και κρύβονται πίσω από μεμονωμένες χώρες, εμείς υποκρινόμαστε πως όχι...

Αναγκαστικά η πραγματικότητα θα είναι αυτή που θα μας ξυπνήσει!

---
Ένα βήμα πιο κοντά στον κίνδυνο να εγκλωβιστούν στο ελληνικό έδαφος χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκεται η Ελλάδα καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν από διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με το τι σχεδιάζεται στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας κάθως άλλο παρά ευχάριστες είναι. Χαρακτηριστικότερο όλων το δημοσίευμα της Αυστριακής εφημερίδας Der Standard σύμφωνα με οποίο στην ανακοίνωση που θα κάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τη Δευτέρα θα περιλαμβάνεται και το κλείσιμο του λεγόμενου «βαλκανικού διαδρόμου». Η αυστριακή εφημερίδα αναφέρει ότι έχει δει προσχέδιο του ανακοινωθέντος στο οποίο αναφέρεται ότι η «Οδός των Δυτικών Βαλκανίων», όπως έχει γίνει πλέον γνωστή η διαδρομή που ακολουθούν οι πρόσφυγες για να φτάσουν στην Γερμανία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, θα κλείσει άμεσα κι ότι θα δοθεί η απαραίτητη ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα για τον αριθμό των μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στη χώρα. Το κλίμα είχε αρχίσει να διαφαίνεται τις προηγούμενες ημέρες με Ευρωπαίους πολιτικούς όπως ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ να λέει ότι οι 25.000 μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι μια «διαχειρίσιμη κατάσταση» δεδομένου ότι στη χώρα κατοικούν 11 εκατομμύρια άνθρωποι. Δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί επίσης η κοινή γραμμή που χάραξαν Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι στη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι προέταξαν την ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων και όχι την μετεγκατάσταση προσφύγων. Αν δε σε όλα τα παραπάνω προστεθούν οι προβλέψεις του οδικού χάρτη της ΕΕ για την επαναλειτουργία της ζώνης Σένγκεν στον οποίο περιλαμβάνεται η επανενεργοποίηση της συνθήκης του Δουβλίνου για την επιστροφή μεταναστών στις χώρες υποδοχής, τότε...........
ΓΚΡΙΖΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!!
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 2:42 μμ

Αιγαίο _25ος Μεσημβρινός.jpg

Η κυβέρνηση εφάρμοσε την πολιτική των "ανοιχτών συνόρων", εκτίμησε λάθος το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών και πόνταρε για ακόμη μία φορά στην Ευρωπαϊκή... αλληλεγγύη η οποία δεν ήρθε με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνεται ημέρα με την ημέρα μια τεράστια "αποθήκη" λαθρομεταναστών και προσφύγων και την ίδια στιγμή να κινδυνεύει να χάσει και το μισό Αιγαίο από τις αξιώσεις που εγείρουν οι Τούρκοι πάνω στις περιπολίες του ΝΑΤΟ.

Αυτή τη στιγμή αυτό που βλέπουμε από το Μέγαρο Μαξίμου είναι μία προσπάθεια διαχείρισης μιας εθνικής ήττας. Η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη, με την Τουρκία να στέλνει κατά χιλιάδες τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά και τα καράβια να μην προλαβαίνουν να τους φέρουν στην Αθήνα. Και μετά τι; Απ' άκρη σ' άκρη η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο hot spot.

Τα Σκόπια κρατούν κλειστά τα σύνορα τους και στοιβάζονται κατά χιλιάδες στην Ειδομένη. Τους μεταφέρουν με λεωφορεία από τη μία στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό και αμέσως παίρνουν ταξί και φεύγουν με άγνωστο προορισμό, πιθανόν για τα σύνορα.

Και η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δημιουργώντας μερικά ακόμη κέντρα φιλοξενίας στη διαδρομή από τον Πειραιά στην Ειδομένη. Θέλει με μερικές σκηνές και εγκαταστάσεις των 300, των 500 ή ακόμη και των 1.000 θέσεων να υποδεχθεί τις ορδές των λαθρομεταναστών και των προσφύγων που στέλνει η Τουρκία.

Είναι να απορεί κανείς πραγματικά. Ποιος πιστεύει πως το πρόβλημα αυτή τη στιγμή μπορεί να αντιμετωπιστεί με hot spots και κέντρα φιλοξενίας; Ωραία κλείσαμε το στόμα κάποιων Ευρωπαίων που έλεγαν πώς η Ελλάδα δεν έχει έτοιμα τα hot spots. Ε, και;

Οι πολίτες ζητούν ολοένα και περισσότερο τη βοήθεια της Αστυνομίας. Αγωνιούν για το τι θα τους ξημερώσει βλέποντας πώς σε νησιά και σε πόλεις υπάρχει μια τεράστια πληθυσμιακή αλλοίωση. Οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες είναι πολύ περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους. Και αυτό συμβαίνει τώρα από το Καστελόριζο μέχρι και την Ειδομένη. Που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση επιχειρεί συναίνεση με τα υπόλοιπα κόμματα και επιδιώκει ενιαία γραμμή αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος αποδεχόμενη το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χθες ο Α. Τσίπρας απάντησε στη Φώφη Γεννηματά πώς το βλέπει για λίγο πριν ή μετά τη Σύνοδο Κορυφής που έχει προγραμματιστεί στις 6 Μαρτίου.

Εκ των υστέρων δηλαδή η κυβέρνηση ζητάει συναίνεση; Όταν η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με Ευρωπαϊκές χώρες να αμφισβητούν τις αποφάσεις της ΕΕ και να κλείνουν τα σύνορα τους; Όταν η Τουρκία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το ΝΑΤΟ και ζητάει να μετατραπεί το μισό Αιγαίο σε "γκρίζα ζώνη" για να μην θιγούν οι αξιώσεις και προκειμένου να συνηγορήσει στις περιπολίες στο Αιγαίο που είναι αμφίβολο αν θα έχουν αποτέλεσμα;

Στο θέμα της εμπλοκής του ΝΑΤΟ που αποδέχθηκε η Ελλάδα υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τα κυριαρχικά δικαιώματα. Ένας κίνδυνος που από την πρώτη στιγμή έχει επισημανθεί από το "pronews.gr" και ο οποίος τελικά είναι πολύ μεγαλύτερος απ' ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Οι Τούρκοι για να συμφωνήσουν στις περιπολίες της Συμμαχικής δύναμης SNMG 2 δεν θέτουν μόνο θέμα αποστρατιωτικοποίησης των Δωδεκανήσων και της Λήμνου, αλλά αμφισβητούν το μισό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα ζητούν οι περιπολίες να γίνονται ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού και δυτικά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και το σημείο, μεταξύ ελληνικών νησιών και τουρκικών παραλίων να μείνει αφύλακτο για να αλωνίζουν οι Τούρκοι δουλέμποροι.
Με λίγα λόγια θέλουν το Αιγαίο από τον 25ο Μεσημβρινό και ανατολικά μια "γκρίζα ζώνη" όπου...................
Φταίμε κιόλας. Κρήτη: Τώρα «αθωώνουν» και τον απολογητή των ναζί Χάιντς Ρίχτερ!
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 10:58 πμ

Ρίχτερ.jpg

Σημ. Τους μόνους που δεν τιμούμε σε αυτή τη χώρα -αν και λέγεται Ελλάδα- είναι οι Έλληνες! Για όλους τους άλλους έχουμε να λέμε τα καλύτερα!!.

Όλοι οι ανθέλληνες, γενοκτόνοι, αρνητές εγκλημάτων, όλα τα αποβράσματα και κάθε καρυδιάς καρύδι, βρίσκει στην Ελλάδα τους τιμητές του!! Απαραίτητη προϋπόθεση, να απαξιώνει και να βάλει κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων με οποιονδήποτε τρόπο, είτε συκοφαντώντας τους Έλληνες, είτε παραχαράσσοντας την ιστορία, είτε ακόμα και με πιο δυναμικά μέσα(!) γιατί έτσι είναι η κουλτούρα τους και πρέπει εμείς να τη δεχτούμε γιατί αλλιώς θα μας περιλάβουν οι "τιμητές" τους!

---

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η βράβευση του Γερμανού ιστορικού που εξαγνίζει τις θηριωδίες των συμπατριωτών του κατακτητών στο νησί το 1941, ενώ με νέα πρόκληση θεωρεί ότι οι Ελληνες χρωστούν αποζημίωση στο Βερολίνο!
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με τις ευλογίες των προσκείμενων στην κυβερνώσα παράταξη πανεπιστημιακών λειτουργών οι οποίοι συνδέονται με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, έφτασε να λύσει μια κατάληψη προκειμένου να βραβευτεί ο ιστορικός Χάιντς Ρίχτερ. Με αυτόν τον τρόπο το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναγνώριζε την «προσφορά» του Γερμανού συγγραφέα, ο οποίος πιστεύει ότι οι ναζί ήταν «ιππότες που χρήζουν αναγνώρισης», ότι οι Ελληνες έπρεπε να έχουν παραδοθεί αμαχητί και ότι η Μάχη της Κρήτης δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ. Επιπλέον, ο Ρίχτερ υποστηρίζει ότι η Γερμανία όχι μόνο δεν οφείλει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, αλλά ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο: οι Έλληνες χρωστούν στους Γερμανούς! Μοναδική και μάλλον απίστευτη είναι η περίπτωση του Χάιντς Ρίχτερ, ενός ιστορικού που επιμένει να δηλώνει «πιστός φιλέλληνας», ενώ στο βιβλίο του «Η Μάχη της Κρήτης» επιδίδεται σε μια προσπάθεια εκ των υστέρων εξαγνισμού των θηριωδιών που διέπραξαν οι ναζί στο νησί το 1941. Και ενώ ο Ρίχτερ παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της παραβίασης του αντιρατσιστικού νόμου ως αρνητής των ναζιστικών εγκλημάτων πολέμου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφάσισε να του αποδώσει τον τίτλο του επίτιμου καθηγητή. Μάλιστα, η τιμητική αναγόρευση του Χάιντς Ρίχτερ σε διδάσκοντα του κρητικού ΑΕΙ έγινε με μια «λαθραία» τελετή, σε αίθουσα κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, με πρωτοβουλία και στήριξη από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη. Κατά μια παρανοϊκή σύμπτωση, δε, η βράβευση Ρίχτερ έλαβε χώρα ακριβώς στην πόλη όπου θα δικαζόταν, το Ρέθυμνο. Στο εν λόγω ΑΕΙ υπάρχει ένας κύκλος διδασκόντων οι οποίοι αθόρυβα και επίμονα προωθούσαν την αναγόρευση του Χάιντς Ρίχτερ σε επίτιμο καθηγητή σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου του. Οι σχέσεις του κ. Σταθάκη με τη μέχρι πρότινος πρυτανική αρχή και την συγκεκριμένη ομάδα πανεπιστημιακών αποτελούν κοινό μυστικό, εξ ου και ο σημερινός υπουργός Οικονομίας δέχεται βολές από τη στιγμή που ως αντιπρύτανης (αλλά σε απόλυτη συνεννόηση με τον τότε πρύτανη Ευριπίδη Στεφάνου), δεν φρόντισαν να γίνει οποιαδήποτε διερεύνηση εντός του ιδρύματος για την υπόθεση Ρίχτερ, καλύπτοντας ουσιαστικά όσους υποστήριζαν ζωηρά και απεργάζονταν τη βράβευσή του, κάτι που τελικά πέτυχαν. Παρ' όλα αυτά, η επίσημη τελετή αναγόρευσης του Γερμανού ιστορικού σε επίτιμο διδάκτορα, που είχε προαναγγελθεί για τις 19/11/2014 στο Ωδείο Ρεθύμνου, ακυρώθηκε μετά από έντονες διαμαρτυρίες διαφόρων φορέων, όπως του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας, και πανεπιστημιακών. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έλυσε την κατάληψη Ωστόσο, ακριβώς την επόμενη μέρα η βράβευση έγινε, αλλά κρυφά και κατά παράβαση του καθιερωμένου τυπικού σε μια πριβέ εκδήλωση σε χώρο του πανεπιστημίου που τελούσε υπό κατάληψη. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ρίχτερ σε πρόσφατη συνέντευξή του, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έλυσε για χάρη του την κατάληψη του ιδρύματος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η παράτυπη τελετή. «Την επόμενη ημέρα από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ -που είχε καταλάβει τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις- μου ζήτησαν συγγνώμη για την αναστάτωση, άνοιξαν τις πόρτες για χάρη μου και με προσκάλεσαν να εισέλθω. Παρέστησαν, μάλιστα, στην αναγόρευσή μου σε διδάκτορα». Ας σημειωθεί ότι πολλά μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τη «λαθραία» τελετή. Ανακύπτουν, λοιπόν, πολλά ερωτηματικά για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον κοσμήτορα της σχολής Δημήτρη Μυλωνάκη και την πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Ηβη-Αγγελική Μαυρομούστακου. Εως σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι συμμετείχαν σε αυτή την κλειστή αναγόρευση, πέραν του κοσμήτορα της σχολής και της προέδρου του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, και βέβαια του εισηγητή της, του επίκουρου καθηγητή Ανδρέα Στεργίου, ο οποίος υπήρξε μαθητής του κ. Ρίχτερ και θιασώτης των απόψεών του. Στον απόηχο του γεγονότος πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη νομιμότητα της τελετής, η οποία αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε από μια ομάδα πανεπιστημιακών χωρίς καμία διαβούλευση, έλεγχο ή νομιμοποίηση από τις αρχές του ΑΕΙ. Επομένως, όπως είναι λογικό, για πολλούς η βράβευσή του θεωρείται άκυρη. Οπως αποκάλυψε ο εκτελών χρέη πρύτανη στο κρητικό ΑΕΙ Μιχάλης Ταρουδάκης, ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση ανάμεσα στα μέλη του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών για πιθανή ανάκληση του τιμητικού τίτλου από τον Ρίχτερ. Ο Γερμανός καθηγητής κάθισε πρόσφατα στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως «αρνητής εγκλημάτων πολέμου του ναζισμού, τα οποία στρέφονται κατά του κρητικού λαού»

Εάν αυτό συμβεί τελικώς, θα είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του κρητικού πανεπιστημίου. Ο κ. Ταρουδάκης επισημαίνει ότι η τελική στάση που θα υιοθετήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα κριθεί λαμβάνοντας υπόψη όσα σκοπεύει να υποστηρίξει ο Ρίχτερ στο προαναγγελθέν άρθρο του για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις: «Εκτός από το προβληματικό έργο του Γερμανού καθηγητή, το οποίο δεν ήταν εξαρχής γνωστό, πλέον μια σειρά από νέα στοιχεία που συνδέουν τις περίεργες έρευνες του κ. Ρίχτερ με το ευαίσθητο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, αλλά και η συνολικά απαξιωτική συμπεριφορά του καταδεικνύουν ότι ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης θα πρέπει να ανακληθεί», εξηγεί στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Δημήτρης Ξενάκης, επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, η Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και η νέα πρυτανική αρχή πρέπει να επανεξετάσουν το ζήτημα υπό το πρίσμα των νέων στοιχείων και χωρίς το βάρος της δικαστικής διερεύνησης που περιέπλεξε την υπόθεση και απομάκρυνε την προσέγγιση του θέματος από την ουσία, δηλαδή τον ανήθικο και αντιεπιστημονικό αναθεωρητισμό που....................
Επιχείρηση-χάος....πιο κοντά από ποτέ σε εμπλοκή Τούρκων-Ρώσων.Εμείς τι κάνουμε?
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 10:43 πμ

Αεροπορικές επιδρομές_Συρία.jpgΣημ. Εμείς τι κάνουμε βλέποντας αυτή την κατάσταση? Αν εμπλακούν σε πόλεμο Ρωσία και Τουρκία και κατά συνέπεια το ΝΑΤΟ (!) με τη Ρωσία, εμείς θα τη βγάλουμε καθαρή? Δεν το νομίζω. Πιστεύω ότι αυτοί που πρέπει βλέπουν τι έρχεται και παίρνουν μέτρα... Όπως πάνε τα πράγματα η Τουρκία θα εισβάλλει στη Συρία και αυτό θα είναι η αφορμή για να εμπλακούν Ρωσία και Τουρκία σε πόλεμο. Το ΝΑΤΟ σε αυτή την περίπτωση τι θα κάνει, αφού η Τουρκία είναι μέλος του και θα απειλείται? Δύσκολη η εξίσωση...!

---

Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι πλέον η κατάσταση στην περιοχή, με τους Ερντογάν και Νταβούτογλου να τα παίζουν όλα για όλα δηλώνοντας ότι από εδώ και πέρα, οποιαδήποτε επίθεση καταγράφεται στην Τουρκία την ευθύνη θα την έχει η Ρωσία. Πρόκειται για μια κίνηση κάθετης κλιμάκωσης από μια Τουρκία που αισθάνεται ότι κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, οπότε δε διστάζει μπροστά σε τίποτα για να πετύχει τους στόχους της ...

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Από μόνη της η τουρκική στάση, δημιουργεί ένα «σενάριο», το οποίο αν και δεν έχει συνοδευτεί από στοιχεία που θα έπρεπε να έχει δώσει στη δημοσιότητα η τουρκική πλευρά που προφανώς ενδιαφέρεται για την κατασκευή μια βολικής «αλήθειας» που θα βοηθήσει στην υπέρβαση των αδιεξόδων της, ήδη ενισχύει σενάρια περαιτέρω ανάφλεξης της περιοχής.

Αυτό που λένε πλέον ανοιχτά οι Τούρκοι, είναι ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χειραγωγούν τους Κούρδους και τους βάζουν να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας. Τόσο απλά, οι Τούρκοι φορτώνουν το φταίξιμο στις πλάτες των Ρώσων και θέτουν σκληρό δίλημμα στην Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ, που θα πρέπει να κάνουν τις τελικές τους επιλογές.

Το σενάριο του πονταρίσματος από την πλευρά του Ερντογάν στο γενικευμένο χάος, έστω κι αν περνά από μια περιορισμένη στρατιωτική σύγκρουση στη Συρία που θα εμπλέξει τις ρωσικές δυνάμεις, ώστε να επιβιώσει η Τουρκία αποκτώντας τον ρόλο που είχε επί Ψυχρού Πολέμου, αρχίζει να μοιάζει πιο «λογικό» από ποτέ, εάν εξεταστεί υπό το πρίσμα της εικαζόμενης ως οπτικής του καθεστώτος Ερντογάν-Νταβούτογλου στη Συρία ...

RUSSIA_Su-34.jpg

Το ζητούμενο είναι λοιπόν εάν θα συνεχίσουν οι ΗΠΑ να επιχειρούν το κλείσιμο του συριακού μετώπου σε συνεργασία με τη Μόσχα, ή θα αποδεχθούν να συρθούν σε σύγκρουση με τους Ρώσους για χάρη της Τουρκίας, η οποία, ας μην το ξεχνάμε, ηγήθηκε τόσο της προσπάθειας αποσταθεροποίησης που οδήγησε στον συριακό εμφύλιο με τους περισσότερους των 300.000 νεκρών, όσο και της κάθετης κλιμάκωσης στις σχέσεις με τη Ρωσία, με την κατάρριψη του Su-24 Fencer.

Οι Ρώσοι έχουν διαρρεύσει ότι - σ.σ. εξαιτίας του τακτικού μειονεκτήματος στο εν λόγω θέατρο επιχειρήσεων, λόγω απόστασης - δεν θα διστάσουν να κάνουν χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων για να προστατεύσουν τα στρατεύματά τους στο συριακό έδαφος και η συνολικότερη εικόνα που έχουν δημιουργήσει διεθνώς, αφήνει ελάχιστες αμφιβολίες περί της βούλησης να κάνουν πράξη την απειλή τους σε περίπτωση τουρκικής εισβολής στη Συρία.

Που βρισκόμαστε όμως; Αρχικά δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι Τούρκοι και Σαουδάραβες ετοιμάζονταν «φουριόζοι» να εισβάλουν στη Συρία, χρησιμοποιώντας «εμπρηστική» ρητορική με απειλές και εξαγγελίες αποστολής δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και μαχητικών αεροσκαφών.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι εξελίξεις στο έδαφος και τις επιχειρήσεις ήταν ραγδαίες και ο συνδυασμός των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, της Χεζμπολάχ και της ρωσικής αεροπορικής δύναμης, να ανατρέπουν το σκηνικό, καταλαμβάνοντας..............
Ο Ευγένιος Τριβιζάς πήρε το «όσκαρ παραμυθιού» νικώντας τη Disney!
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 9:56 πμ

Little Emily.jpg

To ηλεκτρονικό βιβλίο «Little Emily» («Το κοτσάνι του πετροκέρασου») του Ευγένιου Τριβιζά κέρδισε το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας στα KidscreenAwards.

Πρόκειται για τον σημαντικότερo φορέα βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακoύ περιεχομένου στις ΗΠΑ.

Το βραβείο διεκδίκησαν επίσης η Disney με το «Story Central» και η Play Date Digital με το «My Little Pony».

Τριβιζάς.jpg

«Ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατρoπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου» δήλωσε για τη νίκη του ο Ευγένιος Τριβιζάς στα Νέα.

«Έχω πει συχνά ότι πηγή έμπνευσής μου είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα, όπως ένα καλαμάκι πορτοκαλάδας, ένα ξυλάκι παγωτού, ένα χρυσόχαρτο από σοκολατάκι, ένα καμένο σπίρτο ή ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Από ένα κοτσάνι πετροκέρασου ξεκίνησε η ιστορία που βραβεύτηκε στo Μαϊάμι σε συνδυασμό με μια ανάμνηση του καλού μου φίλου ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου. Η ιστορία δείχνει ότι ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη» είπε ο συγγραφέας στην εφημερίδα.
«Μπαμπά, νικήσατε τον Ντίσνεϊ!» είπε στο άκουσμα της βράβευσης ο μικρός Γιάννης στον....................
Γερμανοί ανεπίδεκτοι μαθήσεως... VW, Siemens, Deutsche Bank, Ουκρανία
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 10:50 πμ

Η Γερμανία με το που στήθηκε στα πόδια της μετά τον πόλεμο, άρχισε να σκέφτεται όπως πριν. Τουλάχιστον η οικονομικο-πολιτική ελίτ. Τα ήθελε όλα, όλα όσα το φαντασιακό της θεωρούσε ότι δικαιούται! ... Το «γερμανικό θαύμα» επιτελέστηκε με απίστευτα έξυπνη και επίμονη αμερικανική πολυδιάστατη στήριξη, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάσχεσης της σοβιετικής επιρροής.

Του Μάκη Ανδρονόπουλου ΠΗΓΗ: http://makisandronopoulos.blogspot.gr

Η Γερμανία φούσκωσε και πέτυχε με την Οστπολιτίκ να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που οδήγησαν στην Πτώση του Τείχους και την ενοποίησή της. Εκμεταλλευόμενη τις γαλλικές φοβίες και την συνεχώς αυξανόμενη οικονομική της ισχύ πέτυχε να επικυριαρχήσει στην Συμφωνία των Ηλυσίων (γαλλογερμανικός άξονας). Ήταν και εκείνη η ατυχής δήλωση του Μπους για partners in leadership (εταίροι στην ηγεμονία) και τα μυαλά στο Βερολίνο πήραν αέρα.

Κρυμμένη πίσω από τον γαλλικό φανφαρονισμό του Σαρκοζί και την ηχηρή υποταγή του Ολάντ, η Γερμανία πέτυχε να διαφεντεύει ολόκληρη την ευρωζώνη δημιουργώντας ένα χρηματο-οικονομικό σύστημα που εξυπηρετούσε τα συμφέροντά της εις βάρος των υπολοίπων. Η «μηχανή» δούλευε και η Γερμανία κατέστη μεγάλη γεωοικονομική δύναμη.

Ασυγκράτητη πλέον η γερμανική οικονομικο-πολιτική ελίτ φαντασιώθηκε πως βάζοντας την οργάνωση και την τεχνολογία και η Ρωσία τις πρώτες ύλες και τα εργατικά χέρια θα ήλεγχε την Heartland.

europe_sat.jpg
Η Ουάσιγκτον αυτά, μόλις περάσει κάποιος μια γραμμή, τα κόβει μαχαίρι. Το έκαναν στην Ουκρανία και σε μια δημιουργική συνεννόηση με τη Μόσχα, τράβηξαν μια νέα γραμμή ασφαλείας, από πάνω μέχρι κάτω. Από....................
Η απειλούμενη γενίκευση της σύγκρουσης στη Συρία
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 3:22 μμ

Συρία .png

Του Κώστα Ράπτη

"Προτρέπουμε όλους τους Χριστιανούς και όλους όσοι πιστεύουν στον Θεό να προσευχηθούν διακαώς στον Δημιουργό του κόσμου ώστε να προστατεύσει τη δημιουργία του και να μην επιτρέψει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο". Η εκπληκτική αυτή φράση σίγουρα δεν ειπώθηκε ελαφρά τη καρδιά, διότι περιλαμβάνεται στην (εξαντλητικά προετοιμασμένη) κοινή δήλωση που εξέδωσαν την Παρασκευή ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος μετά την ιστορική, και πολιτικά σημαντική, συνάντησή τους στην Αβάνα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitri Medvedev, πάλι, υπήρξε περισσότερο συγκεκριμένος: προειδοποίησε, σε συνέντευξή του στο Euronews, για τον "παρατεταμένο, ολοκληρωτικό πόλεμο" που κινδυνεύει να απειλήσει τυχόν χερσαία εμπλοκή τρίτων χωρών στην κρίση της Συρίας. Όμως, η Τουρκία και δευτερευόντως η Σαουδική Αραβία απειλούν να πράξουν ακριβώς αυτό. Για την ακρίβεια, η χώρα του Tayyip Erdogan κινείται ήδη στην κόψη του ξυραφιού, με τις βολές όλμων που έχει εξαπολύσει εναντίον των κουρδικών δυνάμεων (YPG) που προελαύνουν στη βόρεια Συρία -λίγα 24ωρα μετά τη συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου την Πέμπτη για κατάπαυση του πυρός ενός εβδομάδος και για επανάληψη των εκ του σύνεγγυς ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Το κλείσιμο από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του (Ρωσία, Ιράν, Χεζμπολλάχ, YPG) του "βορείου διαδρόμου" ανάμεσα στο ανταρτοκρατούμενο Χαλέπι και τα σύνορα της Τουρκίας έχει θέσει σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις που επένδυσαν στην "αλλαγή καθεστώτος" στη Δαμασκό και επιθυμούν να διατηρήσουν είτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είτε στο πεδίο της μάχης το "κεκτημένο" του κατακερματισμού της Συρίας. Όμως, η "προθυμία" της Σαουδικής Αραβίας να συμμετάσχει με στρατεύματά της στον πόλεμο εναντίον, υποτίθεται, του Ισλαμικού Κράτους δεν αξιολογείται από τους ενδιαφερόμενους παρά ως διαπραγματευτικό τέχνασμα: το ίδιο το Ριάντ εξάρτησε μια τέτοια εμπλοκή του από την ανάληψη της "ηγεσίας" από τις ΗΠΑ, ενώ ο επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (DIA) Vincent Stewart, σε πρόσφατη ακρόασή του ενώπιον της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας χαρακτήρισε "πολύ συζητήσιμο" το αν η Σαουδική Αραβία είναι σε θέση να αναλάβει δράση ταυτοχρόνως στην περιοχή Ιράκ-Συρίας και στην Υεμένη (όπου από τον περασμένο Μάρτιο επιχειρεί ανεπιτυχώς να καταστείλει τους σιίτες αντάρτες Χούτι).

Η Τουρκία, αντίθετα, είναι η μόνη χώρα που διαθέτει και τις δυνατότητες και κυρίως το κίνητρο να δράσει. Τυχόν ανακατάληψη του Χαλεπίου από τις συριακές δυνάμεις θα σημάνει οριστική και παταγώδη αποτυχία της τουρκικής μεσανατολικής πολιτικής των τελευταίων πέντε ετών, ενώ ο έλεγχος της μεθορίου από το YPG θα κλιμακώσει τον "κουρδικό εφιάλτη" της Άγκυρας και η εξάρθρωση των δικτύων χρηματοδότησης των τζιχαντιστών ενδεχομένως θα αγγίξει προσωπικά τον Erdogan.

Όμως το ερώτημα κατά πόσον η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο κατεξοχήν αφορά τις ΗΠΑ. Αρκεί κανείς να συνειδητοποιήσει ότι η Τουρκία (χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ) βάλλει εναντίον των Κούρδων της Συρίας (συμμάχου των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους) επειδή αυτοί απωθούν τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες (που έχουν χρηματοδοτηθεί και εκπαιδευτεί από τη CIA)...
Οι τουρκικές απειλές έχουν νόημα μόνο στον βαθμό που η Άγκυρα θα σύρει στην υπόθεσή της την Ατλαντική Συμμαχία, ώστε να εξασφαλίσει ότι η όποια επέμβασή της επί συριακού εδάφους δεν θα την αφήσει ανυπεράσπιστη στην απάντηση των Ρώσων συμμάχων της Δαμασκού. Συνεπώς, το ερώτημα για την Ουάσιγκτον είναι αν, προκειμένου να στερήσει από τη Μόσχα μια νίκη στη Συρία, θα παίξει με τον κίνδυνο μιας αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας ή αν θα επιμείνει στην διπλωματική οδό που έχει χαράξει ο John Kerry, επιδιώκοντας ακριβώς μέσω αυτής να σχετικοποιήσει την επικράτηση του Assad, να διασώσει τις δυνάμεις που έχει εξοπλίσει και να..................
Αφού παραδόθηκε το Αιγαίο, τώρα... όλα καλά στο Eurogroup!
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 4:56 μμ

eurogroup5.jpg

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Και τώρα που το Αιγαίο παραδόθηκε σε ΝΑΤΟ-Τουρκία ξαφνικά έγιναν όλα καλά και έχουν την καλύτερη γνώμη για την Ελλάδα στο Eurogroup αποδεικνύοντας έτσι πως οι λαθρομεταναστευτικές-προσφυγικές ροές χρησιμοποιήθηκαν προς την επίτευξη του στόχου!

"Ελλάς Ελλήνων προσφύγων" στον τόπο τους θα μετατραπούν ως φαίνεται οι κάτοικοι αυτής της χώρας αφού μετά την συμφωνία κατόπιν κοινής (!) προσκλήσεως Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και συνδιαχείριση του Αρχιπελάγους φαίνεται πως επήλθε και συμφωνία για παρακράτηση στην χώρα όσων προσφύγων-λαθρομεταναστών εισρεύσουν τους επόμενους μήνες και να μην επιτρέψουμε να πάνε σε ευρωπαϊκούς προορισμούς μετατρέποντας τον τόπο σε "αποθήκη" ψυχών από την οποία θα προέλθει νομοτελειακά εθνολογική, θρησκευτική και κοινωνική αλλοίωση το πολύ σε μια πενταετία.

Δεν εξηγείται αλλιώς πως στο σημερινό Eurogroup  πριν από λίγο και όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το pronews.gr όλοι οι προσερχόμενοι σε αυτό αξιωματούχοι έκαναν στροφή "180 μοιρών" και μιλούν ξαφνικά με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και δηλώνουν μάλιστα ότι η πρώτη αξιολόγηση με βάση και την οποία θα προκύψει και η ελάφρυνση του χρέους θα κλείσει!

Όταν μόλις χθες, μας έλεγαν ότι πάει για το καλοκαίρι, και... αν! Ξαφνικά τα βλέπουν όλα "ρόδινα" με την λεπτομέρεια όμως ότι όλως "τυχαίως" έλαβαν χώρα κάποια γεγονότα:

Πρώτα έγινε πρόσκληση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για εμπλοκή στο Αιγαίο επιτρέποντας επί της ουσίας την μελλοντική συνδιαχείριση του Αρχιπελάγους και ικανοποιώντας τις επιδιώξεις Άγκυρας-Βερολίνου (αυτοί πρέπει να λογίζονται ως ένα από τον καιρό των Γότθων και των Ούννων που ζούσαν στις ίδιες πεδιάδες κοντά στα Ουράλια), δια της αμερικανικής... οδού.

Και από χθες, όπως και σήμερα ξεκινούν οι δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων και υπουργών περί διάχυσης των λάθρο-προσφύγων σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και τα πέρι ετοιμασίας όλων των δήμων της χώρας για προτάσεις για νέα... hot spots.

Όλη η χώρα θα γίνει ένα μεγάλο και ενιαίο hot spot

Εν ολίγοις αποκαλύπτεται και ο ρόλος των λάθρο-προσφύγων που χρησιμοποιήθηκαν ως "μοχλός" πίεσης για να παραδοθεί εν τέλει το Αιγαίο σε ΝΑΤΟ-Τουρκία χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Συν τοις άλλοις δημιουργείται μια πελώρια "αποθήκη" εργατικού δυναμικού υπό συντήρηση από την οποία όλες οι χώρες του Βορά με πρώτη και καλύτερη την Γερμανία, θα επιλέγουν τα "εργατικά χέρια" που τους ενδιαφέρουν, οι υπόλοιποι θα μένουν εδώ ως "δώρο".

Ακολουθούν οι δηλώσεις που αν κάποιος δεν ήξερε ότι αναφέρονται στην Ελλάδα θα νόμιζε ότι μιλούν για την... Ελβετία:

Ο Π.Μοσκοβισί προβλέπει ότι οι δανειστές θα επιστρέψουν σύντομα στην Αθήνα και ακόμη κι ο ανθέλληνας ως επί των πλείστον υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ "βλέπουν" πρόοδο και ανάκτηση εμπιστοσύνης στην Ελλάδα!

«Οι εργασίες προχωράνε καλά. Ο διάλογος είναι εποικοδομητικός», αναφερόμενος στη συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup για την Ελλάδα. "Η δουλειά σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζεται, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι εάν..............................
Το ΝΑΤΟ φοράει φέσι...
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 1:40 μμ

πρόσφυγες_αιγαίο.jpeg

(Φωτ.: Ο ισχυρότερος στρατιωτικός οργανισμός στον κόσμο, λέει, ότι, όταν βλέπει αναποδογυρισμένη βάρκα στο Αιγαίο και κόσμο να πνίγεται, δεν θα τους σώζει, αλλά θα ... ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές... να πάνε να τους σώσουν αυτές, αν δεν έχουν πνιγεί προηγουμένως οι άνθρωποι.)

Της Κύρας Αδάμ

Η ελληνική κυβέρνηση σύρθηκε χθες -χωρίς αντιστάσεις- σε μία Συμφωνία με το ΝΑΤΟ, η οποία δεν εξυπηρετεί ούτε κατ' ελάχιστον την προσφυγική κρίση στο Αιγαίο και δεν διασφαλίζει καν τα εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα και τις διεθνείς αρμοδιότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο. Η Συμφωνία με το ΝΑΤΟ, με πρόσχημα μόνον το προσφυγικό, εξυπηρετεί -και με ελληνική έγκριση- τον στόχο των ΗΠΑ να δυσχεράνει τις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία. Ταυτόχρονα, εξυπηρετεί και την ίδια την Τουρκία, η οποία εξαργυρώνει «τη ρωσική απειλή» εναντίον της, με εδραίωση των παρανομιών και επεκτατικών στόχων της στο Αιγαίο, υπό νατοϊκή κάλυψη.

Αναλυτικότερα:

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, στην καταληκτική δήλωση του για την αποστολή της νατοϊκής ναυτικής δύναμης, υπό γερμανική διοίκηση, στο Αιγαίο, ξεκαθάρισε ότι «...(Αυτή η αποστολή) δεν έχει να κάνει με το σταμάτημα ή την επιστροφή προσφυγικών σκαφών ...».

Επομένως το ΝΑΤΟ δεν θα συνεισφέρει και πολύ περισσότερο, δεν θα «πάρει πάνω του» τη διαχείριση της ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης στο Αιγαίο. Απλώς «..Το ΝΑΤΟ θα συνεισφέρει με κρίσιμες πληροφορίες και μέσα επιτήρησης για να βοηθήσει την ανάσχεση της παράνομης ανθρώπινης διακίνησης και των εγκληματικών δικτύων. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τις εθνικές ακτοφυλακές (σ.σ. Ελλάδας - Τουρκίας) σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση..», επεξηγεί η νατοϊκή δήλωση. Δηλαδή, ο ισχυρότερος στρατιωτικός οργανισμός στον κόσμο, λέει, ότι, όταν βλέπει αναποδογυρισμένη βάρκα στο Αιγαίο και κόσμο να πνίγεται, δεν θα τους σώζει, αλλά θα ... ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές... να πάνε να τους σώσουν αυτές, αν δεν έχουν πνιγεί προηγουμένως οι άνθρωποι.

Αν, εκ πρώτης όψεως, η απόφαση αυτή συνιστά -και είναι- ένα νατοϊκό φιάσκο, σε ο,τι αφορά στον περιορισμό της προσφυγικής κρίσης, εν τούτοις υποκρύπτει πολλούς κινδύνους και παγίδες, που δεν απέφυγε η Αθήνα.

Και τούτο διότι:

Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ αναφέρεται στην συνεργασία του με την ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή (σ.σ. που έχουν αρμοδιότητα εντός των εθνικών χωρικών υδάτων (για την Ελλάδα τα 6 νμ), και προσθέτει ότι «ως μέρος αυτής της απόφασης, οι ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα ενεργούν εντός των χωρικών υδάτων και εναερίου χώρου της μιας ή της άλλης χώρας ...». Αυτό αποτελεί οφθαλμοφανή γελοιότητα του ΝΑΤΟ, γιατί επιβεβαιώνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι εθνικές δυνάμεις μιας χώρας ενεργούν μόνον μέσα στην κυριαρχία τους. Και αυτό το αυτονόητο ήταν ο «όρος» της ελληνικής κυβέρνησης για να παραδοθεί, ...άνευ όρων στην τουρκο-νατοϊκή συμφωνία.

Όμως η νατοϊκή συμφωνία, πολύ πονηρά είναι η αλήθεια, δεν αναφέρει πουθενά τι ακριβώς θα κάνει η νατοϊκή ναυτική δύναμη στη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου και φυσικά δεν λέει κουβέντα σε ποια από τις δύο χώρες ( Ελλάδα ή Τουρκία), ο γερμανός διοικητής της νατοϊκής δύναμης θα αναφέρει τα συμβάντα των παρατηρήσεων του, ώστε οι δύο αυτές χώρες να σπεύδουν να εκτελούν έρευνα και διάσωση.

«Τις λεπτομέρειες αυτές θα καθορίσουν οι στρατιωτικές αρχές», λέει η ανακοίνωση.

Όμως η έρευνα και διάσωση στη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου κάθε άλλο παρά «λεπτομέρεια» είναι για τα ελληνικά κυριαρχικά συμφέρονται και τις διεθνείς αρμοδιότητες της. Η Ελλάδα όφειλε -σ' αυτήν την πολιτική απόφαση του ΝΑΤΟ- να μην έχει αφήνει ούτε χαραμάδα αμφισβήτησης ότι στη διεθνή θάλασσα του Αιγαίου εφαρμόζονται οι Διεθνείς Συμβάσεις ICAO και ΙΜΟ, έτσι ώστε να διασφαλίζεται με κάθε λεπτομέρεια ότι οι διεθνείς αγγελίες για SAR εκδίδονται μόνον από την ΥΠΑ και καλύπτουν όλη την περιοχή του FIR Αθηνών.
Αυτός θα ήταν ο πραγματικός όρος για τη συμφωνία της Ελλάδας με τη νατοϊκή απόφαση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο στην Τουρκία να προωθήσει τις θέσεις της για τουρκική έρευνα και διάσωση στο μισό Αιγαίο (όπως ακριβώς έπραξε εκκωφαντικά σήμερα με το αεροπορικό δυστύχημα στην Κίναρο, που έγινε στην ελληνική ξηρά και όχι στη θάλασσα, όπως.................
ΑΙΡΕΤΙΚΑ: Η μάσκα της υποκρισίας έπεσε, ο βασιλιάς..... γυμνός !
Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016 4:59 μμ

Σημο γυμνός βασιλιάς.jpg. Αν και δεν συμφωνώ στο 100% του άρθρου που ακολουθεί, (π.χ. δεν γνωρίζω πέραν πάσης αμφιβολίας ποια είναι η αλήθεια για τα περί σημαίας) παρόλα αυτά το παραθέτω γιατί στα περισσότερα από αυτά που γράφει είναι πάρα πολύ εύστοχο... Δύσκολα θα διαφωνήσει κάποιος που έχει ζήσει τις καταστάσεις των τελευταίων 5 τουλάχιστον χρόνων..!

---

Σιχαίνομαι τα δύο άκρα, την Αριστερά ως σύνολο και τους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Όχι ότι συμπαθώ ή αγαπάω τον ενδιάμεσο διεφθαρμένο πολιτικό χώρο (σάπιοι μέχρι το κόκαλο όλοι τους ως σύνολο και λαμόγια), αλλά ιδιαίτερα τα δύο άκρα με εξοργίζουν σε απίστευτο βαθμό. Το καλό με τη Χρυσή Αυγή, είναι ότι αποτελείται από ένα μάτσο ανεγκέφαλους που εύκολα εξουδετερώνονται πολιτικά.

Σχολιάζει ο ... ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

Η Αριστερά όμως ήταν ο μεγάλος κίνδυνος, γιατί έχοντας θυματοποιήσει τον εαυτό της, κατάφερε να δημιουργήσει μία εξιδανικευμένη δημόσια εικόνα, κρύβοντας επιμελώς τον σκοτεινό της εαυτό.

Η Αριστερά εμφανίζεται πολυδιασπασμένη σκοπίμως, ένα κομμάτι της παραμένει ακραιφνής Μαρξιστική Λενινιστική, ως η μήτρα της άσπιλης και αμόλυντης αριστεράς (ΚΚΕ) και από εκεί και πέρα έχουμε διάφορα αριστερά «ρεύματα» που με δήθεν σεβασμό στην Δημοκρατία (;) προσπαθούν να διεμβολίσουν άλλους πολιτικούς χώρους ώστε να αποκτήσουν πολυσυλλεκτικότητα και να διευρύνουν την εκλογική τους βάση κάτω από την ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ (όλοι όμως γεννημένοι και μεγαλωμένοι μέσα στο ΚΚΕ).

>Η Αριστερά στην Ελλάδα μιλάει μονίμως για Δημοκρατία, χωρίς ποτέ να διευκρινίσει για τι είδους Δημοκρατία μιλάει (και η Β. Κορέα Δημοκρατία αποκαλεί τον εαυτό της). Εύκολος τρόπος να καπηλεύεσαι μία ιδέα την οποία στην πραγματικότητα μισείς και ακόμη πιο εύκολο είναι να σπιλώνεις τους υπόλοιπους ως μη Δημοκράτες (γι' αυτό και κυνηγάει στους δρόμους να δείρει τους πολιτικούς της αντιπάλους), εσύ που με μεγάλη χαρά θα σκότωνες την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με την πρώτη ευκαιρία.

>Μιλάει μονίμως για αγώνες που αφορούν όμως μόνο την ίδια και κανέναν άλλον (φροντίζει βέβαια να οικειοποιείται τα πάντα).

>Παριστάνει ότι πολέμησε τους κατακτητές, ενώ δεν τους πολέμησε ποτέ. Πολέμησε τους Ναζί και τους Φασίστες ως ιδεολογικούς αντιπάλους του Κομουνισμού (η μία Δικτατορία πολέμησε την άλλη) και όχι τους Γερμανούς ή τους Ιταλούς σαν κατακτητές της Ελλάδας.

>Βγήκε στο Αντάρτικο εκτελώντας εντολές της Μόσχας και όχι από αγάπη για την Ελλάδα. Με μόνο σκοπό να προετοιμάσει την προσάρτηση της Ελλάδας στο κομουνιστικό μπλοκ μετά τον πόλεμο (εξ ου και ο εμφύλιος). Στην πραγματικότητα η μόνη διαφορά που είχε από τους προδότες συνεργάτες των Γερμανών, τους Δοσίλογους, τους Χίτες, τους Γερμανοτσολιάδες και τους Μαυραγορίτες, είναι ότι είχε διαφορετικό αφεντικό, γιατί και οι δύο υπηρετούσαν είτε το σφυροδρέπανο είτε την σβάστικα και ποτέ την Πατρίδα, γιατί ήταν και είναι απάτριδες.

>Κατηγορεί μονίμως τους άλλους για προδότες, χωρίς και πάλι να διευκρινίζει τι είδους προδότες και ποιου προδότες είναι. Βολικά και γενικά αναθεματίζει τους άλλους για προδοσία, όταν είναι η ίδια που λειτούργησε ως ο μεγαλύτερος προδότης του Ελληνισμού, υπό την έννοια π.χ. ότι αυτή εξέθρεψε τον Μακεδονισμό, άρα πρόκειται για συναυτουργό της δημιουργίας του «Μακεδονικού» μορφώματος.

>Επιχειρεί να καπηλευτεί, πολύ βολικά, διάφορες σημαντικές λέξεις και έννοιες όπως ο Πατριωτισμός. Ποιος; Η Αριστερά που συστηματικά και ακούραστα εργάζεται να καταλύσει καθετί Ελληνικό (τουλάχιστον για ορισμένους Αριστερούς, ούτε οι Τούρκοι δεν είναι τόσο παθιασμένοι ανθέλληνες), γιατί καθετί Ελληνικό είναι και Εθνικό, άρα αντίθετο προς την αριστερή κοσμοθεωρία του Διεθνισμού.

>Αυτοαναγορεύεται ως η εκπρόσωπος των Λαών και του Λαϊκού κινήματος, όταν το μόνο Λαϊκό στην αριστερά είναι το στιλ. Κατά τα άλλα, όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, τα εκατομμύρια τρέχουν από τα μπατζάκια της ...

>Ψεύδεται και προπαγανδίζει ασυστόλως διάφορα γεγονότα, όπως τη δήθεν ηρωική υποστολή και κλοπή της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη. Μήπως μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος σε ποιον στρατό του κόσμου παραμένει σε έπαρση η σημαία μετά τη Δύση του Ηλίου; Πώς μπήκαν και βγήκαν απαρατήρητοι από την Ακρόπολη όπου η μοναδική πρόσβαση είναι από τα Προπύλαια τα οποία φρουρούνταν; Πώς δεν βρέθηκε καμία αναφορά του γεγονότος στα Γερμανικά Αρχεία; Πως δεν υπήρξαν οι προβλεπόμενες ποινές στον υπεύθυνο Αξιωματικό και την Φρουρά; Ευτυχώς γι' αυτούς ο έτερος του μύθου, ο κ. Λάκης Σιάντας, όλα αυτά τα χρόνια αιδημόνως σιωπά.
>Διατείνεται ότι είναι η προοδευτική πολιτική δύναμη της Ελλάδας, αλλά αν κάποιος ο οποίος έχει μείνει στις πολιτικές και οικονομικές θεωρίες του 19ου αιώνα (οι οποίες όπου προσπάθησαν να εφαρμοστούν έφεραν την καταστροφή), πιστεύει ότι εκφράζει την πρόοδο και την ανανέωση, τότε θα πρέπει είτε να ξαναγράψουμε τα εννοιολογικά λεξικά, ή εγώ θα...............
Ελλάδα, ο εύκολος αποδιοπομπαίος της ΕΕ, αλλά φταίμε......
Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016 3:41 μμ

Όλα αυτά τα γεγονότα, επιθέσεις, βιασμοί κ.λπ., να μου το θυμηθείτε ότι θα έχουν ως θύμα την Ελλάδα, τον εύκολο αποδιοπομπαίο τράγο για την Ευρώπη. Εάν εξαιρέσουμε τα έκτροπα τα οποία ήταν και είναι αναμενόμενα, προκαλεί εντύπωση η έλλειψη αντίδρασης της Αστυνομίας σε όλες τις περιπτώσεις.

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Από την άλλη, είναι γνωστό ότι οι Αστυνομικές Δυνάμεις σε όλο τον κόσμο δεν έχουν δική τους πολιτική, εκτελούν εντολές και εφαρμόζουν πολιτική που τους υποδεικνύεται, επομένως είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι η συμπεριφορά της Αστυνομίας στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες είναι αποτέλεσμα εντολών και όχι ολιγωρίας.

Η απάντηση στο φυσικό ερώτημα του «ΓΙΑΤΙ;», είναι ότι παρόμοιες ιδεοληψίες με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας. Οι Σουηδοί πολίτες πριν μερικούς μήνες έδιναν αυτάρεσκες συνεντεύξεις στους δρόμους όπου δήλωναν ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αυξηθεί η ατομική φορολογία ώστε να καλυφθούν τα έξοδα περίθαλψης των προσφύγων.

Η κυρία Μέρκελ μας έλεγε χαμογελώντας ότι η Γερμανία μπορεί εύκολα να απορροφήσει ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και σχεδόν όλοι οι Δυτικοευρωπαίοι ηγέτες, καθώς και οι Κομισιόν, μας βομβάρδιζαν καθημερινά με τα ευρωπαϊκά ανθρωπιστικά ιδεώδη.

europe-migrant-crisis.jpg

Για να λέμε λοιπόν του στραβού το δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μόνος σε αυτή την ιστορία, συνένοχοι ήταν και πολλοί άλλοι, γιατί αυτή η ιστορία τραβάει πάνω από ένα χρόνο και μέχρι τον Δεκέμβρη δεν ακούγαμε ούτε για ελέγχους, ούτε για ελλείψεις συνεργασίας μεταξύ μυστικών υπηρεσιών, ούτε HOT SPOTS.

Ακούγαμε για Frontex, που έκανε μία τρύπα στο νερό και στο τελευταίο Eurogroup δήλωσε ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα σε μία θάλασσα χωρίς Διεθνή Ύδατα.

Ακούγαμε τον Αυστριακό Καγκελάριο να μας κατηγορεί ότι οι συνθήκες περίθαλψης των προσφύγων δεν συνάδουν με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και διάφορα άλλα χαζά.

Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς τους τσάμπα ιδεαλιστές, έρχεται και η ώρα του λογαριασμού και η ώρα της λαϊκής δυσαρέσκειας και τότε αρχίζουν να μπαίνουν φράχτες, να ανοιγοκλείνουν σύνορα, να ρωτάνε για Hot Spots, να λένε απωθήστε μεσοπέλαγα τις βάρκες με τους πρόσφυγες, δεν προστατεύει επαρκώς τα σύνορα της Ευρώπης η Ελλάδα (τώρα τα ανακάλυψαν) και προσέχτε γιατί αν δεν συμμορφωθείτε θα σας βγάλουμε από την SHENGEN.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ενός συνδυασμού κυβερνητικής απειρίας και ιδεοληψίας, δεν προέβλεψε ότι ήταν θέμα χρόνου η μεταστροφή της κοινής γνώμης στην Ευρώπη και ότι σε κάποιον πρέπει να ριχτεί το φταίξιμο. Και τι ποιο εύκολο για τους Ευρωπαίους από το να κατηγορήσουν τον συνήθη ύποπτο, την ΕΛΛΑΔΑ.
Εδώ είμαστε λοιπόν και μην εκπλαγείτε για τη συνέχεια. Δεν είναι μόνο οι.....................
Τούρκος επιχειρηματίας: Συναντήθηκα με τον Τσίπρα για να πάρω κανάλι στην Ελλάδα
Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016 7:01 μμ

Τσίπρας _Νταβούτογλου _τουρκικό κανάλι.jpgΟ εκπρόσωπος του Ali Ilicali δήλωσε ότι: «Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει το κανάλι μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο» ...

---
Τον γύρο των τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης κάνει η είδηση ότι ο ιδιοκτήτης του τουρκικού καναλιού TV8, Ali Ilicali, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν τον ενδεχόμενο αγοράς καναλιού στην χώρα μας. Οι ισχυρισμοί του ισχυρού καναλάρχη, επιβεβαιώθηκαν και με δηλώσεις του διευθυντή μάρκετινγκ του καναλιού, Ali Cemal Karabudak.  «Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας», φέρεται να έχει δηλώσει στον τουρκικό Τύπο ο  Ali Cemal Karabudak.  Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδιοκτήτης του TV8 ήταν ανάμεσα στους Τούρκους επισήμους που παρακολούθησαν τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα  ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Τουρκίας και Ελλάδας, στην Κωνσταντινούπολη. Αγώνα που παρακολούθησαν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου αντίστοιχα.   Ο καναλάρχης -σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- δήλωσε ενθουσιασμένος τότε, με τη γνωριμία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Σημερινά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, αναφέρονται στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στην ελληνική Βουλή, για την εμπλοκή του Τούρκου επιχειρηματία, σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη. Το TV8, είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που ξεκίνησε να εκπέμπει το 1999 και ανήκει στο MNG Media Groupμ ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Acun Ilicali. Το TV8 ως ειδησεογραφικό κανάλι άρχισε να εκπέμπει το 2005, ενώ έχει και ψυχαγωγικά κανάλια με τηλεοπτικές εκπομπές όπως το The Voice, το Έχεις Ταλέντο, το Survivor και την Ουτοπία. Εκτός από την επίγεια καλωδιακή τηλεόραση, έχει και δορυφορικές εκπομπές.
Ένωση Κεντρώων: «Να μην τολμήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία
«Επιβεβαιωθήκαμε» λέει η Ένωση Κεντρώων, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος καναλάρχης, για τον οποίο μιλά εδώ και καιρό ο Βασίλης Λεβέντης, συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τηλεοπτική άδεια. Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, «υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια. Μάλιστα δήλωσε....................
ΙΜΙΑ-ΕΥΠ & CIA : Tα φοβερά ντοκουμέντα της νύχτας των Ιμίων...Λεπτό προς λεπτό!
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 11:43 πμ

Ίμια _κρίση.jpg

Σημ. Αν και κάποιοι κάνουν φιλότιμες προσπάθειες, τα γεγονότα και την τραγική κατάληξη της νύχτας των Ιμίων είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε. Και φυσικά από τότε τα Ίμια θεωρούνται "γκρίζες ζώνες" και σε αυτό συμφωνούν με τους Τούρκους και τους στηρίζουν(!) και οι  εικονικοί "σύμμαχοι" μας αλλά και οι εγχώριοι εθνομηδενιστές και εθνοφοβικοί.

Η ιστορία διδάσκει λένε... Εμάς πάντως σαν χώρα δεν φαίνεται να μας έχει διδάξει τίποτα. Δεν είμαστε για τίποτα περισσότερο πέρα από δηλώσεις και προπαγάνδα για εσωτερική κατανάλωση. Τους πολιτικούς μας, δεν τους ενδιαφέρει η χώρα αλλά η καρέκλα και το βόλεμα! Μετά αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι , θα ζητάνε ευθύνες από τον στρατό και τον .....καιρό!

Όμως μην τα βάζουμε μόνο με τους πολιτικούς και ξεχνάμε τις δικές μας ευθύνες, αφού ως γνωστόν "Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν"!!

---

Αποκάλυψη :  Ποτέ οι Αμερικανοί δεν έθεσαν θέμα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια !
Σημίτης προς τον Διοικητή της ΕΥΠ  Nαύαρχο Βασιλικόπουλο : «το θέμα το χειρίζεται ο κ. Πάγκαλος, μην κάνετε τίποτα, μην ασχοληθείτε άλλο !!!»
Λίγα 24ωρα πριν από την κορύφωση της κρίσης, οι Ελληνικές Μυστικές  Υπηρεσίες πήραν στα χέρια τους το περιεχόμενο μιας συνομιλίας του τότε αρχηγού του Τουρκικού ΓΕΝ ναυάρχου Ερκαγια, ο οποίος εξηγούσε ότι η ιστορία των γκρίζων ζωνών ήταν «δικό του παιδί».

 Ο Ερκαγια αποκάλυπτε πως όταν ήταν ακόμη αρχηγός του Στόλου είχε δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ψάξουν όλα τα επίσημα αρχεία του τουρκικού κράτους και να προσπαθήσουν να βρουν για ποιες νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο θα μπορούσαν να εγείρουν διεκδικήσεις.
 «Έστειλα τη μελέτη στο ΓΕΕΘΑ, το οποίο και την υιοθέτησε αμέσως» ανέφερε ο Ερκαγια και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος πως με τα στοιχεία που έχουμε μπορούμε να διεκδικήσουμε τους Καλογήρους, τους Φούρνους». (Σας λένε τίποτε οι Υπερπτήσεις Τουρκικών μαχητικών πάνω απο τους Φούρνους
Σε αυτό το σημείο η συνομιλία διεκόπη γιατί γινόταν από ανοικτή γραμμή. Οι αναλυτές της ΕΥΠ ήξεραν όμως αμέσως ότι είχαν στα χέρια τους μια σημαντικότατη είδηση που έδειχνε ότι η κλιμακούμενη κρίση στα Ιμια δεν ήταν η απρόβλεπτη εξέλιξη μιας τυχαίας υπόθεσης αλλά εσκεμμένο σχέδιο του Ερκαγια.
Το σχετικό τηλεγράφημα προωθήθηκε στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.
* H επιδρομή των Τούρκων  κομάντος
κομάντος.jpg
Ως τότε οι ελληνικές υπηρεσίες δεν είχαν άλλη ένδειξη για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. H μόνιμη αγωνία τους ήταν η διεξαγωγή μιας καταδρομικής επιχείρησης των Τούρκων στη Μυτιλήνη ή άλλο νησί κοντά στα τουρκικά παράλια.
Και αυτό γιατί από όλες τις πληροφορίες προέκυπτε ότι η Αγκυρα πίστευε ότι έλληνες πατριώτες κρύβουν τον αρχηγό του PKK Αμπντουλά Οτσαλάν σε μυστική τοποθεσία σε νησί. «Ο φόβος μας ήταν μια επιδρομή με 2-3 ελικόπτερα και κομάντος στη Μυτιλήνη ή κάπου αλλού» ανέφερε αξιωματούχος της ΕΥΠ εκείνη την περίοδο, ο οποίος πρόσθεσε πως «ξέραμε ότι ένα τέτοιο επεισόδιο, έστω και αν δεν έβρισκαν τον Οτσαλάν, θα προκαλούσε απίστευτη κρίση».
Το δεύτερο ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι κατά πόσο υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για την τουρκική απόβαση στα Ιμια. Ο σταθμός της ΕΥΠ στην Αλεξανδρούπολη είχε εντοπίσει, από ανοικτά κανάλια επικοινωνίας (και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία), εντολές του τουρκικού ΓΕΝ προς δύο περιπολικά το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου!
H εντολή ήταν σαφής, να πλησιάσουν και στις δύο βραχονησίδες και να ελέγξουν αν και πού υπάρχουν έλληνες κομάντος αλλά και ελληνική σημαία.
 Ο κυβερνήτης του ενός περιπολικού ρωτήθηκε μάλιστα επίμονα από το κέντρο κατά πόσο θα μπορούσε να διαπιστώσει την τακτική κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας και με δεδομένες τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
Ο Τούρκος αξιωματικός απάντησε πως αυτό θα εξαρτιόταν από τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζε την ώρα που θα προσέγγιζε τις βραχονησίδες. H σχετική συνομιλία μεταφράστηκε το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου και στάλθηκε στην κεντρική υπηρεσία της ΕΥΠ το επόμενο πρωί.
 Από εκεί στάλθηκε από τον απόρρητο τηλέτυπο στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΝ. Είναι σαφές πως οι επιτελείς δεν έδωσαν την ανάλογη σημασία στην κρίσιμη πληροφορία, ενδεχομένως επειδή βομβαρδίζονταν εκείνη την ώρα με πληροφορίες για τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.
 Το βέβαιο πάντως είναι πως η ΕΥΠ είχε δώσει έγκαιρη προειδοποίηση για την προετοιμασία των Τούρκων. Ο Κώστας Σημίτης ενημερώθηκε γι" αυτό το έγγραφο και ζήτησε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπολο αντίγραφο, το οποίο και έλαβε στις 31 Ιανουαρίου.
Ένα από τα σοβαρά προβλήματα εκείνων των ημερών ήταν ασφαλώς η καχυποψία που υπήρχε ανάμεσα στον  Σημίτη, ο οποίος μόλις είχε αναλάβει την πρωθυπουργία, και ανθρώπους σαν τον  Βασιλικόπουλο, τον ναύαρχο Λυμπέρη ή τον πτέραρχο Κουρή που ήταν τότε υφυπουργός Αμυνας.
Οι αξιωματικοί αυτοί είχαν μάθει να λειτουργούν με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος λάτρευε τις συσκέψεις με στρατιωτικούς, τις υπηρεσίες από κλειστές πηγές και τη διαχείριση κρίσεων όπως εκείνη του Μαρτίου του 1987.
Ο  Σημίτης τους θεωρούσε «ανδρεϊκούς», ξένους στη δική του κουλτούρα και ύποπτους για το στήσιμο παγίδων τις κρίσιμες εκείνες ώρες.
Ο Διοικητής της ΕΥΠ διαπίστωσε το χάσμα όταν επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό το πρωί της 30ής Ιανουαρίου.Διοικητης ΕΥΠ.jpg
Λίγο πριν είχε συναντήσει στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Μπιλ P., ο οποίος τον ενημέρωσε ότι «σε λίγες ώρες θα μιλήσει ο πρόεδρος Κλίντον με τον έλληνα πρωθυπουργό.
Τα πράγματα είναι σοβαρά». Ο σταθμάρχης παρέδωσε επίσης μια επιστολή του ελληνοαμερικανού αρχηγού της CIA Τζορτζ Τένετ, ο ο οποίος έγραφε πως «θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να προκληθεί ένας πόλεμος λόγω της κλιμάκωσης του επεισοδίου».
Ο Ναύαρχοε  Βασιλικόπουλος πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο οποίος στεκόταν όρθιος όσο του μιλούσε, τον άκουσε και του είπε: «Δεν σας χρειάζομαι άλλο».
* H πρόταση της CIA
ciapic.jpg
Αρκετές ώρες αργότερα ο σταθμάρχης επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το κτίριο της Κατεχάκη. Αυτή τη φορά δεν έκρυβε την ανησυχία του και δήλωσε στον κ. Βασιλικόπουλο πως μεταφέρει μια πρόταση του αρχηγού της CIA.
«Να αποσύρετε εσείς ένα τμήμα της φρουράς που έχετε στα Ιμια σε ένδειξη καλής θέλησης και οι Τούρκοι σε ανταπόδοση θα αποσύρουν ναυτικές δυνάμεις» πρότεινε ο Μπιλ P. και συνέχισε: «Τρέχουμε το ίδιο σενάριο με την Αγκυρα και πιστεύομε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».
Ο Ναύαρχος  Βασιλικόπουλος γέλασε αρχικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δηλαδή πόσους κομάντος να αποσύρουμε, δεν έχουμε και καμιά μεραρχία;». «Δεν έχει σημασία πόσους, έστω και λίγους, για να δείξετε την καλή σας πρόθεση» ανταπάντησε ο σταθμάρχης.
Αμέσως μετά άρχισε μια συζήτηση για την ακριβή διατύπωση, αν θα αναφερόταν σε λίγους (few), κάποιους (some of them) ή κάποια άλλη φράση. Ο αρχηγός της ΕΥΠ ρώτησε τον Μπιλ P. αν στη φόρμουλα της CIA ετίθετο ζήτημα απομάκρυνσης της Ελληνικής Σημαίας από τα Ιμια. «Οχι, σε καμία περίπτωση» απάντησε εκείνος.
Καθώς έβγαινε από το γραφείο του κ. Βασιλικόπουλου, ο σταθμάρχης σταμάτησε, γύρισε προς το γραφείο του και του είπε: «Σας παρακαλώ, μη χάσετε χρόνο, δώστε μου μια απάντηση. Τα πράγματα είναι κρίσιμα».
 Ο Ναύαροχος. Βασιλικόπουλος σήκωσε το πορτοκαλί τηλέφωνο και ζήτησε να μιλήσει με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη για να τον ενημερώσει. Οι υπασπιστές του του είπαν πως είναι «εκτός επικοινωνίας» γιατί βρισκόταν στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή
.
 Εν συνεχεία τηλεφώνησε στον υφυπουργό κ. Κουρή, ο οποίος βρισκόταν - μόνος του - στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων στα υπόγεια του Πενταγώνου. «Δεν μου φαίνεται και τόσο κακή ιδέα, γιατί πάμε για μεγάλη κρίση» του είπε ο κ. Κουρής και τότε ο κ. Βασιλικόπουλος μπήκε στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και κατέβηκε ο ίδιος στη Βουλή.
 Πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού και εκεί συνάντησε την πάντοτε ευγενέστατη ιδιαιτέρα του Μαρία Πλευράκη. Της ζήτησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.
 Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον κ. Σημίτη και - λίγο αμήχανη - του είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον κ. Μαντέλλη και να τον ενημερώσετε».
* Η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό
Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό».
Αυτό δεν συνέβη και ο Ναύαρχος κάθησε σε έναν καναπέ για πολλή ώρα. Κάθε λίγο το γραφείο του τον ειδοποιούσε πως είχε τηλεφωνήσει ο Μπιλ P., τονίζοντας πως είναι επείγον να επικοινωνήσει μαζί του.
Έπειτα από μία ώρα και κάτι η πόρτα της αίθουσας συσκέψεων άνοιξε και βγήκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος για να τηλεφωνήσει στον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ από ένα διπλανό δωμάτιο.
Ο Ναύαρχος  βρήκε την ευκαιρία, μπήκε στην αίθουσα και βρέθηκε δίπλα στον κ. Σημίτη. Τον ενημέρωσε και εκείνος του απάντησε πως «το θέμα το χειρίζεται ο κ. Πάγκαλος, μην κάνετε τίποτα, μην ασχοληθείτε άλλο».
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση των Αμερικανών δεν προέβλεπε απευθείας επαφή του αρχηγού της ΕΥΠ με τον διοικητή της MIT πρέσβη Οξάν, καθώς όλη η διαπραγμάτευση θα γινόταν μέσα από το κανάλι της CIA.
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝ
Λίγο πριν από τη 1 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο απόβασης των κομάντος τους στα Δυτικά Ιμια.
Την ίδια ώρα που η φρεγάτα «Γιαβούζ» πλησίαζε πολύ κοντά στην επίμαχη βραχονησίδα, οπότε και πιστεύεται ότι άφησε τη λαστιχένια βάρκα με τους κομάντος, δύο τουρκικά ελικόπτερα «Μπλακ Χωκ» πετούσαν από πάνω. Οι επιτελείς του ΓΕΝ πίστευαν ότι τα δύο ελικόπτερα θα αποβίβαζαν εκείνα κομάντος ενώ στην πραγματικότητα επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις ελληνικές δυνάμεις.
31 Ιανουαρίου, 00.47: Από φρεγάτα «Ναυαρίνο» (κέντρο επιχειρήσεων για τα Ιμια) προς ΓΕΝ: Ελικόπτερα κινούνται βόρεια προς βραχονησίδες.
00.55 ΓΕΝ προς Ναυαρίνο: Δεν θα πατήσει Τούρκος στα νησιά. Να βληθούν προειδοποιητικές βολές και....................
Κάποτε, κάποιοι διαφήμιζαν Σουηδούς για πρότυπο.....
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 11:18 πμ

Σοκαρισμένοι θα πρέπει υπό φυσιολογικές συνθήκες να είναι όσοι στο παρελθόν διαφήμιζαν τις Σκανδιναβικές χώρες ως πρότυπο ανεκτικότητας, πολυπολιτισμικότητας και σύγχρονου τρόπου σκέψης εν γένει, για να μη θυμηθούμε τις θεωρίες για το κοινωνικό κράτος, το οποίο φυσικά παρουσιαζόταν στην Ελλάδα αποσπασματικά, κρατώντας μόνο όσα βόλευαν ...

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Τελευταίο «κρούσμα» η απόφαση της Σουηδίας που αποδεικνύει στην πράξη στους εγχώριους αφελείς, ότι όλα έχουν όριο και η ανεκτικότητα δεν μπορεί να αποτελεί χαρακτηριστικό της μιας μόνο πλευράς, αλλά πρέπει να είναι αμφίδρομη. Τώρα που αισθάνθηκαν ότι οι ιδεοληψίες οδηγούν σε αμφισβήτηση και ευθεία απειλή στον τρόπο ζωής και όλα τα επιτεύγματα της χώρας, σε μια περίοδο μάλιστα που το κοινωνικό κράτος αποδεικνύεται μη βιώσιμο οικονομικά, οι Σουηδοί αποφασίζουν να απελάσουν 60-80.000 πρόσφυγες που έφτασαν στην χώρα το 2015 και στους οποίους δεν θα χορηγηθεί άσυλο!

Αυτά τα δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde»: «Υπολογίζουμε ότι σε 60.000 πρόσφυγες δεν χορηγηθεί άσυλο, αλλά μπορεί να φτάσουν και τις 80.000», και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την αστυνομία και την Υπηρεσία Μετανάστευσης να οργανώσουν τις απελάσεις!

SWEDEN-economy.jpg

Οι απελάσεις θα γίνουν με πτήσεις τσάρτερ, ενώ συνολικά, περίπου 163.000 μετανάστες αιτήθηκαν ασύλου στη Σουηδία το περασμένο έτος. Η Ελλάδα, χωρίς να συμβιβάζεται με τις αρχές και τις αξίες της που αποδεικνύονται στην πράξη πολύ ισχυρότερες από αυτές «φαφλατάδων εταίρων», οφείλει να απαντήσει στην πρόκληση, αφού είναι πιθανό, πατώντας σε ευρωπαϊκές συνθήκες για να «παρκάρουν» τους μετανάστες - πρόσφυγες στην Ελλάδα που τη θέλουν «σκουπιδότοπο ψυχών» ...

Ίσως μάλιστα θα έπρεπε να ανακοινωθεί επίσημα, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει ΟΛΟΥΣ τους νόμους και τις πολιτικές που θα υιοθετηθούν από ευρωπαϊκής πλευράς για να τοποθετηθεί επισήμως εάν θα πρέπει κάποιους από αυτούς να τους υιοθετήσει.
Όταν κάποιοι έγραφαν ότι οι ανόητοι πολιτικοί της Ελλάδας περνούσαν το μήνυμα ότι η ΕΕ είναι δεδομένη στο διηνεκές, διαπράττοντας από βλακεία, αφέλεια και ιδιοτέλεια (διαλέγετε και παίρνετε) ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του ελληνικού λαού, τους λοιδορούσαν...............
Ψηφιοποίηση πολιτών. ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΣΜ, Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο, όλα ένας αριθμός!
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 7:00 μμ
Σμητρωο πολιτων _καρτα πολιτη.jpgτην κατάργηση των διαφόρων μητρώων των πολιτών, τα οποία θα συγχωνευτούν σε ένα που θα καταχωρηθεί σε μία βάση δεδομένων, όπου θα έχουν πρόσβαση όλες οι υπηρεσίες τόσο του Δημοσίου όσο και της Αυτοδιοίκησης προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών.  Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ» και έχει ήδη πάρει την έγκριση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Μεγάρου Μαξίμου, το αμέσως επόμενο διάστημα μητρώα όπως το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, το ΑΣΜ και ληξιαρχικές πράξεις θα συγχωνευτούν σε ένα και μόνο μητρώο, το οποίο θα ονομάζεται Μητρώο Πολιτών. Στο συγκεκριμένο μητρώο θα έχουν πρόσβαση οι δημόσιοι λειτουργοί μετά από σχετική αίτηση του πολίτη, η οποία θα μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά. Θα υπάρχει, έτσι, η δυνατότητα όλες οι υπηρεσίες να ανταλλάσσουν πιστοποιητικά, φορολογικές ενημερότητες και λοιπές πληροφορίες μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, όπως περιγράφεται στο σχέδιο, «δεκάδες φορείς της Δημόσιας Διοίκησης (ΚΕΠ, υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛ.ΑΣ., Εθνική Στατιστική Υπηρεσία κ.λπ.) θα αντλούν, αυτοματοποιημένα και με άμεσο τρόπο, έγκυρα στοιχεία δημοτικής κατάστασης πολιτών και στοιχεία ληξιαρχικού χαρακτήρα, αποκλειστικά από το Μητρώο Πολιτών». Στο σύστημα αυτό θα εντάσσονται και επιχειρήσεις με κύριο στόχο την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεών τους, καθώς όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να εκδοθεί μια άδεια θα βρίσκονται στην ηλεκτρονική καρτέλα του μοναδικού -πλέον- μητρώου. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα να το χρησιμοποιούν οι αλλοδαποί, καθώς θα θεσμοθετηθεί η έννοια του ηλεκτρονικού κατοίκου της χώρας, διευκολύνοντας έτσι την ίδρυση επιχειρήσεων. Το σχέδιο που έχουν ήδη ετοιμάσει υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει την αυτόματη ενημέρωση του συστήματος με τα νέα στοιχεία που θα προκύπτουν για τους πολίτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτως ώστε να υπάρχει άμεση πληροφόρηση των υπηρεσιών του κράτους σε όλη την επικράτεια.  Επιπλέον θα περιλαμβάνει στοιχεία των αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα. Συγκεκριμένα, πέραν του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ, το Μητρώο Πολιτών θα περιέχει ληξιαρχικά και δημογραφικά δεδομένα αντικαθιστώντας τα βιβλία των ληξιαρχείων και του Δημοτολογίου, καθώς και το βιβλίο του Μητρώου Αρρένων. Δηλαδή, θα περιέχονται δεδομένα όπως η ληξιαρχική πράξη γέννησης, βάπτισης, γάμου κ.ά. Τι σημαίνει στην πράξη το Μητρώο Πολιτών Σύμφωνα με το σχέδιο που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα από τους δήμους, αν ο πολίτης χρειάζεται να ενημερώσει την υπηρεσία π.χ. για ένα ληξιαρχικό γεγονός, θα μπορεί να επισκέπτεται ένα δημοτικό γραφείο -ανεξαρτήτως αν είναι εγγεγραμμένος σε αυτό- και να ενημερώνει, χωρίς να απαιτείται έκδοση πράξεων σε άλλους φορείς. Αυτοί οι φορείς θα αντλούν τα στοιχεία ηλεκτρονικά, χωρίς την πρόσθετη ενεργοποίηση του πολίτη. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από καμία υπηρεσία δεν θα ζητείται πιστοποιητικό γέννησης ή ληξιαρχική πράξη, κατά το πρότυπο έκδοσης σήμερα της Αστυνομικής Ταυτότητας.  Επιπρόσθετα, ο ίδιος ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στον ηλεκτρονικό φάκελό του, καθώς και τη δυνατότητα να τον ενημερώνει από το σπίτι του για αλλαγές όπως σε διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο κ.ά. Επιπλέον, οι αιτήσεις για τις υπηρεσίες εκείνες που δεν χρειάζονται βεβαιώσεις από τρίτους φορείς θα γίνονται ηλεκτρονικά.  Με αυτόν τον τρόπο θα ελαχιστοποιηθεί ακόμη περισσότερο η υποχρέωση του πολίτη να έρχεται σε........................
ΖΩΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΞΙΣΩΣΗ DRAKE
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 3:03 μμ

εξίσωση Drake.jpgΣημ. Για όσους υποστηρίζουν την ύπαρξη εξωγήινων, υπάρχει η εξίσωση Drake που μπορεί να καθορίσει τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο. Με βάση αυτή καθίσταται αμφίβολο το κατά πόσο είναι πιθανή η "ανακάλυψη" εξωγήινων από το ανθρώπινο είδος... Η συγκεκριμένη εξίσωση παρουσιάζεται περισσότερο για ενημερωτικούς λόγους καθώς η εφαρμογή της απαιτεί ειδικές γνώσεις.

---

Ο Γαλαξίας έχει συγκεκριμένες ζώνες που είναι κατοικήσιμες. Από τη θέση μας στο ηλιακό σύστημα, ξέρουμε πώς η Γη βρίσκεται σε μία προκαθορισμένη " θεϊκή" ζώνη όπου η θερμοκρασία είναι στα κατάλληλα επίπεδα τα 6 γήινα στοιχεία ( άνθρακας, υδρογόνο, οξυγόνο, άζωτο, θείο και ο φωσφόρος ) ισορροπούν απίστευτα αρμονικά μεταξύ τους και το ζωοφόρο νερό υπάρχει σε υγρή μορφή.

Ο Γαλαξίας μπορεί να έχει παρόμοιες βιώσιμες ζώνες. Ζώνες όπου η ακτινοβολία δεν είναι τόσο έντονη και υπάρχει η σωστή μίξη στοιχείων, απαραίτητων για την ύπαρξη ζωής. Αυτή η προνομιακή ζώνη που περιστοιχίζει το γαλαξία μας μπορεί να μειώνει τον αριθμό των πολιτισμών που βρίσκονται εκεί έξω και περιμένουν να εντοπιστούν. Ο κοντινότερος πολιτισμός στο διάστημα και το χρόνο είναι υπερβολικά μακριά με την Εξίσωση Drake: Σύμφωνα με αυτήν υπολογίζεται ο αριθμός (Ν) των υπαρχόντων πολιτισμών στον Γαλαξία:

N = R* x fp x ne x fl x fi x fc x L.. Όπου:

R* = Ρυθμός δημιουργίας αστέρων-

fp = Ποσοστό των αστέρων που χαρακτηρίζεται από πλανητικά συστήματα-

ne= Ποσοστό των παραπάνω αστέρων που έχουν πλανήτες όμοιους της Γης-

fl= Ποσοστό των πλανητών στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί ζωή-

fi= Ποσοστό των πλανητών που έχουν νοήμονα ζωή-

fc= Ποσοστό των πλανητών των οποίων οι πολιτισμοί έχουν αναπτύξει τεχνολογία για διαστρικές επικοινωνίες-

L = Μέσος χρόνος ζωής ενός προηγμένου τεχνολογικά πολιτισμού από τη στιγμή που βρίσκεται σε θέση να επικοινωνήσει με άλλους πολιτισμούς, μέχρι την αυτοκαταστροφή του..
Ο τελευταίος παράγοντας της εξίσωσης Drake ίσως να είναι και ο πιο σημαντικός, ενώ πολλές θεωρίες ανταγωνίζονται για το βασικό δίλημμα του πόσο διαρκούν οι ευφυείς πολιτισμοί. Εάν η σωστή απάντηση είναι εκατομμύρια χρόνια, τότε ίσως και να έχουμε γείτονες. Αν, όμως, η.....................
Tουρκικής «προέλευσης» η Πρόταση της Μέρκελ για Κοινές Περιπολίες στο Αιγαίo...
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 5:30 μμ
τουρκικό περιπολικό.jpg

Ο «ΔΙΑΒΟΛΟΣ» ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ... ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ....Tο σχέδιο της Άγκυρας πίσω από τις πιέσεις για κοινές περιπολίες

Τουρκικής «προέλευσης» είναι η πρόταση την οποία με διάφορους τρόπους επιχειρούν να επιβάλουν στην Ελλάδα ορισμένοι εταίροι υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα των λαθρομεταναστευτικών ροών και ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης εξαρτάται από τις ... κοινές περιπολίες του Λιμενικού της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Αιγαίο_περιπολίες.jpg

Οπως αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», η ιδέα αυτή δεν είναι καθόλου αθώα καθώς το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει συμπεριλάβει το ζήτημα της Ερευνας και Διάσωσης (SAR) στις «εκκρεμείς διαφορές στο Αιγαίο» όπου μάλιστα προτείνεται τελικά μια μορφή κοινής δράσης για τις επιχειρήσεις SAR στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου.

Η Τουρκία, αν και ο ICAO έχει αναθέσει στην Ελλάδα τις αρμοδιότητες Έρευνας και Διάσωσης σε όλη την περιοχή που καλύπτει το FIR Αθηνών, επιχειρεί να αμφισβητήσει αυτή την αρμοδιότητα μέσω του ΙΜΟ στον οποίο έχει καταθέσει μονομερώς χάρτη με τον οποίο αναλαμβάνει η Αγκυρα την Ερευνα και Διάσωση μέχρι το μέσο του Αιγαίου (SRR).

Εκμεταλλευόμενη αυτήν τη διάσταση που φαίνεται να υπάρχει και παρά τη διεθνή πρακτική όπου οι θαλάσσιες και εναέριες Ζώνες SAR ταυτίζονται, η Τουρκία επιδιώκει την ανατροπή αυτής της πρακτικής και στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ απαιτεί τελικά τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο.
Tο σχέδιο της Αγκυρας πίσω από τις πιέσεις για κοινές περιπολίες

Με την επίκληση της υποτιθέμενης επικάλυψης των Ζωνών SAR των δυο χωρών (η οποία προκαλείται από την απαίτηση της Τουρκίας να έχει αρμοδιότητες μέχρι το μέσο του Αιγαίου), η Τουρκία επικαλείται το άρθρο 2.1.5 της Συνθήκης του Αμβούργου του 1979 για να εξασφαλίσει ... νομότυπα, αρμοδιότητα σε περιοχές που βρίσκονται στην «καρδιά» του Αιγαίου και της ελληνικής επικράτειας.

Το άρθρο της Συνθήκης του Αμβούργου αναφέρει συγκεκριμένα:

«2.1.5 Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των Μερών για τα ακριβή όρια της περιοχής Ερευνας και Διάσωσης, τα Μέρη θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχουν συμφωνία σχετικά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις βάσει των οποίων θα παρέχεται ο συντονισμός για την Ερευνα και Διάσωση στην περιοχή. Ο Γενικός Γραμματέας θα πρέπει να έχει ενημερωθεί γι" αυτές τις ρυθμίσεις».

Η Τουρκία έτσι επιχειρεί να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη «γκρίζα ζώνη» στο Αιγαίο, στην οποία απαιτεί, επικαλούμενη εκ των υστέρων την επικάλυψη, να αποκτήσει συν διαχείριση με την Ελλάδα.

Φυσικά με βάση τις αποφάσεις του ICAO καμιά επικάλυψη δεν υπάρχει και ούτε φυσικά θα μπορούσε η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί ότι η Τουρκία θα ασκεί ουσιαστικές αρμοδιότητες ακόμη και δυτικά των ελληνικών νησιών, μέχρι σχεδόν το μέσο του Αιγαίου, καθώς αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιβολή του πυρήνα των διεκδικήσεων εναντίον της χώρας μας, τη διχοτόμηση και τη συγκυριαρχία στο Αιγαίο.

Η ... διευκόλυνση Αυτήν ακριβώς την επιδίωξη της Τουρκίας επιχειρούν να επιβάλουν στην Ελλάδα ως μορφή συνεργασίας για τη διάσωση των μεταναστών οι Ευρωπαίοι εταίροι και κυρίως οι Γερμανοί, γνωρίζοντας βεβαίως ότι απλώς θυσιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους-μέλους προκειμένου να ικανοποιηθεί ο κ. Ερντογάν και να διευκολύνει τους ίδιους μειώνοντας τη ροή των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ξαφνικά και ενώ το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία είναι υπαρκτό εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, οι εταίροι μόνον τώρα ανακάλυψαν τη «λύση» των κοινών περιπολιών, όταν αυτό απαιτήθηκε από τον κ. Ερντογάν ως ένα πρόσθετο αντάλλαγμα στο «καλάθι» που του προσφέρουν το Βερολίνο και οι άλλες βορειοευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που προβάλλουν το θέμα της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων.

Εξάλλου αποτελεί και ζήτημα αρχής και αξιοπιστίας της ΕΕ να διαπιστώνει ότι υπάρχει θέμα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων και να αναθέτει αυτή την ύψιστη αποστολή στο ... τουρκικό Λιμενικό. Η προσπάθεια ντε φάκτο επιβολής αυτού του καθεστώτος συνδιαχείρισης στο Αιγαίο είναι ίσως ακόμη πιο σοβαρή απειλή κι από αυτό το επεισόδιο των Ιμίων.Αιγαίο_αεροπλάνα_πλοίο.png

Γιατί το επεισόδιο των Ιμίων αντανακλά την έμπρακτη αμφισβήτηση συγκεκριμένης βραχονησίδας (συν τις υπόλοιπες «γκρίζες ζώνες»), ενώ η απόπειρα επιχειρησιακής διχοτόμησης του Αιγαίου ουσιαστικά οδηγεί στον εγκλωβισμό όλων των νησιών του Βόρειου, Ανατολικού, Κεντρικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, σε ζώνη που, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, κρίσιμες αρμοδιότητες θα περιέρχονται στην Τουρκία.
Με δύο ΝΟΤΑΜ την τελευταία εβδομάδα η Τουρκία δεν αμφισβήτησε μόνο την αρμοδιότητα της Ελλάδας για Ερευνα και Διάσωση γενικώς εντός του FIR Αθηνών όπως πράττει συνήθως (καθώς στο FIR Αθηνών περιλαμβάνονται και μεγάλες..................
Τι τρέμουν οι ΗΠΑ με το Ιράν - Ποιο είναι το εφιαλτικό σενάριο
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 1:00 μμ

us navy_iran.jpgΤις τελευταίες μέρες το διαδίκτυο πλημμύρισε από φωτογραφίες γονατισμένων Αμερικανών ναυτών στα χέρια Ιρανών. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, λάθος χειρισμός των δύο μικρών αμερικανικών πολεμικών πλοίων έδωσε πλεονέκτημα στους Ιρανούς οι οποίοι και κατέλαβαν τα πλοία αιχμαλωτίζοντας τους Αμερικανούς ναύτες.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Αν ξετυλίξει κανείς το κουβάρι των γεγονότων, θα διαπιστώσει, αναφέρει το Ζero Ηedge, ότι όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν και ένα αμερικανικό drone έπεσε στα χέρια των Ιρανών. Η αλυσίδα των γεγονότων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Ιρανοί έχουν ανακαλύψει τρόπο να ελέγχουν τα αμερικανικά συστήματα GPS, σημειώνεται, πράγμα που όπως αναφέρουν ειδικοί προκαλεί τρόμο στη Δύση.

Το 2009, ένα Lockheed Martin's RQ-170 Sentinel, ηλικίας δύο ετών, έπεσε στο Ιράν. Αποστολή του συγκεκριμένου drone με την στελθ τεχνολογία ήταν να κατασκοπεύει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Τότε ήταν που για πρώτη φορά οι Δυτικοί άρχισαν να κάνουν υποθέσεις πως οι Ιρανοί είχαν αναπτύξει τεχνολογία που τους επιτρέπει να ελέγχουν τα συστήματα GPS των Αμερικανών.

Κατά μία εκτίμηση οι Ιρανοί τότε είχαν πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους επεμβαίνοντας στο σήμα που λάμβανε από δορυφόρο, το γύρισαν στον αυτόματο πιλότο και το προσγείωσαν.
Αυτό που ανησυχεί τους Αμερικανούς είναι πως τα ίδια συστήματα GPS χρησιμοποιούν και οι πύραυλοι τους, έτσι αν τώρα οι Ιρανοί μπορούν να ελέγχουν πλοία και αεροσκάφη, σίγουρα θα μπορούν να το κάνουν και με τους πυραύλους. Βέβαια αυτό που.....................
Η Συριακή κρίση σε κρίσιμο σημείο
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 4:32 μμ

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου*Μέση Ανατολή.jpg

Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί στην Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μία συνάντηση που φιλοδοξεί να ανοίξει τον δρόμο για την ειρηνική διευθέτηση της 6ετούς Συριακής κρίσης, η οποία έχει προκαλέσει μία φρικτή αιματοχυσία με 250 χιλιάδες και πλέον νεκρούς και μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση με 6 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισθέντες και 5 περίπου εκατομμύρια πρόσφυγες σε άλλες χώρες.

Το δράμα αυτών των δύστυχων ανθρώπων εκτός από τις γειτονικές χώρες το ζει εδώ και πολλούς μήνες η Ευρώπη και ακόμα περισσότερο η Ελλάδα η οποία αποτελεί την πύλη εισόδου τους στην Ευρώπη.

Προβλήματα για την Συνάντηση της Γενεύης

Μόλις 5 ημέρες πριν την συνάντηση της Γενεύης δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για το εάν τελικά εκπροσωπηθούν οι αντιμαχόμενες πλευρές και με ποιο σχήμα, ιδιαίτερα η Συριακή αντιπολίτευση καθόσον αυτή ακόμα δεν συνιστά μία «συνεκτική οντότητα» με όργανα και δομές (παρά τις προσπάθειες που έγιναν τον Δεκέμβριο στην Σαουδική Αραβία) αποτελούμενη από ένα μωσαϊκό ετερογενών οργανώσεων που «σπονσονάρονται» από διαφορετικούς περιφερειακούς παίκτες. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να τεθεί επικεφαλής της αντιπολίτευσης ο μετριοπαθής, κοσμικός Free Syrian Army (Eλεύθερος Συριακός Στρατός) ενώ η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ, η Ahar al Sham, η οποία συμπεριλαμβάνει αρκετές «υποομάδες» και θρησκευτικές φατρίες και θεωρείται επικίνδυνα ριζοσπαστική.

Αν και η δυστοκία των τελευταίων ημερών μειώνει τις υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, για μία κατ' αρχήν πολιτική συνεννόηση που θα οδηγήσει στον πολιτικό διακανονισμό και τέλος στην ειρήνευση, υπάρχουν δεδομένα τα οποία βοηθούν το εξαιρετικά δυσχερές έργο του ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, του 69χρονου έμπειρου Ιταλο-σουηδού διπλωμάτη Staffan de Mistura οποίος συντονίζει όλες τις ειρηνευτικές προσπάθειες. Ο κ. De Mistura έχοντας εμπράκτως αυτή την φορά την στήριξη των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας, θα ήθελε οπωσδήποτε να προσθέσει άλλη μία επιτυχία στις ήδη 19 επιτυχείς διπλωματικές αποστολές που έχει στην μακρόχρονη διπλωματική σταδιοδρομία του.

Νέα δεδομένα ευνοούν την πολιτική συνεννόηση

Τα νέα δεδομένα που αλλάζουν το γεωστρατηγικό σκηνικό της Συρίας συνοψίζονται στα παρακάτω:

- H ισχυρή θέληση των δύο παγκοσμίων παικτών, ΗΠΑ και Ρωσίας για ειρήνευση, μετά την αλλαγή της στρατηγικής αντίληψης και της αμοιβαίας αποδοχής των στρατηγικών συμφερόντων αλλήλων στην περιοχή. Είναι αναμφισβήτητή πλέον η συστηματική, εντατική και πλέον συνδυασμένη διπλωματική προσπάθεια και των δύο, που υποδηλώνει το «κοινό έδαφος» μετά από τις αρχικά αδιάλλακτες προσεγγίσεις στο συριακό πρόβλημα. Οι ΗΠΑ δεν προτάσσουν πλέον ως προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε περαιτέρω διακανονισμό την αποχώρηση του Bashar al-Assad ενώ οι Ρώσοι δεν θέτουν τον απαράβατο όρο της διατήρησης του στην εξουσία.

- Η σταθεροποίηση και η σχετική ισχυροποίηση του καθεστώτος Assad τις τελευταίες εβδομάδες μετά την στρατιωτική εμπλοκή των Ρώσων (με την σιωπηλή αποδοχή των ΗΠΑ και της Δύσης) και η ταυτόχρονη κόπωση στην οποία έχουν περιέλθει οι αντάρτικες ομάδες μετά από 6 χρόνια συγκρούσεων. Η εξάπλωση και η κυριαρχία του ISIS στις ανατολικές περιοχές της Συρίας δημιούργησε μία απρόσμενη ... ευνοϊκή κατάσταση για το Συριακό καθεστώς καθόσον άλλαξε δραματικά η ιεράρχηση των απειλών.
- Η επιστροφή του Ιράν ως ισότιμου περιφερειακού «παίκτη» μετά την άρση των κυρώσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Η σταδιακή απομάκρυνση των ΗΠΑ από την Σαουδική Αραβία και η συνεχής βελτίωση των σχέσεων με το Ιράν και..............
Η φάμπρικα της βουλγαροποίησης των ελληνικών εταιρειών
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 1:23 μμ
Όπως είχε γίνει με τον παροξυσμό που επικράτησε προ ολίγων ετών όπου οι Έλληνες «έγραφαν» ως βουλγαρικά τα υψηλού κυβισμού αυτοκίνητά τους για να αποφύγουν τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα χαράτσια της Ελλάδας, έτσι, ειδικά το τελευταίο 6μηνο, χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις της χώρας (φέρεται να) «μετακόμισαν» στη Βουλγαρία. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο 6μηνο μετά την επιβολή των capital controls. Όμως, η Βουλγαρία εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί έναν εναλλακτικό τόπο έκφρασης της επιχειρηματικότητας των Ελλήνων, πολλές φορές με λανθάνοντα τρόπο, καθώς κάθε άλλο παρά Ελντοράντο είναι.

Όπως προαναφέρθηκε, αρχικά, πριν από μερικά χρόνια η «φάμπρικα» του... φορολογικού ασύλου της Βουλγαρίας είχε ξεκινήσει με τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, όμως σταδιακά υπάρχει μια γενικευμένη «μετακόμιση» είτε επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, είτε των φορολογικών - λογιστικών μητρώων ελληνικών εταιρειών. Ο κυρίαρχος λόγος που Έλληνες επιχειρηματίες και μικροβιοτέχνες αποφασίζουν να μεταφέρουν την έδρα της εταιρείας τους στο εξωτερικό είναι η δυσβάστακτη φορολογία στη χώρα μας. Αυτό είναι το κυρίαρχο κίνητρο. Ούτε πρώτες ύλες, ούτε εργατικά, είναι ανταγωνισμός, ούτε κάτι άλλο. Άλλωστε, σε πολλά η Βουλγαρία, παρ' όλα τα βήματα που έχει κάνει, σε πολλά ακόμη υστερεί ώστε να δικαιούται να χαρακτηριστεί επενδυτικός προορισμός μεγάλης οντότητας. Ασχέτως με τα μυθεύματα που ακούγονται και γράφονται.

Βεβαίως, η σύσταση εταιρείας στη Βουλγαρία είναι εύκολη διαδικασία, με εξαιρετικά περιορισμένη γραφειοκρατία και κόστος μόλις 300 ευρώ. Αρκετοί βεβαίως είναι αυτοί που πάνε στη Βουλγαρία όχι για την πιο ευνοϊκή φορολογία αλλά για να αποφύγουν - ή έτσι νομίζουν - διάφορα ποσά που χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο.

Πως λειτουργεί η ... φάμπρικα

«Πάμε να δουλέψουμε δεν πάμε να κλέψουμε. Πάμε για να επιβιώσουμε από τη φορολογική λαίλαπα του ελληνικού κράτους που μας κυνηγά ανελέητα» τονίζει στο liberal.gr o Δημήτρης Κ., Έλληνας επιχειρηματίας που πρόσφατα (εντός του Δεκέμβρη του 2015) μετέφερε τα... βιβλία της επιχείρησής του στη Βουλγαρία. Μάλιστα, όπως τονίζει ο Έλληνας επιχειρηματίας «έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία που κανονίζει όλη τη γραφειοκρατική δουλειά της μεταφοράς της έδρας από Έλληνες που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στη γειτονική χώρα». Όπως σημειώνει «πρόκειται για λογιστικά γραφεία που αναλαμβάνουν με ένα εξαιρετικά μικρό κόστος να βρουν επαγγελματική στέγη σε Έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να μεταφέρουν την έδρα τους. Είναι εταιρείες που έχουν νοικιάσει - φασόν πολλά γραφεία και λειτουργούν ως μεσίτες ή ως νέοι ιδιοκτήτες, ενοικιάζοντας ομαδικά με αστεία ποσά γραφεία, καθαρά για να δικαιολογηθεί η επαγγελματική στέγη. Παράλληλα, κάποια δηλώνονται και ως τόποι διαμονής». Έτσι λειτουργεί η... φάμπρικα της... βουλγαροποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων, αν και απαιτούνται φυσικά και άλλα, όπως τιμολόγια και άλλα που θα πιστοποιούν ότι υπάρχει δραστηριότητα στη χώρα και δεν είναι εικονική η... δουλειά».

Το δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας, οι υπερβολές και η αλήθεια

Τελευταία ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η είδηση ότι η μεγαλύτερης κυκλοφορίας Βουλγαρική εφημερίδα κυκλοφόρησε πρόσφατα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ευχαριστούμε Ελλάδα» παραθέτοντας και στοιχεία για τη μετακόμιση χιλιάδων επιχειρήσεων στη γείτονα χώρα! Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα το τελευταίο 6μηνο μετακόμιζαν προς Βουλγαρία κατά μέσο όρο 335 επιχειρήσεις την ημέρα! Σύνολο δηλαδή 60.000 επιχειρήσεις! Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σ' αυτές τις επιχειρήσεις αντιστοιχούν 250.000 θέσεις εργασίας, ενώ στις εν λόγω εταιρείες εργάζονται μόνον 11.500 Έλληνες, που αναγκαστικά μετακόμισαν στη γειτονική Βουλγαρία.

Δεν επιβεβαιώνονται τα στοιχεία

Κορυφαίο στέλεχος θεσμικού εμπορικού φορέα της Ελλάδας που γνωρίζει καλά την κατάσταση, μιλώντας στο liberal.gr τονίζει ότι «ο λόγος που... δραπετεύουν οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι για να επιβιώσουν λόγω της δυσβάστακτης εγχώριας φορολογίας. Για τα αυτοκίνητα βρέθηκε φόρμουλα ελέγχου στο ότι πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος Βουλγαρίας κάποιος για να αλλάξει πινακίδες. Για τη μεταφορά της επιχείρησης όμως δεν απαιτείται να είναι κάποιος μόνιμος κάτοικος. Η Βουλγαρία είναι στους 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά δεν ανήκει στον πυρήνα των 19 της Ευρωζώνης».

Πάντως, η άποψη του συγκεκριμένου θεσμικού στελέχους είναι ότι ο αριθμός που ακούγεται περί τις 60.000 επιχειρήσεις που έχουν μετακομίσει είναι υπερβολικός, «είναι τραβηγμένη μια τέτοια προσέγγιση» σημειώνει . Τονίζει ότι έχουμε ζητήσει επίσημα στοιχεία από το Ινστιτούτο Οικονομίας της Βουλγαρίας για το πόσες ακριβώς εταιρείες ζήτησαν... άσυλο και δεν μας έχουν δώσει.

Ο ίδιος σημειώνει ότι στη Βουλγαρία όσες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πάει μόνο τα... χαρτιά τους εκεί, «θεωρούνται σαν of shore. Γενικώς, όλη αυτή η ιστορία έχει αρκετές... γκρίζες περιοχές, είναι λίγο τραβηγμένη και από την πλευρά των Βουλγάρων που θέλουν να παρουσιάσουν τη χώρα τους ως επιχειρηματικό Ελντοράντο. Δεν είναι πανάκεια η μετακόμιση στη Βουλγαρία» επισημαίνει.

«Δεν έχει ανάπτυξη η Βουλγαρία, τουλάχιστον όση πιστεύουν ορισμένοι, δεν είναι επιχειρηματικός παράδεισος, υπάρχουν πολλοί σκόπελοι», σημειώνει. Πάντως, «καθημερινά έρχονται στην Ένωσή μας διάφοροι φάκελοι από δικηγορικά γραφεία που αναλαμβάνουν εργολαβικά τη «μετακόμιση» ελληνικών εταιρειών προς Βουλγαρία. Όμως, όσοι πηγαίνουν εκεί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν πολλές και σημαντικές δυσκολίες. Εκτός των άλλων θα έχουν δυσκολίες στο να «σηκώσουν» τα κέρδη τους, καθώς θα θεωρηθεί εξαγωγή συναλλάγματος το να φέρει κάποιος τα κεφάλαιά του προς την Ελλάδα»! Με 300 ευρώ ανοίγουν ένα λογαριασμό και έναν αριθμό φορολογικού μητρώου. Από το καλοκαίρι λόγω των capital controls χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις άνοιξαν εταιρικούς λογαριασμούς σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης ώστε να κάνουν συναλλαγές, να πραγματοποιούν τραπεζικά εμβάσματα στους προμηθευτές τους ή να εισπράττουν από τους πελάτες τους.

Ο κίνδυνος για τον αγροτικό τομέα

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, «πολλές επιχειρήσεις ειδικά της Βορείου Ελλάδος που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και λόγω μικρής απόστασης «φλερτάρουν» με τη μεταφορά της (φορολογικής) έδρας τους στη Βουλγαρία. Υπάρχει κίνδυνος να κάνουν τις εξαγωγές τους και τη διακίνηση των προϊόντων τους από αυτή τη χώρα, με ότι απώλειες σε έσοδα περιλαμβάνει αυτό για τη χώρα μας, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και οι λεγόμενες τριγωνικές συναλλαγές, καθαρά για την αποφυγή της «ελληνικής» φορολογίας!
Πέρα από τους λόγους που προαναφέρθηκαν, υπάρχουν και κάποιοι..........................
Τα Τίρανα αρπάζουν τη γη των Ελλήνων στη Χειμάρρα!
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 5:06 μμ

Σημ. Ποια θα είναι η αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης? Το πολύ να βγουν να κάνουν καμιά δήλωση, έτσι για να θολώσουν τα νερά σαν τη σουπιά δηλαδή, και δεν θα ασχοληθούν περαιτέρω.... Δυστυχώς. Εμείς είμαστε υπεράνω τέτοιων θεμάτων. Και προπαντώς δεν κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από το να βάζουμε φόρους και να πουλάμε αριστεροσύνη μέσω δηλώσεων.... (και όχι πράξεων)!!

---

Με πρόσχημα την ανάπτυξη στην «Αλβανική Ριβιέρα», ο Εντι Ράμα αρπάζει τα χωράφια από τους φυσικούς ιδιοκτήτες τους και τα δίνει σε φίλους του. Εκχερσώνουν και υπεραιωνόβιους ελαιώνες.

Γράφει ο Νίκος Σταυρουλάκης

Με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη της προνομιακής, λόγω φυσικής ομορφιάς, περιοχής, η κυβέρνηση του «σοσιαλιστή» πρωθυπουργού Εντι Ράμα διεκπεραιώνει μεθοδικά τα τελευταία χρόνια σχέδιο εθνοκάθαρσης των Ελλήνων και εκδίωξης από τις πατρογονικές εστίες τους.

Το σχέδιο έχει ως πρώτο στάδιο την άτυπη αλλαγή χαρακτηρισμού της γης (από αγροτική σε τουριστική), την απόσπασή της από τους Ελληνες φυσικούς ιδιοκτήτες της, την απόδοσή της ακόμα και με πλαστογραφίες τίτλων σε φιλοκυβερνητικούς «επιχειρηματίες» και, σε τελική φάση, τη μετακίνηση και την εγκατάσταση πληθυσμών από άλλες περιοχές της Αλβανίας για να εξαφανιστεί το ελληνικό στοιχείο!

Για το πέρασμα στη νέα πραγματικότητα τα πάντα είναι έτοιμα. Υπάρχουν τα πρόσωπα (επιχειρηματίες με ενδιαφέρον στην περιοχή, πρωτοπαλίκαρα του εκάστοτε κυβερνήτη, βουλευτές της αλβανικής Βουλής, ακόμα και νονοί του οργανωμένου εγκλήματος), οι νόμοι (ν. 7501/19.7.1991, απόδοσης των περιουσιών στους τοπικούς πληθυσμούς μετά το καθεστώς Χότζα, με πολλές ασάφειες που περιπλέκουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς γης), η αναπτυξιακή δικαιολογία, που στην περίπτωση της Χειμάρρας είναι η τουριστική μετάλλαξη, και τα σχέδια επί του εδάφους.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» εξασφάλισε τα μυστικά σχέδια της παραλιακής ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου της Χειμάρρας και παρουσιάζει ένα από αυτά, στην περιοχή Κυπαρό. Εκεί η αλβανική χωροταξική υπηρεσία (πολεοδομία) έχει ήδη ξεκινήσει την εκχέρσωση ελαιώνων με χιλιάδες υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα. Στη θέση τους προβάλλει τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, χώρων στάθμευσης, πεζοδρόμων και οργανωμένων παραλιών στην παρθένα σήμερα τοποθεσία, που έχει χαρακτηριστεί «Αλβανική Ριβιέρα».

Προ ημερών οι μπουλντόζες του Εντι Ράμα άρχισαν το ξερίζωμα ελαιώνων από κτήματα Ελλήνων της Χειμάρρας χωρίς αποζημίωση (!) στους ιδιοκτήτες τους, ούτε καν προειδοποίηση, σε μία επιχείρηση με στοιχεία ψυχολογικού πολέμου. Στόχος, οι επιδρομικές αυτές ενέργειες να κάμψουν την όποια αντίσταση των ελληνικών οργανώσεων.

Οι «ψυχολογικές επιχειρήσεις» ξεκίνησαν με την κατεδάφιση τον περασμένο Αύγουστο του προσκηνηταρίου του Αγ. Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες, σε μια επίδειξη δύναμης του καθεστώτος. Τις πραγματικές προθέσεις των Αρχών παραδέχτηκαν ανοιχτά σε δηλώσεις τους στην αλβανική Βουλή οι ηγέτες των δύο ισχυρότερων αλβανικών κομμάτων, με τους Εντι Ράμα και Σαλί Μπερίσα να αλληλοκατηγορούνται δημοσίως για το ποιος έχει επιφέρει τη μεγαλύτερη «καταστροφή». Οπως αναφέρθηκε στα αλβανικά ΜΜΕ, η κόντρα ξέσπασε στα μέσα Δεκεμβρίου, με αφορμή δηλώσεις του Ράμα στους Αγίους Σαράντα για την «αρπαγή» παραθαλάσσιου κτήματος του Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου από πρόσωπο βορειοαλβανικής προέλευσης.

Ο Ράμα παραδέχτηκε ανοιχτά ότι 50.000 στρέμματα γης έχουν «κλαπεί» σε Αγ. Σαράντα και Χειμάρρα. «Εχουν πάρει τα κτήματα των Χειμαρραίων με πλαστογραφίες και διαφθορά, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση ή καταγωγή από την περιοχή. Ατομα που έφερε από τις Αλπεις ο Μπερίσα και τους έκανε ιδιοκτήτες στο Ιόνιο» είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός, ρίχνοντας τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση. Αντί άλλης απάντησης, ο Μπερίσα παραδέχτηκε δικό του σχέδιο αλλοίωσης των ελληνικών πληθυσμών! «Εχω δουλέψει προγραμματισμένα και στους Αγίους Σαράντα έχω κατεβάσει μόνο Λάμπηδες» ανέφερε.

Ο Μπερίσα ήξερε τι έλεγε. «Λάμπηδες» είναι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Λαμπουριάς (Laberia), περιοχής ανατολικά της Χειμάρρας (πίσω από τα Ακροκεραύνια Ορη), με αισθήματα ανάλογα με τους Τσάμηδες. Συχνά γιορτάζουν τις «ιστορικές επιτυχίες» του οθωμανικού στρατού, που κατέπνιξε την επανάσταση του 1878, κατακαίοντας τα ελληνικά χωριά στη Β. Ηπειρο. Αντιστρόφως, ο Μπερίσα κατηγόρησε τον Εντι Ράμα ότι προωθεί τους δικούς του «γενίτσαρους» στην περιοχή. Αναφέρθηκε στο ότι ο Εντι Ράμα έχει παραχωρήσει τη νομή της παραθαλάσσιας περιοχής στον βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σύμβουλό του και διαπλεκόμενο επιχειρηματία (με ελληνικές ρίζες), Κότσο (Κωνσταντίνο) Κοκδήμα, με το αιτιολογικό ότι «οι Κοκδημαίοι πρόγονοι του νυν βουλευτή από τη Χειμάρρα στήριξαν τα παλιότερα χρόνια την κυβέρνηση της Αυτόνομης Βορ. Ηπείρου του Γεωργίου Ζωγράφου»!

Στην ουσία, πίσω από τις αλληλοκατηγορίες και τα κροκοδείλια δάκρυα του Εντι Ράμα για την απώλεια «των στρεμμάτων των Χειμαρραίων» κρύβεται το ίδιο σχέδιο συστηματικής και προγραμματισμένης αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού, καθώς ο Κότσος Κοκδήμας βρίσκεται πίσω από την «τουριστική ανάπλαση» της παραθαλάσσιας ζώνης της Χειμάρρας. Είναι γνωστό ότι όλες οι αλβανικές κυβερνήσεις έχουν επιχειρήσει να αλλοιώσουν τον ελληνικό πληθυσμό, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι Αλβανοί ηγέτες το παραδέχτηκαν δημοσίως.

Γενίτσαροι για βρώμικη δουλειά

Ο επιχειρηματίας Κότσος Κοκδήμας (του Θοδωρή και της Ιφιγένειας) είναι «κολλητός» μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού Ράμα. Κατάγεται από τη Χειμάρρα και δραστηριοποιείται σε οικοδομικές και επιχειρήσεις ξυλείας και παράλληλα στον χώρο των media, διαθέτοντας εφημερίδα («shekulli»), ραδιοσταθμό («+2») και περιοδικό («spector»). Τα προηγούμενα χρόνια αναδείχθηκε στον υπ' αριθμόν ένα επικριτή του πρώην δημάρχου Χειμάρρας και επί σειρά ετών διακεκριμένου εκπροσώπου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΕΕΜ) Βασίλη Μπολάνου γιατί δεν έπαιρνε τις «δουλειές» που ήθελε. Παρά την ελληνική καταγωγή του, φέρεται ότι τρέφει έντονα ανθελληνικά αισθήματα.
Χειμαρριώτες ανέφεραν στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ότι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον νυν δήμαρχο Γ. Γκόρο (επίσης ελληνικής καταγωγής, που δήλωνε πριν από τις δημοτικές εκλογές ότι «οι Ελληνες της Χειμμάρας είναι μετανάστες από την Ελλάδα») διακηρύσσει ότι θα κάνει όλη τη Χειμάρρα μουσουλμανική, ενώ, όταν κάποιοι του υπενθύμιζαν ότι λόγω μειονότητας θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η Αθήνα, απαντούσε: «Η Αθήνα είμαστε εμείς!» Οι αλβανικές κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται διαχρονικά τις ασάφειες του νόμου 7501 που........................
Ας μιλήσουμε για "νέα τάξη πραγμάτων" και μετανάστευση....
Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 2:11 μμ

Νομίζω ότι θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμο να αποκτήσουμε μία συνολική αντίληψη της αμερικάνικης σκέψης για το πως πρέπει να γίνει / είναι ο κόσμος του μέλλοντος. Έτσι, η διεθνής πολιτική των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι ποιο εύκολα αντιληπτή και κατανοητή σε όλους, καθότι όροι όπως, Παγκοσμιοποίηση και Νέα Τάξη Πραγμάτων, είναι χαμένοι σε μία μυστηριώδη αχλή ως προς το Γιατί και το Πώς.

Του Γιώργου Αναγνωστόπουλου

Εδώ και πολλές δεκαετίες Κέντρα Σκέψης και Ανάλυσης (Think Tanks) με τους καλύτερους Ιστορικούς και Κοινωνιολόγους (και όχι μόνο) της Αμερικής, έχουν ασχοληθεί με τους λόγους που οδηγούν το ανθρώπινο γένος σε πολέμους, σφαγές και καταστροφές. Το συμπέρασμα βεβαίως δεν ήταν διαφορετικό από τα συμπεράσματα άλλων Κέντρων Σκέψεις ή και από ανεξάρτητους Φιλοσόφους ανά τον κόσμο. Οι ένοχοι είναι 1) ο Πλούτος και 2) τα Εθνικά / Φυλετικά Μορφώματα / Κράτη.

Ο πρώτος παράγων είναι η αιτία κάθε πολέμου από υπάρξεως της ανθρωπότητας, ο δεύτερος είναι ο παράγων που κρατάει μία ομάδα ανθρώπων ενωμένη και τους κάνει να έχουν μία ανταγωνιστική / εχθρική συνείδηση / συμπεριφορά έναντι άλλων Εθνικών / Φυλετικών ομάδων.

Συμπέρασμα, για να σταματήσουν οι καταστρεπτικοί πόλεμοι πρέπει να υπάρξει καλύτερη διανομή και Διαχείριση του Παγκόσμιου Παραγόμενου Πλούτου και αντικατάσταση του Εθνικού / Φυλετικού αισθήματος με το αίσθημα ανήκω στην Ανθρώπινη Φυλή. Ακούγεται αρκετά ... κομμουνιστικό; Ησυχάστε, δεν έγιναν οι Αμερικάνοι ξαφνικά κομμουνιστές. Στα ίδια συμπεράσματα είχαν καταλήξει ανά τους αιώνες οι περισσότεροι Ιδρυτές Σύγχρονων Θρησκειών (Υπερφυλετικές Θρησκείες) αλλά και ανεξάρτητοι Φιλόσοφοι.

new-world-order.jpg

Παραθέτω μερικές σύντομες αναφορές και ας με συγχωρήσουν οι ειδικοί για τις απλουστεύσεις, ώστε να είμαστε όλοι στην ίδια οπτική στο θέμα αυτό.

Χριστιανισμός: Ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα (διαχείριση πλούτου), εάν σε ραπίσουν να στρέψεις το άλλο μάγουλο (Ειρηνική Συμβίωση μεταξύ ανθρώπων).

Βουδισμός: Δεν πρέπει να αφαιρούμε την ζωή από οποιοδήποτε έμβιο ον (Ειρηνική συμβίωση με ανθρώπους και τη φύση) , Πρέπει να ήμαστε Ελεήμονες προς τους μη έχοντες (Διαχείριση Πλούτου).

Πλάτων: Κοινωνία της Αριστοκρατίας ( Κοινωνία και όχι Έθνος, όπου Άρχουν οι Άριστοι Πνευματικά και Ηθικά και όχι οι κάθε είδους Ισχυροί).

Μαχάτμα Γκάντι: Παθητική / Ειρηνική Διεκδίκηση (Ειρηνική μη βίαιη διεκδίκηση διανομής πλούτου και δικαιωμάτων).

Κομμουνισμός: Διεθνισμός (κατάργηση της Εθνικής/Φυλετικής ταυτότητας), μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και κοινοκτημοσύνη (διαχείριση και δίκαιη κατανομή πλούτου).

Όλα τα παραπάνω έχουν τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά, Διανομή Πλούτου και Ειρηνική Συνύπαρξη. Τα Αμερικάνικα Κέντρα Σκέψης δεν έκαναν τίποτε άλλο η περισσότερο, από το να επιβεβαιώσουν ότι τα πιο πάνω συμπεράσματα ήταν ορθά στη βάση τους. Ποιο όμως από αυτά πέτυχε στην πράξη; ΚΑΝΕΝΑ. Γιατί; Διότι οι διάφορες Εθνότητες / Φυλές αρνούνται την Διανομή του Πλούτου, περιχαρακωμένες στην έννοια του Έθνους / Φυλής (φανερή η κρυφή φυλετική ανωτερότητα).

Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη πρόκληση που καλούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες να απαντήσουν ως ηγέτιδα δύναμη του κόσμου, γιατί αυτό το θέμα αφορά άμεσα και την δική της επιβίωση. Εδώ όμως μπαίνει ένα άλλο ερώτημα, γιατί τώρα;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οδήγησαν ένα τμήμα της Αμερικάνικης Διοίκησης / Διανόησης (δυστυχώς υπάρχουν πολλά κέντρα απόφασης και διοίκησης στην Αμερική) να συνειδητοποίηση ότι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εισήλθε ένας νέος παράγοντας στην Πολεμική Αντιπαράθεση, τα Πυρηνικά Όπλα.
Εν αντιθέσει με τους έως τότε συμβατικούς πολέμους που το κόστος και οι καταστροφές που προκαλούσαν μπορούσαν να world_flags.jpgαπορροφηθούν, η δυνητική καταστροφή των Πυρηνικών Όπλων μπορούσε να είναι μη αναστρέψιμη για τον Πλανήτη. Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, σε αρκετές περιπτώσεις η ανθρωπότητα έφτασε στο παρά ένα.........................
«Καλοί» Σκανδιναβοί αντιμέτωποι με την πραγματικότητα....
Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016 4:46 μμ

Scandinavia-282x300.jpg

Ελέγχους στα εξωτερικά τους σύνορα επέβαλαν τελικώς η Σουηδία και η Δανία, με το επιχείρημα της ανάσχεσης του κύματος των προσφύγων που συνεχίζουν να καταφθάνουν στις δύο σκανδιναβικές χώρες.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/

Συγκεκριμένα, πρώτη η κυβέρνηση της Σουηδίας αποφάσισε να επαναφέρει τους ελέγχους στα ταξιδιωτικά έγγραφα όσων επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα από τη Δανία, μέσω της γέφυρας Όρεσουντ -και οι Δανοί, με τη σειρά τους, ακολούθησαν λαμβάνοντας ανάλογα μέτρα στα δικά τους σύνορα με τη Γερμανία. Μάλιστα, Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη έσπευσαν να επιρρίψουν η μία στην άλλη την ευθύνη για τις εξελίξεις.

«Η Ζώνη του Σένγκεν είναι πολύ σημαντική, αλλά βρίσκεται σε κίνδυνο», σχολίασε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. Όσο για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, τον κεντροδεξιό Καρλ Μπιλντ, έκανε λόγο για «μαύρη μέρα» με ανάρτησή του στο Twitter, καθώς απειλείται ουσιαστικά μια παράδοση μισού και πλέον αιώνα, καθώς τη δεκαετία του '50 οι χώρες της περιοχής -Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, αλλά και Ισλανδία- είχαν υπογράψει σύμφωνο τελωνειακής ένωσης, με το οποίο πρακτικά κατοχυρωνόταν και δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων ανάμεσά τους, πολύ πριν από το Σένγκεν.

Στο μεταξύ, με αμείωτη συχνότητα συνεχίζουν να φτάνουν στον Πειραιά πρόσφυγες από τη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο. Χθες, στο λιμάνι κατέπλευσε το πλοίο «Αριάδνη» που μετέφερε 1.880 ανθρώπους (1.270 από τη Μυτιλήνη και 610 από τη Χίο), αλλά και το «Μύκονος», που μετέφερε άλλους 688 πρόσφυγες από τη Χίο και τη Σάμο.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έως χθες, το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στη διάσωση 596 προσφύγων σε 13 περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου, της Χίου, του Αγαθονησίου, της Κω και της Μεγίστης.
Παράλληλα, από τις 20 Ιανουαρίου, το ΚΕΛΠΝΟ ξεκινά την υλοποίηση ενός σχεδίου αξίας 3,3 εκατ. ευρώ,

greekcitizen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου