Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012


Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Οι φόβοι του Εφραίμ και η εξώδικος ακολουθία: «Βατοπέδι: Το_σκάνδαλο_σε_νούμερα, μέρος Α΄»


Γράφει η Βιβή Μπλούτσου 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας για το οικονομικό σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου εντυπωσιαστήκαμε από τις σχέσεις της μονής Βατοπεδίου με τις τράπεζες, οι οποίες δανείζουν τη μονή με μεγάλα ποσά, ενώ παραμένει άγνωστο με ποιες εγγυήσεις και υποθήκες προχωρούν στη δανειοδότηση, ενός μοναστηριού που τουλάχιστον θεωρητικά δεν αποτελεί επιχείρηση.
Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο όμως, είναι ότι από την έρευνά μας διαπιστώσαμε πως υπάρχουν λογαριασμοί της μονής Βατοπεδίου με μεγάλα ποσά που δίνονται σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία επαγγελματική σχέση με το μοναστήρι. Έτσι, τεράστια ποσά έχουν κατατεθεί από το Βατοπέδι σε κυρία που περιγράφει θαύματα της Αγίας Ζώνης, που με τόσο ζήλο περιφέρει κατά καιρούς, ο Εφραίμ. Όμως, τεράστια ποσά έχουν κατατεθεί με τη μορφή μηνιαίου μισθού και σε στέλεχος του ΔΟΛ που εμφανίζεται ως πρόεδρος πνευματικού συλλόγου που καλεί τον Εφραίμ σε εκδηλώσεις για να μιλήσει για την αγνότητα και την ταπεινοφροσύνη που διέπει τον βίο του μοναχού.
Οι ιδιώτες στους λογαριασμούς των οποίων καταθέτει μεγάλα ποσά η μονή Βατοπεδίου, είναι εκατοντάδες και για να ελεγχθούν όλοι, θα έπρεπε να συσταθεί μια ειδική επιτροπή για την διερεύνηση οικονομικού εγκλήματος μόνο για την υπόθεση Βατοπεδίου. Ο μεγάλος αριθμός των λογαριασμών και το ύψος των ποσών καθιστούν αναγκαία την παρέμβαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Ο Εφραίμ στις 30 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν από την προβολή της εκπομπής «Βατοπέδι:
Το σκάνδαλο σε νούμερα, μέρος Α΄» έστειλε εξώδικο στην δημόσια τηλεόραση προκειμένου να μην προβληθεί η εκπομπή. ...;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου