Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Τσάι από χόρτα


ΒΡΟΧΕΡΗ  ΜΕΡΑ- ΚΝΩΣΣΟΣ ΑΓ ΕΙΡΗΝΗ -ΣΠΗΛΙΑ
Πολλοί συνηθίζουν να βράζουν υπερβολικά τα χόρτα μέχρι να γίνουν «λάσπη». Αν μάλιστα είναι πικρά τα βράζουν δύο ή τρεις φορές και κάθε φορά πετάνε το ζουμί. Και στις δύο περιπτώσεις τα καταστρέφουν. Εσείς κάντε κάτι καλύτερο. Βράστε τα χόρτα σε λίγο νερό και μόνο για μερικά λεπτά ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο. Έπειτα σουρώνετε το ζουμί και το κρατάτε. Ανάλογα με τα χόρτα το ζουμί είναι άγευστο ή γλυκό ή πικρό. Με λίγο λεμόνι και αλάτι έχετε ένα θαυμάσιο «τσάι» με πολλές βιταμίνες και μέταλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου