Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Πειράζει να αστειευτούμε και λιγάκι;

Η παρατεταμένη κλεισούρα (αμφιβάλλω αν το κόλπο λήξει στις 6 Απρίλη) φοβάμαι μήπως αρκετούς τους οδηγήσει σε αντικαταθλιπτικά, αν δεν είναι ήδη εθισμένοι σε αυτά με την πολυετή οικονομική κρίση κι επιπλέον με το διαχεόμενο νέο φόβο του ιού. Πάρα πολλοί, την εποχή ειδικά της φτωχοποίησης, μένουν σε σπίτια που θυμίζουν τρύπες  και μάλλον δεν τους εμπνέει και τόσο η παραμονή μεγάλης διαρκείας σε αυτά, αντίθετα με την έξοδο από αυτά και χωρίς τη φοβέρα χρονοδιαγραμμάτων.
 Κι αν βγεις  για "σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο" το νου σου να μην ξεχάσεις να πληκτρολογήσεις το νου6 στο SMS προς το 13033 μαζί με το υπόλοιπο νόμιμο φακέλωμα. Γιατί αλλιώς σκάσε κι ένα 150άρι στο προστατευτικό μας κράτος για να μαζέψει και τίποτα με τόσα έξοδα που έχει.
  Μια άλλη αρνητική συνέπεια του κλειδαμπαρώματος  ίσως είναι το να αρχίσει να πλακώνεται  ο ένας κρατούμενος με τον άλλον (συγκρατούμενο). Κι εδώ περιμένω να λαλήσουν κάποια στιγμή και κάποιοι επιστήμονες κι ερευνητές σοβαροί για τις ψυχολογικές επιπτώσεις στον πληθυσμό.
  Ωστόσο εγώ, όντας μανιώδης καπνιστής, βγήκα το μεσημέρι στο περίπτερο της γειτονιάς για τσιγάρα που βρίσκεται διακόσια μέτρα από το σπίτι. Και τόλμησα να μην κουβαλώ πάνω μου ούτε εξοδόχαρτο (κοίτα ρε που μας γυρίζουν πάλι στα σέα και μέα της στρατιωτική θητείας!) ούτε κινητό με μήνυμα άδειας εξόδου. Κι αν και διήνυσα μια τόσο μικρή απόσταση και τήρησα τα 2 μέτρα απόσταση από το μασκοφόρο περιπτερά κι επέστρεψα αμέσως στο σπιτικό κελί, πώς να το εξηγήσω τώρα; Ας πούμε ότι αισθάνθηκα έστω και για λίγο βιτσιόζος. Γιατί ένιωσα κάποια άτιμη στιγμή μέσα μου την έξαψη και την έκκριση αδρεναλίνης του δραπέτη από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τις Αρχές να τον ψάχνουν με ζήλο. Άραγε η cvpol (coronovirus police) θα δείχνει ανεκτικότητα σε τέτοιες περιπτώσεις, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες μέχρι τα πειραματόζωα να εξοικειωθούν απόλυτα με τις συνθήκες και απαιτήσεις της προσομείωσης επιβολής martial law ;

  Χτες με πήρε τηλέφωνο κι ένα φιλαράκι, το οποίο εδώ και κάτι χρόνια έχει βρει παρηγοριά στη θρησκεία. Ως διέξοδο από την οδύνη λόγω άσχημων και άτυχων προσωπικών καταστάσεων που δυστυχώς βίωσε. Μου λέει λοιπόν ότι έχει πια αποδείξεις πως μας κυβερνούν σατανόπληκτοι. Τι εννοείς ρε μαλάκα; τον ρώτησα. Αφού αυτός μου απάντησε ότι αν και άθεος αξίζει να του αφιερώσω λίγο την προσοχή μου, στη συνέχεια υπογράμμισε θριαμβευτικά τους αριθμούς που σχετίζονται με το ανακοινωθέν χρονοδιάγραμμα της μαζικής καραντίνας. Ξεκίνησε στις 6 η ώρα σήμερα το πρωί και, όπως ανακοινώθηκε, θα τελειώσει στις 6 το πρωί της 6ης Απριλίου. Εγώ δεν το' πιασα με τη μία και τότε μου εξήγησε με αγανάκτηση: 6-6-6, δηλαδή αυτό! Κι  αφού το επεξεργάστηκα λιγάκι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ίσως και να τους ξύνει τελικά ο λοςκώ, ότι όντως έχουν παράξενο χιούμορ οι από πάνω, ότι ίσως φτιάχνονται με το να δίνουν τροφή σε τέτοιου είδους σενάρια.

Ας κλείσω με ένα καλό βιντεάκι που βρήκα στo facebook. (Eίμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και άλλα).
Εντάξει, μη θυμώνετε ορισμένοι! Είναι σημαντικό να παραμείνουμε με καλή διάθεση, έτσι δεν μας λένε οι experts; Πειράζει λοιπόν να αστειευτούμε και λιγάκι;

ROHALAShttp://antidras.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου