Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Έλλειψη Μαγνησίου: 9 Συμπτώματα Και Πως Να Την Αντιμετωπίσετε


Έλλειψη μαγνησίου - Συμπτώματα & τροφές

Η έλλειψη μαγνησίου είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα υγείας που, πολύ συχνά, παραλείπεται ή αγνοείται.
Κράμπες, ημικρανίες, αϋπνία, άγχος, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτης, οστεοπόρωση…
Όλα τα παραπάνω προβλήματα οδηγούν συνήθως στους γιατρούς, στα φάρμακα και στις αντιβιώσεις.
Μήπως όμως απλά… λείπει μαγνήσιο από τον οργανισμό σας;
Το μαγνήσιο, είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό ορυκτό στο σώμα, γι αυτό το λόγο η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να είναι ένα σημαντικό ζήτημα
Σύμφωνα με τον Norman Shealy, MD, Ph.D, πολύ γνωστό Αμερικανό νευροχειρουργό και πρωτοπόρο στη διαχείριση των πόνων:
«Κάθε γνωστή ασθένεια συνδέεται με έλλειψη μαγνησίου και η έλλειψη θεραπείας της, για πολλές επιπλέον ασθένειες»
Το μαγνήσιο, όχι μόνο βοηθά στη ρύθμιση του ασβεστίου, του καλίου και του νατρίου, αλλά είναι απαραίτητο για την κυτταρική υγεία. Είναι ένα πολύ κρίσιμο συστατικό για πάνω από 300 βιοχημικές λειτουργίες στο σώμα μας.
Ακόμη και η γλουταθειόνη, το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό του σώματος μας, απαιτεί μαγνήσιο για τη σύνθεσή του.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν το λαμβάνουν καθημερινά, γι αυτό και εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από έλλειψη μαγνησίου χωρίς να το γνωρίζουν.

Οι αιτίες για την έλλειψη μαγνησίου

Κάποτε πίστευαν ότι η έλλειψη μαγνησίου και η ανεπάρκεια σιδήρου είναι σχετικά σπάνιες.
Κι όμως…
Η ανεπάρκεια μαγνησίου είναι πιο συχνή από ό, τι πιστεύουν, ακόμη και οι περισσότεροι γιατροί.
Γιατί;
Επειδή, η εξάντληση του εδάφους, οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ) και οι χημικές ουσίες στο φαγητό μας, έχουν δημιουργήσει μια τέλεια συνταγή για την καταστροφή της υγείας μας.
Καθώς τα μέταλλα απομακρύνονται ή δεν είναι πλέον διαθέσιμα στο έδαφος, το ποσοστό μαγνησίου που υπάρχει στα τρόφιμα έχει μειωθεί σημαντικά.
Οι παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως το Σύνδρομο Διαρρέοντος (Διαπερατού) Εντέρου, μπορούν να προκαλέσουν δυσκολία στην απορρόφηση ορυκτών, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου.
Σήμερα, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι, που ο οργανισμός τους δεν απορροφά τις θρεπτικές ουσίες των τροφίμων.
Επίσης, καθώς γερνάμε, η απορρόφηση των ορυκτών αρχίζει να μειώνεται, οπότε η πιθανότητα εμφάνισης ανεπάρκειας τους αυξάνεται συνεχώς.
Οι χρόνιες ασθένειες και η χρήση φαρμάκων είναι πλέον σε υψηλό επίπεδο.
Οι περισσότερες από αυτές, συνδέονται με έλλειψη μαγνησίου και έλλειψη απορρόφησης ορυκτών.
Τα φάρμακα βλάπτουν το έντερο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την απορρόφηση μαγνησίου από το φαγητό μας.
Ανησυχείτε για ανεπάρκεια μαγνησίου στον οργανισμό σας;
Όλα εξαρτώνται από τους παράγοντες κινδύνου και από την εμφάνιση συμπτωμάτων. Επίσης, περίπου το 80% των ανθρώπων έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, οπότε οι πιθανότητες είναι ότι πιθανότατα υπάρχει ανεπάρκεια του και σε εσάς.
Σημείωση: Μόνο το 1% του μαγνησίου στο σώμα μας βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, μπορεί να έχετε έλλειψη μαγνησίου και να μην ανακαλυφθεί σε μια κοινή εξέταση αίματος.

Τα 9 συμπτώματα από την έλλειψη μαγνησίου

Πέρυσι το καλοκαίρι, είχα έντονες κράμπες, κούραση και πονοκεφάλους, από τα οποία κατάλαβα ότι είχα έλλειψη μαγνησίου.
Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε τα συμπτώματα στον οργανισμό μας, ώστε να καταλαβαίνουμε τι πρόβλημα υπάρχει στην υγεία μας.
Η διόρθωση των επιπέδων μαγνησίου στον οργανισμό μου έγιναν σύντομα και εύκολα, με λύσεις που θα σας αναφέρω παρακάτω.
Για την ώρα, ας δούμε ποιά είναι τα 9 πιο σημαντικά συμπτώματα που μας δείχνουν ότι υπάρχει ανεπάρκεια μαγνησίου στον οργανισμό μας.

1. Κράμπες στα πόδια

Το 70% των ενηλίκων και το 7% των παιδιών αντιμετωπίζουν κράμπες στα πόδια σε τακτική βάση.
Αποδεικνύεται ότι οι κράμπες των ποδιών μπορούν να είναι περισσότερο από μια απλή ενόχληση και μπορούν επίσης να είναι απόλυτα ανυπόφορες!
Λόγω του ρόλου του μαγνησίου στα νευρομυϊκά σήματα και τη συστολή των μυών, οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι η έλλειψη μαγνησίου είναι συχνά η αιτία για αυτές.
Πλέον, όλο και περισσότεροι γιατροί συνταγογραφούν συμπληρώματα μαγνησίου, για να βοηθήσουν τους ασθενείς τους.
Επίσης, το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών είναι ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι για έλλειψη μαγνησίου. Για να ξεπεραστούν τόσο οι κράμπες των ποδιών, όσο και το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, θα πρέπει να αυξήσετε την ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου και καλίου.

2. Αϋπνία

Η έλλειψη μαγνησίου αποτελεί συχνά πρόδρομο για τις διαταραχές του ύπνου, το άγχος, την υπερκινητικότητα και την ανησυχία.
Έλλειψη μαγνησίου συμπτώματα
Έχει διαπιστωθεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του αμινοξέος GABA. Το GABA είναι ένας ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής που είναι γνωστό ότι «χαλαρώνει» τον εγκέφαλο και προάγει τη χαλάρωση.
Λαμβάνοντας περίπου 400 χιλιοστόγραμμα (mg) μαγνησίου πριν από τον ύπνο ή στο δείπνο, είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να πάρετε το συμπλήρωμα αυτό.
Επίσης, η προσθήκη σε τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο κατά τη διάρκεια του δείπνου, όπως το σπανάκι, μπορεί να βοηθήσει πολύ.

3. Πόνος στους μύες/ινομυαλγία

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Magnesium Research, εξέτασε το ρόλο που παίζει το μαγνήσιο στα συμπτώματα της ινομυαλγίας.
Αποκάλυψε, ότι η αυξανόμενη κατανάλωση μαγνησίου μείωσε τον πόνο, την ευαισθησία σε αυτόν και επίσης βελτίωσε τους δείκτες αίματος και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Συχνά οι πόνοι αυτοί, συνδέονται με αυτοάνοσες διαταραχές. Η έρευνα αυτή, θα πρέπει να ενθαρρύνει τους ασθενείς με ινομυαλγία, επειδή παρουσιάζει τις επιδράσεις που έχουν τα συμπληρώματα μαγνησίου στο σώμα.

4. Άγχος

Η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να επηρεάσει το κεντρικό νευρικό σύστημα, ειδικότερα τον κύκλο GABA στο σώμα.
Οι παρενέργειές του μπορεί να περιλαμβάνουν ευερεθιστότητα και νευρικότητα. Καθώς η ανεπάρκεια επιδεινώνεται, προκαλεί υψηλά επίπεδα άγχους και, σε σοβαρές περιπτώσεις, δημιουργεί κατάθλιψη και ψευδαισθήσεις.
Στην πραγματικότητα, το μαγνήσιο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ηρεμία του σώματος, των μυών και βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης.
Είναι ένα ζωτικής σημασίας ορυκτό για τη συνολική μας διάθεση.
Ένα από τα πράγματα που είναι αναγκαία στα άτομα με άγχος, είναι να λαμβάνουν μαγνήσιο σε καθημερινή βάση για σπουδαία αποτελέσματα.
Το μαγνήσιο χρειάζεται για κάθε σωστή λειτουργία των κυττάρων.
Από το έντερο ως τον εγκέφαλο. Και δεν είναι καθόλου παράξενο το ότι επηρεάζει τόσα πολλά συστήματα.

5. Υψηλή αρτηριακή πίεση

Το μαγνήσιο συνεργάζεται εξαιρετικά με το ασβέστιο για τη σωστή πίεση του αίματος και για την προστασία της καρδιάς.
ΠιεσόμετροΈτσι, όταν έχετε ανεπάρκεια μαγνησίου, συχνά έχετε χαμηλή περιεκτικότητα και σε ασβέστιο και έχετε τάση προς υψηλή αρτηριακή πίεση.
Στην Αμερικανική Εφημερίδα της Κλινικής Διατροφής δημοσιεύτηκε μια μελέτη με 241.378 συμμετέχοντες. Η μελέτη αυτή αποκάλυψε ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 8%.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι η υπέρταση προκαλεί το 50% των ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων παγκοσμίως.

6. Διαβήτης τύπου II

Μία από τις τέσσερις κύριες αιτίες ανεπάρκειας μαγνησίου είναι ο διαβήτης τύπου ΙΙ, αλλά είναι επίσης και ένα σύνηθες σύμπτωμα.
Ερευνητές ιατροί στην Μ. Βρετανία, αποκάλυψαν ότι από τους 1.452 ενήλικες που εξέτασαν, τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου ήταν 10 φορές πιο κοινά στους νέους διαβητικούς και 8,6 φορές πιο συχνά, στους ήδη διαβητικούς.
Με αυτά τα δεδομένα, οι δίαιτες πλούσιες σε μαγνήσιο έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ, λόγω του ρόλου του μαγνησίου στο μεταβολισμό του σακχάρου.
Μια άλλη μελέτη αποκάλυψε, ότι η απλή προσθήκη συμπληρώματος μαγνησίου (100 mg/ημέρα) μείωσε τον κίνδυνο διαβήτη κατά 15%!

7. Κόπωση

Η χαμηλή ενέργεια, η αδυναμία και η κόπωση είναι κοινά συμπτώματα ανεπάρκειας μαγνησίου.
Οι περισσότεροι ασθενείς με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης έχουν επίσης έλλειψη μαγνησίου.
Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέρυλαντ αναφέρει ότι 300-1.000 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου ανά ημέρα μπορεί να βοηθήσουν πολύ.
Πρέπει όμως επίσης να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς το πολύ μαγνήσιο μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Αν αντιμετωπίσετε αυτή την ανεπιθύμητη ενέργεια, μπορείτε απλά να μειώσετε τη δοσολογία σας λίγο, μέχρι να υποχωρήσει η παρενέργεια.

8. Ημικρανία & πονοκέφαλοι

Έλλειψη μαγνησίου & πονοκέφαλοςΗ ανεπάρκεια μαγνησίου έχει συνδεθεί με πονοκεφάλους και ημικρανίες λόγω της σημασίας της για την εξισορρόπηση των νευροδιαβιβαστών στο σώμα.
Διπλοί έλεγχοι σε μελέτες με εικονικό φάρμακο έχουν δείξει, ότι 360-600 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου καθημερινά, μπορεί να μειώσουν τη συχνότητα των πονοκεφάλων και της ημικρανίας έως και 42%.

9. Οστεοπόρωση

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας αναφέρει ότι «ο οργανισμός ενός μέσου ατόμου περιέχει περίπου 25 γραμμάρια μαγνησίου και περίπου το 50% αυτού είναι στα οστά». Αυτό είναι σημαντικό, ειδικά για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι κινδυνεύουν από την αποδυνάμωση των οστών τους.
Ευτυχώς, υπάρχει σημαντική ελπίδα!
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Biology Trace Element Research αποκάλυψε ότι τα συμπληρώματα με μαγνήσιο επιβραδύνουν την ανάπτυξη της οστεοπόρωσης σημαντικά και μετά από μόλις 30 ημέρες.
Εκτός από τη λήψη συμπληρώματος μαγνησίου, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάρετε περισσότερη βιταμίνη D3 και K2 για να χτίσετε φυσικά την οστική πυκνότητα.

Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο

Παρακάτω θα βρείτε τις 12 καλύτερες τροφές που είναι πολύ πλούσιες σε μαγνήσιο. Αυτές θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε γρήγορα τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό σας και να του προσφέρετε τη βοήθεια που χρειάζεται.
  • Σουσάμι 1 φλιτζάνι = 370mg (93% ΠΠΑ)
  • Σπανάκι μαγειρεμένο 1 φλιτζάνι = 157 mg (39% ΠΠΑ)
  • Σέσκουλο μαγειρεμένο 1 φλιτζάνι = 150 mg (38% ΠΠΑ)
  • Σπόροι κολοκύθας αποξηραμένοι 1/8 φλιτζάνι = 92 mg (23% ΠΠΑ)
  • Αμύγδαλα 30 γρ. = 75 mg (19% ΠΠΑ)
  • Μαύρα φασόλια 1/2 φλιτζάνι = 60 mg (15% ΠΠΑ)
  • Αβοκάντο 1 μέτριο = 58 mg (15% ΠΠΑ)
  • Σύκα αποξηραμένα 1/2 φλιτζάνι = 50 mg (13% ΠΠΑ)
  • Γιαούρτι ή κεφίρ 1 φλιτζάνι = 46,5 mg (12% ΠΠΑ)
  • Μπανάνα 1 μέτρια = 32 mg (8% ΠΠΑ)
ΠΠΑ = Ενδεικτική Ημερήσια Πρόσληψη

Εξαιρετικά βότανα για έλλειψη μαγνησίου

Πολλά βότανα και μπαχαρικά είναι πλούσια σε μαγνήσιο, κάνοντας πολύ εύκολο το να εντάξετε αυτό το απαραίτητο ορυκτό στη διατροφή σας.
Τα παρακάτω βότανα περιέχουν ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες μαγνησίου και είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστα σε φαγητά, σαλάτες ή σαν τσάι, καταναλώνοντας τα σε υγρή μορφή.

1. Θυμάρι

Το θυμάρι περιέχει περίπου 317 mg μαγνησίου σε μια μερίδα 200 περίπου θερμίδων. Βεβαιωθείτε όμως, ότι χρησιμοποιείτε φρέσκο ​​θυμάρι γιατί το αποξηραμένο βότανο δεν περιέχει τόσο μαγνήσιο. Το θυμάρι έχει μια ήπια, λεμονάτη γεύση και ταιριάζει καλά με τα ψάρια και τα πουλερικά.

2. Άνηθος

Ο άνηθος περιέχει 357 mg μαγνησίου ανά μερίδα 200 θερμίδων. Αυτό το αψύ βότανο είναι μια σημαντική πηγή αυτού του σημαντικού ορυκτού και είναι δημοφιλές στη γερμανική και σκανδιναβική κουζίνα. Συνδυάζεται ωραία με αγγούρι, γιαούρτι, πέστροφα, σολομό και αυγά.

3. Βασιλικός

Με ένα εκπληκτικό ποσοστό 556 mg μαγνησίου ανά μερίδα 200 θερμίδων, αυτό το ευπροσάρμοστο βότανο είναι υπέροχο με ζυμαρικά και άλλα ιταλικά πιάτα. Δοκιμάστε να το προσθέσετε σε ψωμί, σε σαλάτες ή να το συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς.

4. Κόλιανδρος

Ένα από τα παλαιότερα βότανα που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Ο φρέσκος κόλιανδρος περιέχει περίπου 498 mg μαγνησίου ανά μερίδα 200 θερμίδων. Είναι συνηθισμένος σε σούπες, αλλά μπορείτε επίσης να τον σοτάρετε με λαχανικά ή ακόμα και να τον προσθέσετε σε φαγητά με κρέας.

5. Δυόσμος

Ο δυόσμος περιέχει περίπου 422 mg μαγνησίου σε μερίδα 200 θερμίδων και δίνει εξαιρετική γεύση σε φρουτοσαλάτες, γιαούρτι ή σε διάφορες συνταγές ψησίματος. Μπορείτε επίσης να μασήσετε σκέτο φρέσκο ​​δυόσμο, απλά και μόνο, για να αρωματίσετε την αναπνοή σας.
Έλλειψη μαγνησίου - καλύτερα βότανα

6. Λευκό τσάι

Το λευκό τσάι μπορεί να είναι μια θεραπεία για τις αισθήσεις, τον ουρανίσκο, αλλά και την υγεία σας. Το περίεργο είναι πως είναι λιγότερο γνωστό, ενώ αυτό το τσάι έχει πολύ περισσότερα οφέλη και αντιοξειδωτικά από ό, τι το πράσινο τσάι.
Είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στον κόσμο, με τέσσερις φορές περισσότερες πολυφαινόλες και κατεχίνες από το πράσινο τσάι. Αυτό το καθιστά ιδανικό και για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης.
Πως το ετοιμάζετε:
Ρίξτε βραστό νερό σε μια κούπα με 1 κουταλάκι του τσαγιού λευκό τσάι. Το αφήνετε για 8-10 λεπτά να βγάλει τις ιδιότητες του, σουρώνετε και πίνετε έως 2 φορές τη μέρα. Μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι ή μέλι.
Θα σας κάνει αμέσως να αισθανθείτε πολύ καλύτερα! 

7. Τσάι Rooibos

Το ονομάζουν και μαγικό τσάι.
Γιατί;
Επειδή το Rooibos είναι ένα φυσικό τσάι, πολύ πλούσιο σε μαγνήσιο. Δεν περιέχει πρωτεΐνες, καθιστώντας το ιδανικό για όλους, ακόμα και για παιδιά ή άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.
Έχει επίσης μια νόστιμη φρουτώδη γεύση που είναι ιδανική για κάθε περίσταση ή ώρα της ημέρας.
Είναι το φυτό με το πιο φυσικό μαγνήσιο, ενώ περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου, σιδήρου, χαλκού, καλίου, μαγγανίου, φθορίου, βιταμινών Ε και C, φλαβονοειδών.
Αυτό το τσάι λέγεται και ποτό των αθλητών, χάρη στην ικανότητά του να αποκαθιστά μεταλλικά στοιχεία που χάνονται κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης .
Είναι καταπληκτικό ρόφημα αφού ενισχύει τα οστά και τα δόντια, βελτιώνει την πέψη και λειτουργεί ως αντισταμινικό κατά των αλλεργιών. Επιπλέον, μπορεί να ανακουφίσει τον πονόλαιμο και τον βήχα και είναι ένα εξαιρετικό διουρητικό, ιδανικό για αποτοξίνωση.
Πως το ετοιμάζετε:
Ρίχνετε βραστό νερό σε μια κούπα με 1 κουταλάκι του τσαγιού Rooibos. Το αφήνετε για 8-10 λεπτά να βγάλει τις ιδιότητες του, σουρώνετε και πίνετε έως 3 φορές τη μέρα. Μπορείτε φυσικά και σε αυτό, να προσθέσετε λεμόνι ή μέλι.

Σημείωση:

Για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις θρεπτικές ουσίες από το τσάι σας, θα πρέπει πάντα να το προετοιμάσετε σε μια τσαγιέρα ή ένα βραστήρα κατασκευασμένο από κάποιο υλικό εκτός του αλουμινίου. Το κεραμικό και ο πηλός, είναι οι δύο καλύτερες επιλογές για φυσικό και υγιεινό τσάι των φυτών.

Τα καλύτερα συμπληρώματα μαγνησίου

Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε σοβαρή ανεπάρκεια μαγνησίου και θέλετε να βελτιώσετε τα επίπεδα σας ταχύτερα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάρετε ένα φυσικό συμπλήρωμα.
Τα καλύτερα από αυτά τα συμπληρώματα μαγνησίου, είναι τα παρακάτω:
  • 1. Χηλικό μαγνήσιο: μια μορφή μαγνησίου που συνδέεται με πολλαπλά αμινοξέα και βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και είναι ιδιαίτερα απορροφήσιμα από το σώμα.
  • 2. Κιτρικό μαγνήσιο: είναι μαγνήσιο με κιτρικό οξύ, το οποίο έχει καθαρτικές ιδιότητες και συχνά λαμβάνεται για τη δυσκοιλιότητα.
  • 3. Γλυκινικό Μαγνήσιο: είναι μια χημική μορφή μαγνησίου που παρέχει υψηλά επίπεδα απορρόφησης και βιοδιαθεσιμότητας. Θεωρείται συνήθως ιδανική για όσους προσπαθούν να διορθώσουν μια ανεπάρκεια.
  • 4. Θρεονικό Μαγνήσιο: είναι ένας νεότερος τύπος συμπληρώματος μαγνησίου που φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Κυρίως, λόγω της ανώτερης ικανότητας του να διεισδύει στη μιτοχονδριακή μεμβράνη και ίσως να είναι το καλύτερο συμπλήρωμα μαγνησίου στην αγορά.
  • 5. Λάδι χλωριούχου μαγνησίου: αυτή η μορφή μαγνησίου είναι σε μορφή ελαίου. Μπορεί να περάσει από το δέρμα και μέσα στο σώμα. Για όσους έχουν πεπτικά προβλήματα για σωστή απορρόφηση βιταμινών, αυτή είναι η καλύτερη μορφή μαγνησίου.

Παρενέργειες του μαγνησίου

Σαν υπενθύμιση, όταν λαμβάνετε μαγνήσιο 600 mg ή περισσότερο, συνήθως το 20% των ατόμων που το λαμβάνουν ως συμπλήρωμα, μπορεί να εκδηλώσει διάρροια.
Γι αυτό καλύτερα να μην υπερβείτε τα 300-400 mg και να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.
Ειδικά, αν αντιμετωπίσετε οποιεσδήποτε διαταραχές στο γαστρεντερικό σας σύστημα.
Σε μεγαλύτερες δοσολογίες μπορεί επίσης, να παρατηρηθεί ναυτία, εμετός και στομαχικές διαταραχές.

Τελευταίες σκέψεις σχετικά με την έλλειψη μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι ορυκτό ζωτικής σημασίας για το σώμα μας και μια ανεπάρκεια μαγνησίου συνδέεται με σχεδόν κάθε ασθένεια.
Παίζει κεντρικό ρόλο σχεδόν σε κάθε σωματική διαδικασία, από τη σύνθεση του DNA μέχρι το μεταβολισμό της ινσουλίνης. Τα χαμηλά επίπεδα αυτού του κρίσιμου ορυκτού έχουν συνδεθεί με χρόνιες παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου