Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Καρπός άγριου τριαντάφυλλου

Οστεοαρθρίτιδα: καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς για αποτελεσματική θεραπεία
Αυτή την εποχή σε πολλά μέρη της χώρας μας θα παρατηρήσουμε τους θάμνους της αγριοτριανταφυλλιάς να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους καθώς είναι γεμάτοι από τους κόκκινους καρπούς τους. Θα μπορούσαν οι μικροί αυτοί κόκκινοι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς να κρύβουν ένα μυστικό που θα ωφελούσε όλα τα άτομα που υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα; Ναι λένε οι ερευνητές...διότι οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς είναι ένα από τα ιδανικότερα βότανα για τα προβλήματα που δημιουργεί η οστεοαρθρίτιδα σε πάρα - πάρα πολλά άτομα. Ας δούμε γιατί.
Πολλές επιστημονικές εργασίες που έχουν δημοσιευτεί - μεταξύ αυτών και τέσσερις διπλές-τυφλές ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο κλινικές δοκιμές - έδειξαν ότι οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς ανακουφίζουν από τους πόνους της οστεοαρθρίτιδας χάρη στις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους π,χ σε συγκεκριμένη τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη με τη συμμετοχή εκατό (100) ατόμων με οστεοαρθρίτιδα ισχίου ή γόνατος ο πόνος μειώθηκε στο 64,6% των ασθενών επίσης παρουσίασαν βελτίωση στην κάμψη του ισχίου...
Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως οι φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των καρπών της αγριοτριανταφυλλιάς προσφέρουν μια αποτελεσματική θεραπεία πρώτης γραμμής για την οστεοαρθρίτιδα, καθώς:
- βελτιώνουν την κινητικότητα
- μειώνουν τον πόνο και τη δυσκαμψία στα γόνατα στις αρθρώσεις του ισχίου και άλλων σημείων του σώματος
- βελτιώνουν την εκτέλεση των περισσοτέρων καθημερινών δραστηριοτήτων
και είναι ασφαλές για μακροχρόνια χρήση χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες
Τους καρπούς της αγριοτριανταφυλλιάς μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε νωπούς ή αποξηραμένους για να ετοιμάσουμε:
- αφεψήματα
- εγχύματα
- σιρόπια ακόμα και
- πάνγευστες μαρμελάδες και
- λικέρ...
Το έγχυμα το παρασκευάζουμε ως εξής:
- μουσκεύουμε μιά κουταλιά της σούπας νωπούς καρπούς σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για δέκα (10) λεπτά
ή
-δυό κουταλάκια του γλυκού κοπανισμένους αποξεραμένους καρπούς σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για δεκαπέντε (15) λεπτά
Σουρώνουμε και πίνουμε σκέτο ή με μία κουταλιά μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου