Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

7 Καλοκαιρινά Φυτά που εύκολα θα καλλιεργήσετε από Σπόρους

hliotropio
Γρήγορης ανάπτυξης και από τα είδη που δεν απαιτούν ιδιαίτερες φροντίδες, ετήσια καλοκαιρινά φυτά που πολύ εύκολα θα κατορθώσετε να τα μεγαλώσετε από Σπόρους και θα τα απολαύσετε ανθισμένα μέσα σε λίγους μήνες. 


1. Κατηφές
Φυτέψτε αρχές της άνοιξης σε προστατευμένο σημείο και μεταφέρετε τα μικρά φυτά σε εξωτερικό περιβάλλον ή μεταφυτέψτε τα στο έδαφος όταν ο  καιρός θα έχει ζεστάνει αρκετά. 

2. Ηλιοτρόπιο (Ήλιος)
Φυτέψτε απευθείας στο χώμα σε ηλιόλουστο σημείο, 2-3 σπόρους σε κάθε θέση και σε απόσταση 60-90 cm, αμέσως μόλις ζεστάνει ο καιρός στα μέσα της άνοιξης. Ποτίζετε τακτικά και το πρώτο διάστημα στηρίξτε τους μαλακούς βλαστούς. 



3. Ζίννια

Φυτέψτε τους σπόρους Απρίλιο - Ιούνιο, σε μικρό βάθος, σε δοχεία φύτευσης ή απευθείας στο χώμα. Μην υπερβάλλετε στο πότισμα, χρειάζονται νερό 2-3 φορές την εβδομάδα όταν το χώμα τους έχει στεγνώσει.    



4. Καλέντουλα
Φυτέψτε Μάρτιο-Απρίλιο σε προστατευμένο σπορείο ή στα τέλη Μαϊου σε εξωτερικό περιβάλλον ή και απευθείας στο χώμα, σε θέση ιδιαίτερα ηλιόλουστη. 



5. Μοσχομπίζελο
Βρέξτε τους σπόρους με καθαρό νερό πριν τους φυτέψτε, νωρίς την άνοιξη ή στο τέλος του καλοκαιριού, σε ηλιόλουστο σημείο απευθείας στο έδαφος. Τοποθετείστε 2-3 σπόρους σε κάθε θέση,σε απόσταση περίπου 50cm και σε αφράτο φυτόχωμα. Οι ιδιαίτερα ψηλές ποικιλίες χρειάζονται στήριξη, ειδικά στο αρχικό στάδιο ανάπτυξής τους. 


6. Ιπόμοια
Το εντυπωσιακό "χωνάκι" με ποικιλίες σε διάφορες αποχρώσεις ένα πολύ εύκολο ετήσιο αναρριχώμενο πολύ γρήγορης ανάπτυξης. Φυτέψτε αρχές της άνοιξης απευθείας στο χώμα, σε ημισκιερά σημεία και προστατευμένα κυρίως από τον μεσημεριανό καλοκαιρινό ήλιο και ποτίζετε τακτικά. 
  

7. Βασιλικός
Ο ...βασιλιάς του μεσογειακού καλοκαιριού!
Φυτέψτε τους σπόρους σε σπορείο αρχές της άνοιξης, σε βάθος 1cm και σε προστατευμένο από το κρύο περιβάλλον. Τα νεαρά φυτά μπορούν να μεταφερθούν από τα μέσα Απριλίου σε εξωτερικό χώρο και ιδανικά για τον βασιλικό είναι τα σημεία που έχουν φως σε όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά χωρίς τα χτυπά απευθείας ο καλοκαιρινός ήλιο τις ώρες του μεσημεριού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου