Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Έξι χρόνια συνεργατικής λειτουργίας: Το παράδειγμα του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Βίος Coop

Έξι χρόνια συνεργατικής λειτουργίας: Το παράδειγμα του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Βίος Coop

6 χρόνια Βίος Coop: γιορτή γενεθλίων, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 


Έξι χρόνια συλλογικού αγώνα για να «πάρουμε την τροφή μας στα χέρια μας». Έξι χρόνια όπου βάζουμε το λιθαράκι μας στο να  δημιουργήσουμε μια διαφορετική διατροφική κουλτούρα: χωρίς μεσάζοντες, με προϊόντα τοπικά (κατά προτεραιότητα συνεταιρισμών και μικρών παραγωγών), ποιοτικά, μικρού οικολογικού αποτυπώματος, μέσα από ένα εγχείρημα οικονομικά βιώσιμο, με σεβασμό στην κοινωνία και στο περιβάλλον. 

Έξι χρόνια συνεργατικής λειτουργίας με βάση τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας και της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, μένοντας μακριά από παιχνίδια εξουσίας και κερδοσκοπίας. 

Σκοπός μας: μέσα από την συνεργατικότητα να δημιουργήσουμε μια διαφορετική καταναλωτική συμπεριφορά και να ενθαρρύνουμε και άλλους/ες να δημιουργήσουν παρόμοιες δομές, δίνοντάς τους το παράδειγμα του εφικτού. 

Οι πράξεις είναι πάντα πιο πειστικές από τα λόγια. Τέλος, τίποτα από όσα έχουμε μέχρι στιγμής καταφέρει δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την συμμετοχή των 430 μελών μας και των εκατοντάδων φίλων μας!

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στον πεζόδρομο μπροστά στο κατάστημά μας, από τις 17:00 – 21:00, γιορτάζουμε τα 6 χρόνια λειτουργίας του παντοπωλείου μας!

Θα υπάρχει μπουφές με προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς, ενώ θα σερβίρονται  ζεστό κρασί και τσάι, μανιταρόσουπα και hot dog.

Μουσική: DJ K.BOUS
Η γιορτή είναι ανοιχτή προς όλους/ες.
FB event ΕΔΩ

Info 

Ο μη κερδοσκοπικός Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Βίος Coop, μόνιμα ανοιχτός σε νέα μέλη, βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνου Καραμανλή 42, (περιοχή Κατσιμίδη –Ιπποκράτειο). 
site: www.bioscoop.gr       

Email: coopbios@gmail.com              
Tηλ: 2310 811918

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου