Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάτρωνας των μπαχαλάκηδων


Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν βρήκε μια λέξη για να πει και να γράψει για τη γιάφκα των αναρχικών, των κουκουλοφόρων, των μπαχαλάκηδων που εντοπίστηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ). Δεν θεώρησε ότι ήταν σκόπιμο να τοποθετηθεί για την εξαχρείωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου οι χώροι των ιδρυμάτων λειτουργούσαν αλλά και λειτουργούν ακόμα σαν λημέρια των πάσης φύσεως εγκληματικών οργανώσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα από το παραεμπόριο στα πανεπιστήμια, το λαθρεμπόριο τσιγάρων, τη διακίνηση ναρκωτικών, τα περιστατικά βίας και τις δολοφονικές εξορμήσεις με τις μολότοφ και τις βαριοπούλες που ξεκινούσαν από τους χώρους όπου ίσχυε το περιβόητο πανεπιστημιακό... άσυλο. Τώρα, όμως, που εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στην πρώην ΑΣΟΕΕ ένα από τα λημέρια των συμμοριών με τα λοστάρια, τις μάσκες, τα καδρόνια και τα διαρρηκτικά εργαλεία, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δυσφορεί.

Η ορθότατη απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει για μία εβδομάδα το πολύπαθο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για να μη γίνει ορμητήριο των κουκουλοφόρων και ύστερα παρανάλωμα του πυρός στην αναρχική φιέστα που διοργανώνεται κάθε 17η Νοεμβρίου βρήκε αντίθετο το πρώην κυβερνών κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, εξέφρασε και την ανησυχία του μη τυχόν και η καταστολή του εγκλήματος και η παρουσία των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ στρέψει τους υποψήφιους φοιτητές στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Για να μην αφήσει ούτε μία αμφιβολία στην κοινωνία για τη στάση του στο σχετικό ζήτημα, το κόμμα του κ. Τσίπρα έστειλε στελέχη του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για να «διαπραγματευτούν» με την Αστυνομία και για να δείξουν, σε όλους όσοι ενδιαφέρονται, ποιοι είναι οι πάτρωνες του χώρου, που κάθε τόσο διαλύει το κέντρο των Αθηνών και προσπαθεί να επιβάλει τις αντικοινωνικές και ασυνάρτητες ιδέες του με τη χρήση βίας.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι όλη αυτή η υπεράσπιση της σήψης και της παρακμής στα πανεπιστήμια αποτελεί μάχη οπισθοφυλακής ενός κόσμου που βρίσκεται σε αποδρομή. Η κοινωνική πλειοψηφία απεχθάνεται τα μπάχαλα και όλους όσοι τα υπερασπίζονται.


https://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου