Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

Η διαίσθησή μας


10 πράγματα που οι διαισθητικοί άνθρωποι κάνουν διαφορετικά
Η διαίσθηση είναι δύσκολο να αναλυθεί ως όρος, παρά τον τεράστιο ρόλο που παίζει στην καθημερινή μας ζωή. Ο Steve Jobs την προσδιόρισε ως «πιο ισχυρή και από την ευφυΐα». Αλλά ό,τι κι αν πούμε γι’ αυτή με τα λόγια, όλοι γνωρίζουμε διαισθητικά τι είναι.
Σχεδόν όλοι έχουν βιώσει ένα τέτοιο συναίσθημα – εκείνη η ασυνείδητη ώθηση που μας ωθεί να κάνουμε κάτι χωρίς να μας εξηγεί το γιατί ή το πώς. Αλλά η φύση της διαίσθησης μας γοητεύει εδώ και αιώνες, και έχει εμπνεύσει αιώνες έρευνας στον τομέα της φιλοσοφίας και της ψυχολογίας.
Η διαίσθησή μας είναι πάντα εκεί αναφέρουν οι επιστήμονες. Κάποιοι έχουν μεγαλύτερη επαφή και σύνδεση με αυτή, ενώ άλλοι δυσκολεύονται να την ακούσουν. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή περισσότερο με τη διαίσθησή τους;

Πράγματα που οι διαισθητικοί άνθρωποι κάνουν διαφορετικά

Ακούνε την εσωτερική τους φωνή

Το νούμερο 1 χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τους διαισθητικούς είναι ότι ακούνε και δεν αγνοούν τις οδηγίες που τους δίνει η διαίσθηση. Για να μπορέσουμε να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις, χρειαζόμαστε μια ισορροπία διαίσθησης, η οποία θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο ένστικτο και στη λογική.

Παίρνουν χρόνο για να απομονωθούν

Αν θέλουμε να ερχόμαστε σε επαφή με τη διαίσθησή μας, χρειαζόμαστε λίγο μοναχικό χρόνο για να την ακούσουμε. Η απομόνωση επίσης μας βοηθά να σκεφτούμε δημιουργικά να φτάσουμε σε βαθύτερα στάδια σύνδεσης με τον εαυτό μας.

Δημιουργούν

Η δημιουργικότητα λειτουργεί καλύτερα όταν περιλαμβάνει τη διαίσθηση. Και η εξάσκηση τελειοποιεί και τα δύο.

Χρησιμοποιούν την ενσυνειδητότητα

Ο διαλογισμός και άλλες πρακτικές ενσυνειδητότητας αποτελούν εξαιρετικούς τρόπους για να έρθουμε σε επαφή με τη διαίσθησή μας. Η ενσυνειδητότητα απενεργοποιεί την νοητική μας φλυαρία, μας βοηθά να ζυγίσουμε τις επιλογές μας αντικειμενικά, μας συντονίζει με τη διαίσθησή μας.

Παρατηρούν τα πάντα

Το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να παρατηρούν – πολλές φορές κρατούν ημερολόγιο και παρατηρούν τα καινούρια και ενδιαφέροντα ερεθίσματα γύρω τους. Μάλιστα, έτσι εμπνέονται σε πολλαπλά επίπεδα.
enallaktikidrasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου