Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτοί είναι οι παραμυθένιοι ευρωπαϊκοί προορισμοί που αξίζει να γνωρίσετε φέτος το φθινόπωρο


Ο συνωστισμός στα μεγάλα κέντρα της «γηραιάς ηπείρου» είναι πολύ μικρότερος, τα αεροπορικά εισιτήρια πιο οικονομικά, οι προσφορές πιο δελεαστικές, ενώ ο ήπιος καιρός ενδείκνυται για ατελείωτους περιπάτους και οι ρομαντικές αποχρώσεις που κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα κάνουν κάθε τοπίο ακόμη πιο μαγευτικό. 
Μπορεί οι διακοπές του καλοκαιριού να είναι ακόμη πολύ πρόσφατες ωστόσο σίγουρα μέσα στον Οκτώβριο μπορείτε να ξεκλέψετε μερικές ημέρες για μία σύντομη απόδραση σε κάποια γειτονική ή και πιο μακρινή χώρα
Αν δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το ποια κατεύθυνση να ακολουθήσετε, παρακάτω έχουμε δημιουργήσει μία λίστα με τους πιο παραμυθένιους ευρωπαϊκούς προορισμούς, για να διαλέξετε εκείνον που ταιριάζει καλύτερα στη διάθεση και τα γούστα σας!

Το λιλιπούτειο Λουγκάνο

Το μικροσκοπικό αλλά πανέμορφο Λουγκάνο, είναι μία πόλη που βρίσκεται στη νότια περιοχή της Ελβετίας, περιτριγυρισμένο από τις οροσειρές των Άλπεων. Συνορεύει με τη «γειτόνισσά» μας Ιταλία και στη μέση της βρέχεται από την ομώνυμη λίμνη Λουγκάνο. Πρόκειται για έναν από τους πιο γραφικούς προορισμούς και αξίζει να τον επισκεφθείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ο λόγος που το φθινόπωρο ενδείκνυται, είναι γιατί οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές, άρα και η ατμόσφαιρα πολύ πιο ευχάριστη, ενώ τα χρώματα της φύσης δημιουργούν ένα παραδεισένιο σκηνικό για τον επισκέπτη. Τη συγκεκριμένη περίοδο μάλιστα, διοργανώνεται και το παραδοσιακό Autumn Festival, το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και ντόπια εκλεκτά κρασιά. Επιπλέον, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την πλατεία Piazza della Riforma, να κάνετε πεζοπορία στο καταπράσινο όρος Σαν Σαλβατόρε και να θαυμάσετε από κοντά τον καθεδρικό του St. Lawrence που χρονολογείται μεταξύ 9ου και 15ου αιώνα.
2

Η απαράμιλλη γοητεία της Βουδαπέστης

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Με τον υδράργυρο να υποχωρεί και τους ντόπιους να υποδέχονται με γιορτές και επισημότητες το φθινόπωρο, να είστε σίγουροι πως το ταξίδι σας στη φιλόξενη Βουδαπέστη θα σας μείνει το λιγότερο αξέχαστο. Παρότι είναι μία μικρή σε έκταση πόλη, έχει πολλά σημεία που αξίζει να επισκεφθείτε σε μία από τις βόλτες σας, όπως είναι το Κοινοβούλιο, το κάστρο της Βούδα όπου σήμερα στεγάζει δύο μουσεία και μία βιβλιοθήκη, την εκκλησία του Ματία και φυσικά τις επτά γέφυρες που κάνουν την πόλη να θυμίζει τον πίνακα φημισμένου ζωγράφου του παρελθόντος. Σε κάθε περίπτωση, αν αυτό που λαχταράτε είναι ξεκούραση σε συνδυασμό με ατελείωτη εξερεύνηση, η επιλογή της Βουδαπέστης αναμφίβολα θα σας καταπλήξει!
3

Στην «σκιά» των Καρπάθιων

Μία από τις οικονομικότερες επιλογές για ένα πιο low budget ταξίδι, είναι χωρίς αμφιβολία η Τρανσυλβανία πρωτεύουσα της Ρουμανίας, ένας τόπος βγαλμένος κατευθείαν από τα παραμύθια και τους θρύλους. Εκτός από την πλούσια ιστορία της πόλης την οποία μπορείτε να ανακαλύψετε πηγαίνοντας σε εμβληματικά αξιοθέατα όπως είναι το κάστρο Μπραν του 14ου αιώνα, η αιωνόβια εκκλησία Ντένσους, τα ρωμαϊκά φρούρια και οι μεγαλοπρεπείς γοτθικές εκκλησίες, μπορείτε να χαθείτε στα καταπράσινα τοπία και τα καλντερίμια με τις πολύχρωμες κατοικίες, τη μοναδική μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τα άνετα φιλόξενα cozy καφέ. Είναι ένα μέρος, μία κουκίδα στο χάρτη που έχει τις δικές της όμορφες ιδιοτροπίες και αυτές είναι που το κάνουν να διαφέρει και να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους δυτικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Με άλλα λόγια, είναι η τέλεια αφορμή για να πραγματοποιήσετε ένα σύντομο ταξίδι στον… χρόνο!
4

Το καταπράσινο φυσικό κάλλος της Κάμπρια

Οι λέξεις είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν τον φυσικό πλούτο που κυριαρχεί στην κομητεία της Κάμπρια, μίας περιοχής που βρίσκεται στη βορειοδυτική Αγγλία στα σύνορα με τη Σκωτία και είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση σε όλη τη χώρα. Με τη λίμνη Γουίντερμιρ και το «γλυκό» φως του φθινοπώρου να κάνουν το σκηνικό ακόμη πιο εντυπωσιακό, είναι σίγουρο πως θα επιστρέψετε στην πατρίδα αναζωογονημένοι και με αναρίθμητες φωτογραφικές (και όχι μόνο) αναμνήσεις. Είναι ένας τόπος που ξεχωρίζει για τα ειδυλλιακά και απόκοσμα τοπία του, με απέραντες κοιλάδες, τεράστιες δασικές εκτάσεις όπως είναι το πευκόδασος Grizedale και λόφους «ντυμένους» από θεόρατες οξιές. Μπορεί η νυχτερινή ζωή να περιορίζεται σε παραδοσιακές συνοικιακές παμπ που προσφέρουν ντόπια μπύρα και μηλίτη, είναι σίγουρο όμως πως οι φυσιολάτρες θα ανακαλύψουν εκεί τον δικό τους επίγειο «παράδεισο»!
5

Η μεσαιωνική γοητεία της Μπριζ

Οι ντόπιοι συνηθίζουν να την αποκαλούν «η Βενετία του βορρά» και δεν έχουν καθόλου άδικο, αφού η πρωτεύουσα της δυτικής Φλάνδρας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αριστοκρατική φινέτσα της Βενετίας, αρκεί κανείς να σκεφτεί πως το κέντρο της πόλης της έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας. Παρότι είναι μία πόλη που διατηρεί την ομορφιά και το ενδιαφέρον της όλες τις εποχές του χρόνου, το φθινόπωρο είναι πολύ πιο «φιλόξενο» μίας και οι θερμοκρασίες ακόμη δεν έχουν πέσει… επικίνδυνα. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την επιβλητική μεσαιωνική της αρχιτεκτονική, τα πανέμορφα κανάλια, να χαθείτε σε ρομαντικές βόλτες στα λιθόστρωτα στενά της και να γευτείτε την καλύτερη σοκολάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Σε καμία περίπτωση μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το καρτποσταλικό συγκρότημα Beguinage, τη λίμνη του Minnewater που παραπέμπει σε ιμπρεσιονιστικό πίνακα και φυσικά, τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία «Βασιλική του Ιερού Αίματος» που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου