Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Αυτό το αυτοκίνητο λειτουργεί για 100 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό - το αυτοκίνητο Thorium



Αν το αυτοκίνητό σας τροφοδοτείται από θόριο, δεν θα χρειαστεί ποτέ να τον ανεφοδιάσετε. Το όχημα θα καεί πολύ πριν γίνει η χημική ουσία. Το θόριο θα διαρκέσει τόσο πολύ, στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα σας ξεπεράσει.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια εταιρεία που ονομάζεται Laser Power Systems έχει δημιουργήσει μια ιδέα για μια θορίου-powered κινητήρα αυτοκινήτου. Το στοιχείο είναι ραδιενεργό και η ομάδα χρησιμοποιεί κομμάτια του για να κατασκευάσει μια λέιζερ που θερμαίνει το νερό, παράγει ατμό και εξουσιάζει έναν στρόβιλο που παράγει ενέργεια.

Το Θόριο είναι ένα από τα πιο πυκνά υλικά στον πλανήτη. Ένα μικρό δείγμα της συσκευάζει 20 εκατομμύρια φορές περισσότερη ενέργεια από ένα παρόμοιο δείγμα άνθρακα, καθιστώντας την ιδανική πηγή ενέργειας.
Το θέμα είναι, ο Δρ. Charles Stevens, Διευθύνων Σύμβουλος της Laser Power Systems , είπε στο Mashable ότι οι μηχανές θορίου δεν θα βρίσκονται σε αυτοκίνητα σύντομα.

"Τα αυτοκίνητα δεν είναι το πρωταρχικό μας συμφέρον," είπε ο Stevens. "Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θέλουν να τις αγοράσουν."

Είπε ότι υπερβολικά μεγάλο μέρος της αυτοκινητοβιομηχανίας επικεντρώνεται στην αποπληρωμή των κινητήρων αερίου και ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο δεκαετίες για να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία θορίου σε άλλες βιομηχανίες, ώστε οι κατασκευαστές οχημάτων να αρχίσουν να σκέφτονται να ανανεώσουν τον τρόπο που σκέφτονται κινητήρες.

"Κτίζουμε αυτό για να τροφοδοτήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο", είπε ο Stevens. Πιστεύει ότι ένας στρόβιλος θορίου για το μέγεθος μιας μονάδας κλιματισμού θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερο φθηνή ενέργεια σε ολόκληρα εστιατόρια, ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, ακόμη και μικρές πόλεις σε περιοχές του κόσμου χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Σε κάποιο σημείο, το θόριο θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ατομικά σπίτια.

Ο Stevens αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι επιφυλακτικοί του Thorium επειδή είναι ραδιενεργός - αλλά οποιαδήποτε τέτοια ανησυχία θα ήταν αβάσιμη.

"Η ακτινοβολία που αναπτύσσουμε από ένα από αυτά τα πράγματα μπορεί να προστατευθεί από ένα φύλλο από φύλλο αλουμινίου", δήλωσε ο Stevens. "Θα πάρετε περισσότερη ακτινοβολία από μια από αυτές τις οδοντικές ακτίνες Χ από αυτό."



Αυτή η ανάρτηση αναδημοσιεύθηκε από το mashable.com . Μπορείτε να βρείτε την αρχική πηγή sciencevibe.com.

thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου