Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

f lux - Προστασία από το Μπλε φάσμα Φωτός *(που εκπέμπουν Κινητά και Υπολογιστές)!



Θα θυμάστε φαντάζομαι ένα μεγάλο αφιέρωμα που κάναμε εδώ στον Τοξότη σχετικά με το πως σχετίζεται το Φως με τη Ζωή και πως σήμερα, ο μοντέρνος τρόπος ζωής και η τεχνολογία καταστρέφουν την υγεία μας με πολλαπλούς τρόπους, εκριβώς επειδή μας εκθέτουν σε αφύσικα μήκη κύματος φωτός...

Μεταξύ άλλων είχαμε πει πως το Μπλε Φως που εκπέμπουν τα κινητά, οι οθόνες υπολογιστών και οι τηλεοράσεις LCD, αλλά και πολλές λάμπες φωτισμού που χρησιμοποιούμε στους χώρους μας, προκαλεί τύφλωση και καταστρέφει την ωχρά κηλίδα. 
Επιπλέον επιδρά ιδιαίτερα αρνητικά στη μελατονίνη και τον κυρκαδικό μας ρυθμό, διαταράσοντας την ικανότητα ομοιόστασης του οργανισού και προκαλώντας καρκίνους.
Η έκθεση στο μπλε φάσμα φωτός ευθύνεται και για πολλούς πονοκεφάλους και ημικρανίες...

Επιπλέον όλη αυτή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα αρνητική για την επίφυση μας. 
Όπου θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως η επίφυση είναι ο κεντρικός ρυθμιστής, τόσο της υγείας, όσο και της ικανότητας σκέψης και καλής υγείας για ολόκληρο τον οργανισμό!

Ευτυχώς από τότε υπήρξε εξέλιξη στις διαθέσιμες λύσεις, μιας και οι περισσότεροι δύσκολα επιστρέφουν σε ένα βιορυθμό ανάλογο της κίνησης του ήλιου ή τους είναι αδύνατον λόγω εργασίας. Ένα πρώτο βήμα είχε γίνει με μια σειρά από γυαλιά με κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα ώστε να εξουδετερώνουν το μπλε. Μία από τις επόμενες προτεινόμενες λύσεις για υπολογιστές και κινητά ακούει σήμερα στο όνομα f lux. Είναι απόλυτα ΔΩΡΕΑΝ και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή και να κάνετε τις απλές ρυθμήσεις που ζητά, ώστε το φως της οθόνης του υπολογιστή ή του κινητού σας να προσομοιάζει αυτό του ήλιου τη δεδομένη στιγμή στον τόπο που βρίσκεσται ώστε να μην εμποδίζει τον κυρκαδικό σας ρυθμό, αλλά και να μην καταστρέφει τα μάτια σας!

Μάλιστα μπορεί κανείς να ρυθμίσει την ώρα αφύπνισης του, ούτως ώστε σταδιακά η οθόνη να γίνεται πιο πορτοκαλιά... 

Κατεβάστε το άμεσα. Κάντε κάτι καλό για την υγεία τη δική σας και των αγαπημένων σας!
Η υγεία και η Ζωή ξεκινά από το ΦΩΣ!

Με αγάπη και αληθινό ενδιαφέρον
Βίκυ Χρυσού

Ακολουθείστε το σύνδεσμο:



vickytoxotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου