Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

ΚΥΡΙΑΚΟ! ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΑΛΗ...ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ..

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Γιωργος Αδαλης     George Adalis B
ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ (Golden Visa) ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΜΕΣ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ;
-
Κυριάκο, δεν ξεκίνησες καλά. Λίγο πριν ανακοινώσεις τους γ.γ. της Κυβέρνησης, ανάρτησα μια δημοσίευση στο FB για τον Αξαρλιάν, τον Κουφοντίνα και την 17Ν. Από την περίοδο που όλη η Ελλάδα περίμενε καθημερινά πότε θα βγει η νέα αποκάλυψη των AegeanTimes για την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ. Και την διάβασες. Το ξέρω ότι την διάβασες γιατί σου την φέρανε στο χέρι.
Την ιστορία αυτή με την υπόθεση παράδοσης του Κουφοντίνα, δεν στην έγραψα τυχαία. Ήξερα ότι ήθελες να πάρεις "πακέτο" μαζί με τον Χρυσοχοίδη, όλο το σύστημα των τότε στρατηγών της ΕΛΑΣ. Γι αυτό άλλωστε έκανες πρόταση στον Νασιάκο, να είναι άτυπος σύμβουλός σου!
Δεν θα στα χώσω ακόμα… Θα αρκεστώ να κάνω –μόνο- περιγραφές γιατί θέλω να διαπιστώσω, αν τελικά, είσαι ΕΣΥ αυτός που κουμαντάρεις τη ΝΔ ή η αδερφή σου η Ντόρα. Δεν έχω καταλήξει ακόμα.
Την περίοδο εξάρθρωσης της 17Ν, υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ., ήταν ο Ταξίαρχος τότε, Λευτέρης Οικονόμου που ενημέρωνε καθημερινά για τις εξελίξεις. Εμείς οι παλιοί τον θυμόμαστε σαν χτες. Αργότερα έγινε Αρχηγός της ΕΛΑΣ και διετέλεσε και υφυπουργός σε διάφορες Κυβερνήσεις.
Δεν αμφισβητώ ότι είναι ένας καλός Αξιωματικός της Αστυνομίας. Το αντίθετο μπορώ να πω. Αλλά Κυριάκο Μητσοτάκη, τα ΜΜΕ που είναι φίλα προσκείμενα στη ΝΔ, δεν κατηγορούσαν επί μήνες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλώθηκε από το "Σύστημα Sorros" και έδωσε δουλίτσες με ουρά σε εταιρία συμφερόντων του Sorros στην περιβόητη υπόθεση των VISA στο ΥΠΕΞ; Δεν κατηγορούσαν νυχθημερόν τον Κοτζιά και ο Κοτζιάς έκανε τον … Κινέζο; Δεν τρέχουν για όλο αυτό στα δικαστήρια ο Κοτζιάς μαζί με τον Καμμένο;
---> Ποια είναι η Global Visa Center World Hellas Κυριάκο;
Να σου πω ποια είναι: Στις 21 Ιουλίου του 2015 δυο συνταξιούχοι διπλωμάτες κι ένας συνταξιούχος αστυνομικός την ίδρυσαν με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 24.000 ευρώ. Οι διπλωμάτες ήταν ο Δημήτρης ο Πλατής και ο Αλέξιος ο Ζέπος. Ο τρίτος ήταν ο Λευτέρης Οικονόμου!!!
Αυτή την εταιρία δεν κατηγόρησε ο Καμμένος για την περιβόητη πλέον αυτή υπόθεση με τις ΒΙΖΕΣ; Πριν το 2015, ο Οικονόμου ήταν υφυπουργός της Προστασίας του Πολίτη. Μετά έκανε την εταιρία για την οποία τα Νεοδημοκρατικά ΜΜΕ είχαν χαλάσει τον κόσμο για τα διαβατήρια και τις βίζες. Και το είχαν αποκαλέσει όλο αυτό ως αμαρτωλή σύμβαση του συστήματος George Sorros.
Η Golden Visa έφερε στα ταμεία του κράτους 1.5 δις. Από 300 αιτήματα που είχαμε ετησίως ως το 2013, ξαφνικά τα αιτήματα έγιναν 40 την … ημέρα! Ετσι, 1.700 Κινέζοι, 1.000 Ρώσοι, 400 Τούρκοι κι άλλοι τόσοι Αιγύπτιοι, αγόραζαν σπίτια στην Ελλάδα, κατέθεταν ποσά, κι αποκτούσαν το δικαίωμα της απόκτησης Golden Visa στην Ελλάδα, δηλαδή στην … Ευρώπη!
Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έκανες γ.γ. του Υπουργείου, τον πρώην Αρχηγό της ΕΛΑΣ Τσουβάλα, ον οποίο πέρυσι τέτοια εποχή τον κατηγορούσες για την καταστροφή και τους 101+ νεκρούς, όλοι αναρωτιούνται, τι σε οδήγησε να τον αναβαθμίσεις; Πέρυσι τον κατακεραύνωνες κι έλεγες «πως μπορεί και κοιμάται ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ με τέτοια καταστροφή»; Φέτος τι έγινε Κυριάκο; Μήπως ο Κώστας Τσουβάλας, σου εξήγησε τι … είδους όνειρα και εφιάλτες είδε μετά το «Μάτι»;
Συμπάθα με Κυριάκο που αποκαλύπτω νωρίς-νωρίς, πράγματα που σκόπευα να αποκαλύψω αργότερα, αλλά όλοι εμείς που είμαστε τρεις δεκαετίες στο κουρμπέτι, δεν μπορούμε να χαραμίσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο υπομονής...
Κυριάκο, ξέρεις καλά ότι 15 χρόνια διαχείρισης όλης της ειδησεογραφικής πληροφορίας σε μια εφημερίδα τεράστιας κυκλοφορίας, με έχουν βοηθήσει να μπορώ ανά πάσα στιγμή να γνωρίζω ΤΕΣΣΕΡΑ πράγματα:
- ΠΟΙΟΣ
- ΠΟΥ
- ΠΟΤΕ και …
-ΓΙΑΤΙ
Δεν ξεκίνησες καλά Κυριάκο. Κι όπως κατάλαβες, δεν πρόκειται να επενδύσει επάνω σου, κανείς από μας, ούτε ένα δευτερόλεπτο πίστωσης … χρόνου, απλά γιατί όλοι την πάτησαν χοντρά με τον Τσίπρα. Και επανάλληψη δεν θα υπάρξει!
ΥΓ1.
Κυριάκο, μπορεί να είμαστε ΠΟΛΛΟΙ που χαιρόμαστε γιατί ξεκουμπίστηκαν οι Εθνοτερμίτες του Τσίπρα. Δυστυχώς για σένα, δεν σημαίνει –αυτόματα- ότι χαιρόμαστε που ήρθες ... εσύ! Γιατί κουβαλάς μέσα στο κόμμα σου το Σημιταριό στον οικονομικό τομέα, ακριβώς όπως το κουβαλούσε κι ο Τσίπρας…
ΥΓ2.
Θα το πω και μια τελευταία φορά Κυριάκο. Δεν αμφισβητώ ότι όλοι αυτοί γύρω από τον Χρυσοχοίδη, ήταν επαγγελματίες Αστυνομικοί και μέσα στον ορυμαγδό των «Δημοσίων Υπαλλήλων», κατάφεραν να επιδείξουν έργο. Αυτό που σου λέω εδώ και μέρες, είναι ότι η Τρομοκρατία στην Ελλάδα ουδέποτε εξαρθρώθηκε. Ασχέτως από όλα αυτά, σου υπενθυμίζω ότι η παραμονή σου στην Εξουσία θα εξαρτηθεί απ΄την στάση σου στο Σκοπιανό ζήτημα κι όχι από το άβατο των Εξαρχείων! Για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΠΕΣΕ ο Τσίπρας και φαίνεται ξεκάθαρα ότι προτίθεσαι να ακολουθήσεις τον ίδιο ακριβώς δρόμο. Εδώ θα είμαστε Κυριάκο, γι αυτό μην ξεχνάς:
ZHTΩ H EΛΛΑΔΑ - ZHTΩ H MAKEΔONIΑ
-----------------------------------------------------------------
Το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ο κ.Αδαλής είναι αυτό<<...Δημήτρης Κουφοντίνας: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου του 2002: «Το πουλί είναι στο κλουβί» - Ή αν το προτιμάτε, στην μνήμη του Θάνου Αξαρλιάν
---
Το 1997, αν και δεν βοηθούσε η τεχνολογία, ξεκίνησα μαζί με 40 συνεργάτες μου την πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα στην Ελλάδα. Μια εφημερίδα που δεν εκδιδόταν στο χαρτί αλλά υπήρχε μόνο στο διαδίκτυο. Στις αρχές του 2000, οι θρυλικοί AegeanTimes.gr ξεκίνησαν ένα ταξίδι που έμελλε να τελειώσει στο 2013. Η πρώτη φορά που άρθρα μας έσπασαν τα κοντέρ κι έφεραν την διαδικτυακή δημοσιογραφία μέσα στα τηλεοπτικά στούντιο, ήταν την 11η Σεπτεμβρίου 2001, μιας και δύο εβδομάδες πριν την αποφράδα αυτή ημέρα, είχαμε προχωρήσει σε δημοσιεύσεις τριών ερευνών, για το Αφγανιστάν, τα κρυφά μονοπάτια των δουλεμπόρων, την Διεθνή τρομοκρατία και την δράση της στην Ελλάδα καθώς και για την δομή της «Βάσης», όπως μεταφράζεται η «Al Qaeda». Ολη την οργάνωση και φυσικά τον Μαύρο Εμίρη, ή Μουσαφίρ ή όπως ήταν το πλήρες όνομά του, Οσάμα μπιν Μουχαμάντ μπιν Λάντεν !!!
Όπως καταλάβατε έγινε μαύρος χαμός την 11η Σεπτεμβρίου, αφού τότε, ήμασταν η μοναδική πηγή που είχε ερευνήσει και είχε αρθρογραφήσει στην Ελληνική γλώσσα για το θέμα που έμελλε να αλλάξει τον πλανήτη ολάκερο. Βλέπετε είχαμε γράψει το καλοκαίρι αυτό (2001), ότι μόλις ακούσετε ότι σκοτώθηκε ο ηγέτης της Βόρειας Συμμαχίας στο Αφγανιστάν, ο Αχμέντ Σαχ Μασούντ, να περιμένετε μεγάλα γεγονότα. Και τα γεγονότα ξεκίνησαν αφού ό Μασούντ δολοφονήθηκε λίγο πριν την 11η Σεπτεμβρίου. Ακολούθησαν δημοσιεύσεις και αναλύσεις για τον ρόλο που έπαιξαν διεθνείς τρομοκράτες όπως ο Αμπού Νιντάλ που έδρασαν επί χρόνια στην Ελλάδα πραγματοποιώντας επιθέσεις όπως αυτή του πλοίου «City of Poros». Ο Αμπού Νιντάλ, ήταν πρόσωπο αλλά και οργάνωση και το πραγματικό όνομα του αρχηγού της ήταν Σαμπρί Χαλίλ αλ Μπάνα.
Όπως καταλάβατε είχαμε αποκωδικοποιήσει πλήρως όλες τις δράσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων στον πλανήτη και είχαμε φτιάξει ένα χάρτη της ομπρέλας των οργανώσεων της διεθνούς τρομοκρατίας καθώς και τις δράσεις τους στην Ελλάδα.
Ακριβώς ένα χρόνο μετά, η κυκλοφορία των AgeanTimes.gr εκτινάχτηκε στα ύψη, αφού το καλοκαίρι του 2002, ξεκινήσαμε να δημοσιεύουμε απόρρητα έγραφα της ΕΛΑΣ, στα οποία αναφερόταν σε ονόματα που παρείχαν κάλυψη στην εγχώρια τρομοκρατία και εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων, είχε ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης της 17Ν και του ΕΛΑ.
Πρίν ακόμα να σκάσει η βόμβα στα χέρια του Ξηρού, είχαμε γράψει για τον Γιωτόπουλο (αλλά με το όνομα που χρησιμοποιούσε και κυκλοφορούσε με διαβατήριο ως Μιχάλης Οικονόμου, που ήταν και το όνομα του ιδρυτή του ΚΚΕ [ΑΣΚΕ] στην Ελλάδα). Αλλά είχαμε γράψει και για ΠΟΛΛΟΥΣ άλλους. Για την σομόν βίλα στους Λειψούς και άλλα. Σχεδόν τα μισά αποκλειστικά που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας είχαν την υπογραφή αρθρογράφων των AT. Η μεγαλύτερη επιτυχία των AegeanTimes όμως αφορούσε στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Oλόκληρη η ΕΛΑΣ τον κυνηγούσε τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο με επιχειρήσεις σε Αθήνα, Αίγινα, Μυτιλήνη , Σέρρες και Κρήτη. Και όλοι έλεγαν ότι θα παραδοθεί μετά τον Οκτώβριο του 2002, μιας και τότε είχαμε Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Εξω από το μέγαρο της ΓΑΔΑ ήταν συγκεντρωμένοι καθημερινά 300 δημοσιογράφοι κι έκαναν ρεπορτάζ για τα κανάλια τους σε 24ωρη βάση. Κι ενώ τα δελτία ειδήσεων έλεγαν ότι υπάρχει συμφωνία για παράδοση Κουφοντίνα μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου ξαφνικά οι AegeaTimes, πραγματοποίησαν μια δημοσιογραφική επιτυχία που έμελλε να τους εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο.
Ηταν Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου του 2002
Γύρω στις 2.30 το μεσημέρι, συγκάλεσα σύσκεψη των αρθρογράφων και τους ανακοίνωσα ότι η επιχείρηση σύλληψης του Κουφοντίνα είχε τον τίτλο «το πουλί είναι στο κλουβί». Και τους είπα ότι ο Κουφοντίνας παραδόθηκε στην ΓΑΔΑ και ήδη ανακρίνεται. Δεν με πίστεψαν ακόμα και οι συνεργάτες μου. Ακολούθως τηλεφωνώ στον διευθυντή της εφημερίδας "η Χώρα", όπου εργαζόμουν τότε, τον Παντελή Ζήλο και του λέω «σταμάτα την σύσκεψη με τον Τράγκα, το πουλί είναι στο κλουβί». Ούτε αυτός με πίστεψε. Βλέπετε, έλεγα ότι ο Κουφοντίνας πήγε στην ΓΑΔΑ με ταξί κι άφησε 100 ευρώ φιλοδώρημα στον ταξιτζή. Διότι πως ήταν δυνατόν να πάει στην ΓΑΔΑ ο Κουφοντίνας χωρίς να τον δει κανείς από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους που είχαν στρατοπεδεύσει απ έξω;
Ο μετρ των μεταμφιέσεων Κουφοντίνας, είχε πάει όπως ήταν. Χωρίς μεταμφίεση. Με μια διαφορά. Ότι δεν είχε πάει την Πέμπτη, αλλά δύο μέρες πριν. Την Τρίτη. Η παράδοσή του κρατήθηκε μυστική την μέρα αυτή. Εγώ το έμαθα Τετάρτη. Και στην έρευνα που έκανα, επικαλέστηκαν οι Αρχές λόγους υψίστης Εθνικής Ασφάλειας και απαίτησαν από μένα να μην γράψω τίποτα πριν την Πέμπτη το μεσημέρι. Μην έχοντας άλλη επιλογή μιας και σε τέτοιες περιπτώσεις ο ποινές είμαι μεγάλες, κράτησα το θέμα για 24 ώρες και αφού είδα ότι δεν με πίστευε κανείς αρχικά, αποφάσισα να πάρω πάνω μου την ευθύνη και στις 3.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 5/9/2002 ανέβασα ένα ιστορικό άρθρο στους AegeanTimes με τίτλο «Δημήτρης Κουφοντίνας: To πουλί είναι στο κλουβί».
Όπως καταλάβατε, έγινε τεράστιος χαμός αφού κανένα ΜΜΕ δεν είχε την είδηση κι άπαντες έλεγαν ότι αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές. Κι ίσως να γινότανε αν δεν υπήρχαν τότε, οι AegeanTimes.
Ποτέ μου δεν έγραψα ότι ο Κουφοντίνας παραδόθηκε δυο μέρες πριν. Πρώτη φορά το γράφω σήμερα 17 χρόνια μετά. Απλά έγραψα ότι ο όρος για την παράδοση του Κουφοντίνα ήταν να ζήσει δύο εβδομάδες μαζί με τον μικρό τότε γιο του Έκτορα πριν παραδοθεί. Πράγμα που έγινε.
Όλα αυτά σας τα γράφω, διότι η εξάρθρωση της 17Ν δεν έγινε ποτέ. Και κυρίως δεν έγινε ποτέ η εξάρθρωση του ΕΛΑ.
Οι πραγματικοί ηγέτες και ιδρυτές της 17Ν, δεν συνελήφθησαν ποτέ. Δεν ακούστηκαν ποτέ τα ονόματά τους. Εκαναν καριέρες. Και κάποιοι έκαναν καριέρες ακόμα και ως πολιτικοί. Κάποιοι άλλοι στον χώρο του Δικονομικού μας Συστήματος. Κάποιοι άλλοι έγιναν … καλόγεροι.
Η ουσία είναι ότι η αστυνομική ομάδα που εξάρθρωσε την 17Ν, αργότερα διαλύθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Γιατί; Για να προστατευτούν πρώτον οι ρουφιάνοι που έφερναν λεφτά από την Γερμανία. Δεύτερον για να μείνουν άθικτοι οι υποστηρικτές των τρομοκρατών που μεγαλούργησαν με το ΠΑΣΟΚ.
Κάποιοι από αυτούς δεν ζουν σήμερα. Κάποιοι όμως ζουν και βασιλεύουν. Και παριστάνουν τους υπερπατριώτες. Στην ουσία, δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να προσπαθούν να αναβιώσουν το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και να εδραιώσουν την επικυριαρχία της Γερμανίας στην Ελλάδα…
Είναι αυτοί που τρυπώνουν στα Πατριωτικά κινήματα και χαφιεδίζουν όλους όσους έχουν γνήσια και αγνά αισθήματα για την Πατρίδα.
Είναι αυτοί που σήμερα που είναι η επέτειος της αποφράδας μέρας που σκοτώθηκε ο Αξαρλιάν (14/7/1992), δεν θα βγάλουν κουβέντα. Γιατί ο Αξαρλιάν ήταν ένα θύμα της προσπάθειας των γερμανόδουλων, να εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα, ένα Καθεστώς που θα παρέδιδε την χώρα ξανά πίσω στους Γερμανούς. Σε αυτούς που δολοφόνησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια για να φέρουν τον Οττο φον Βίτελσμπαχ…>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου