Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Ένας απλός τρόπος για να γεμίσετε ευτυχία τη ζωή σας είναι μέσω της καλοσύνης.

Μια καλή λέξη στους γύρω μας προκαλεί σχεδόν κατά κανόνα χαμόγελα που μας χαρίζουν ευτυχία. Το άσχημο είναι ότι συνήθως ξεχνάμε αυτή τη μεγάλη αλήθεια. Τρεις εύκολοι τρόποι που εγώ επιστρατεύω σχεδόν καθημερινά για να μην ξεχνώ να είμαι πάντα καλός προς τους άλλους είναι οι εξής:
Παίρνω ότι δίνω
Το δίχως άλλο κάποιοι άνθρωποι θα είναι αγνώμονες και μίζεροι ότι και να τους πείτε. Ωστόσο οι περισσότεροι σε βάθος χρόνου θα φερθούν όπως τους φέρεστε.
Με το να είμαι πιο καλός απέναντι στους άλλους αυξάνονται οι πιθανότητες να είμαι περισσότερο καλός με τον εαυτό μου
Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά έχω διαπιστώσει ότι όταν είμαι καλύτερος απέναντι στους άλλους ανεβαίνει η αυτοεκτίμηση μου.
Η καλοσύνη όταν μιλάς δημιουργεί εμπιστοσύνη.
Η καλοσύνη όταν σκέφτεσαι δημιουργεί βάθος. 
Η καλοσύνη όταν δίνεις δημιουργεί αγάπη.
Λάο Τσε
Ο κόσμος που ζω είναι πιο ευτυχισμένος
Όταν φέρομαι με καλοσύνη στους γύρω μου ο κόσμος μου γίνεται απλά καλύτερος.
Αναπόφευκτη στη ζωή μας η αλλαγή και η απώλεια. Η ευτυχία και η ελευθερία μας εξαρτώνται από την προσαρμοστικότητα και την ευκολία μας στην αλλαγή 
Βούδας
Συνεπώς το ερώτημα είναι ένα. Είστε έτοιμοι να μεταδώσετε καλοσύνη στους γύρω σας καθημερινά;
15 απλοί τρόποι για να το πετύχετε είναι οι εξής:
Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας
Σκεφτείτε γιατί είστε ευγνώμονες επειδή κάποιο άτομο υπάρχει στη ζωή σας. Ίσως γιατί είναι καλός ακροατής ή γιατί σπεύδει να σας βοηθήσει όταν έχετε ανάγκη. Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας στο πρόσωπο του, έστω και με ένα «ευχαριστώ».
Μην σχολιάζετε
Σε κανέναν δεν αρέσει να τον σχολιάζουν. Και όσο περισσότερο σχολιάζετε τους άλλους τόσο παραπάνω σχολιάζετε τον εαυτό σας. Αγνοήστε λοιπόν την πρόσκαιρη χαρά του να διατυπώνεται σχόλια δεξιά και αριστερά και θέστε στον εαυτό σας το εξής ερώτημα. Τι καλό μπορώ να σκεφτώ γι’ αυτό το άτομο ή γι’ αυτή την κατάσταση;
Αφήστε την κριτική
Αντί να κριτικάρετε τις ενέργειες κάποιου, επιλέξτε να τον ενθαρρύνετε. Ένας καλός λόγος ανεβάζει την αυτοεκτίμηση και κατά κανόνα ωθεί τον άλλον στο να κάνει καλύτερη δουλειά.
Μπείτε στη θέση του άλλου
Είναι εύκολο να ξεχνάς να είσαι καλός με τους άλλους, όταν βλέπεις τα πράγματα μόνο από τη δικιά σου οπτική γωνία. Ένας τρόπος να κρατάω τον εαυτό μου υπό έλεγχο είναι να τον ρωτάω αφενός τι θα έκανε αν βρισκόταν στη θέση του άλλου και αφετέρου πόσα κοινά στοιχεία μοιράζομαι μαζί του.
Σκεφτείτε την καλοσύνη των άλλων
Απλά υποχρεώστε τον εαυτό σας να θυμηθεί συγκεκριμένα περιστατικά κατά τα οποία η καλοσύνη που σας έδειξε κάποιος σας βοήθησε πραγματικά. Κατά αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε πάντα ποια στάση ζωής είναι η καλύτερη και για εσάς και για τον περίγυρο σας.
Εκφράστε τη καλοσύνη σας για κάτι που θεωρείτε δεδομένο
Είναι εύκολο να θυμάστε να εκφράζετε την καλοσύνη σας σε κάποιον που περνάει δύσκολα. Ακόμα και σε κάποιον που κάνατε μια δουλειά μαζί. Ωστόσο είναι εξίσου σημαντικό να θυμάστε να δείχνετε καλοσύνη και σε όσους θεωρείτε δεδομένους στη ζωή σας.
Κρύψτε ένα μήνυμα καλοσύνης
Αφήστε ένα σημείωμα αγάπης στο βιβλίο της συντρόφου σας ή ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στο καλαθάκι με το κολατσιό του παιδιού σας. Όταν τα βρουν άφθονα χαμόγελα θα ανθίσουν στα πρόσωπα σας και η ευτυχία θα πλημμυρίσει τις καρδιές όλων σας.
Απλά να είστε εκεί
Ακούστε όταν κάποιος θέλει να σας πει κάτι. Ακούστε χωρίς να σκέφτεστε τα δικά σας. Ακούστε με όλη σας την προσοχή και προσφέρετε τις συμβουλές σας για να τον βοηθήσετε να βρει το δρόμο του ή να αντιμετωπίσει κάποιο φόβο του. Σε κάθε περίπτωση να είστε εκεί.
Κάντε μικρές πράξεις καλοσύνης
Αφήστε κάποιον να περάσει στη λωρίδα σας ενώ οδηγείτε. Δώστε σε κάποιον τη σειρά σας στο σουπερμάρκετ. Κρατήστε την πόρτα του ασανσέρ σε αυτόν που έρχεται πίσω σας. Δείτε και τους άλλους εκτός από τον εαυτό σας.
Κάντε ένα δώρο ενθάρρυνσης
Κάποιο πρόσωπο από το περιβάλλον σας περνάει δύσκολα. Στείλε του ένα βιβλίο ή μια ταινία που θα τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τα προβλήματα του. Ακόμα και ένα email με λόγια ενθάρρυνσης ή μια αστεία φράση είναι αρκετή για να κάνει τη διαφορά.
Βοηθήστε κάποιον πρακτικά
Προσφέρτε τη βοήθεια σας σε κάποιον που την έχει ανάγκη. Κάποιος μετακομίζει, άλλος κάνει πάρτι. Να είστε εκεί να προσφέρετε τη βοήθεια σας σε όλα τα επίπεδα όσο και όπως μπορείτε.
Ενθαρρύνετε κάποιον να δει το καλό
Τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουμε τις καλές πράξεις που κάνουμε στην καθημερινότητα μας. Μιλώντας με κάποιον για όλα όσα έκανε μέσα στην ημέρα τονίστε του την καλοσύνη που έδειξε και πόσο αυτή επηρέασε θετικά τη συνέχεια της ημέρας του.
Κρατηθείτε σε εγρήγορση
Να θυμάστε πάντα τους 3 τρόπους να κινητοποιείστε καθημερινά στο να κάνετε κάτι καλό που ανέφερα στην αρχή του κειμένου. Αν σας βολεύει γράψτε τους σε ένα χαρτί και τοποθετήστε τους κάπου που θα τους βλέπετε κάθε πρωί.
Δημιουργήστε μια αλυσίδα καλοσύνης
Όταν κάποιος κάνει κάτι καλό για εσάς, σας φέρεται με καλοσύνη κάντε άμεσα κάτι ανάλογο και εσείς σε κάποιον άλλον. Ελπίδα όλων είναι η αλυσίδα αυτή καλοσύνης να μην σπάσει ποτέ ώστε ο κόσμος μας να γίνει ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε.
Να είστε καλός με τον εαυτό σας
Μόνο έτσι θα μπορέσετε να είστε καλός και για τους άλλους…
Συγγραφέας: Χένρικ Έντμπεργκ
Πηγή: positivityblog.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου