Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Πρόοδος ή Σκοτάδι; Η απόφαση που θα εφαρμοστεί ΑΜΕΣΑ παγκοσμίως – Φόβοι για τα ελληνικά σχολεία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλάζει τον κόσμο όπως τον ξέραμε...
Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποσύρει τον όρο «διαταραχή ταυτότητας φύλου» από το παγκόσμιο εγχειρίδιο Υγείας, κάτι που πανηγυρίζεται ως «νίκη των διεμφυλικών ατόμων.

Η συγκεκριμένη αλλαγή ανακοινώθηκε το καλοκαίρι, αλλά η απόφαση για την αλλαγή των επίσημων κατευθυντήριων γραμμών, πάρθηκε το περασμένο Σάββατο.

Όπως μεταδίδει το CBS NEWS, Υπηρεσία Υγείας των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε μία αναθεωρημένη εκδοχή της Διεθνούς Κατηγοριοποίησης Ασθενειών (ICD), η οποία ανακατατάσσει την «διαταραχή ταυτότητας φύλου» ως «ασυμφωνία των φύλων», και θα υπάγεται πλέον στην κατηγορία σεξουαλικής υγείας αντί σε εκείνη των «διανοητικών διαταραχών».

Πλέον θα ορίζεται ως μια έντονη και επίμονη ασυμφωνία μεταξύ του «εμπειρικού» φύλου ενός ατόμου και του εκχωρημένου φύλου.

Εν ολίγοις, θα υπάρχει το βιολογικό φύλο και το… εμπειρικό φύλο ή το κοινωνικό φύλο, όπως το ονομάζουν στις μέρες μας.

Πρέπει να ανησυχούμε για υποβάθμιση της βιολογικής επιστήμης και γενικά της Επιστήμης όπως συνέβη στον Μεσαίωνα;

Μία εμπειρογνώμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πανηγυρίζει πως πλέον η έννοια διεμφυλικός «δεν αφορά στην πραγματικότητα μια κατάσταση ψυχικής υγείας».

Από την πλευρά του, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλωσορίζει την αλλαγή, υπογραμμίζοντας πως θα έχει «απελευθερωτικό αποτέλεσμα παγκοσμίως». 

Στο τελευταίο εγχειρίδιο, που ονομάζεται ICD-11, η ασυμφωνία των φύλων Στην προηγούμενη έκδοση – ICD-10 – αυτή η ασυμφωνία θεωρήθηκε διαταραχή της ταυτότητας φύλου, στο κεφάλαιο με τίτλο διανοητικές και συμπεριφορικές διαταραχές. 

Τα διεμφυλικά άτομα ζητωκραυγάζουν αναφέροντας πως: ««Το φύλο δεν υπάρχει καν. Είσαι αυτό που αποφασίζεις ότι είσαι».

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να μεταρρυθμίσουν γρήγορα τα εθνικά ιατρικά συστήματα», βάσει της απόφασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σημειώνει Graeme Reid, ο διευθυντής της ομάδας εκστρατειών για τα δικαιώματα των λεσβίων, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και των διεμφυλικών, του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Άραγε με ποια κριτήρια αποφάσισε τις αλλαγές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας; Τι σημαίνει αυτό για τα σεμινάρια που διδάσκονται (και) στα ελληνικά σχολεία, σχετικά με τις «έμφυλες ταυτότητες»;

Με αφορμή την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα γίνουν επίσημο μάθημα;






el.gr

thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου