Κυριακή 7 Απριλίου 2019

7 βότανα που ανακουφίζουν από τον πόνο



Ο πόνος είναι η φυσική αντίδραση του σώματος που αισθάνεται ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Μπορεί να πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός τραυματισμού, μιας ασθένειας ή μιας προσωρινής χημικής ανισορροπίας. Είτε πρόκειται για χρόνιο είτε για αιφνίδιο πόνο, το σίγουρο είναι ότι κανείς μας δεν θέλει να τον αισθάνεται. Για όσους δεν νιώθουν άνετα με τη λήψη παυσίπονων για την απομάκρυνση του, υπάρχουν βότανα που μπορούν να τον αμβλύνουν ή να τον εξαλείψουν ολοκληρωτικά.
Κράτομ
πόνο
Το Κράτομ ή Mitragyna Speciosa, είναι ένα τροπικό αειθαλές δέντρο στην οικογένεια του καφέ που προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Η φήμη του ως ένα αποτελεσματικό αναλγητικό, καταπραϋντικό, ελαφρώς διεγερτικό, το οποίο μπορεί ταυτόχρονα και να βελτιώσει τη διάθεση, αυξάνεται συνεχώς. Το βότανο αυτό σε χαμηλές δόσεις έχει μια ελαφριά διεγερτική επίδραση που βοηθά τη συγκέντρωση και τη διάθεση. Σε υψηλές δόσεις ανακουφίζει από τον πόνο, ναρκώνει και προκαλεί ευφορία. Το Red Bali Kratom θεωρείται το καλύτερο για την ανακούφιση από τους πόνους.
Κουρκουμάς
πόνο
Ο κουρκουμάς ή κουρκούμη είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ως καρύκευμα ή μυρωδικό στις Ασιατικές χώρες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μακρά ήταν επίσης η χρήση του στην Αγιουρβεδική Ιατρική. Ο κουρκουμάς ανήκει στην οικογένεια Zingiberaceae, στην οποία ανήκει και το Ginger. Περιέχει κουρκουμίνη που είναι ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από την καούρα, τον πόνο που προκαλείται από την αρθρίτιδα, την τενοντίτιδα & αυτοάνοσες ασθένειες, ενώ μειώνει και τη φλεγμονή. Είναι ασφαλές μπαχαρικό όταν χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες. Πρέπει ωστόσο να αποφεύγεται η κατανάλωση του σε μεγάλες δόσεις, επειδή μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία. Επίσης τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη τους δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν.
Συμβουλή από την Mary Jaksch: 
Ο κουρκουμάς είναι λιποδιαλυτή ουσία, που σημαίνει ότι απορροφάται καλύτερα όταν διαλύεται σε λίπος ή λάδι. Το μαύρο πιπέρι μπορεί επίσης να αυξήσει την απορρόφηση του. Για καλύτερα αποτελέσματα ζεστάνεται ελαφρώς ένα φλιτζάνι λάδι καρύδας και προσθέστε δύο κουταλιές σούπας κουρκουμά και μισό κουταλάκι μαύρο πιπέρι. Μόλις κρυώσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λάδι για το μαγείρεμα σας.
Γαρύφαλλο
πόνο
Το γαρίφαλο υπήρξε το μήλον της έριδος για πολλούς θαλασσοπόρους της αποικιοκρατίας, που προσπάθησαν να μονοπωλήσουν τις ανεκτίμητες ιδιότητες του μπαχαρικού και συνάμα βοτάνου. Βρίσκεται σε αφθονία στην Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα και τη Μαδαγασκάρη. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση των πληγών στο στόμα και τους πόνους στα δόντια λόγω των αντιβακτηριακών και αναλγητικών ιδιοτήτων του που οφείλονται στο συστατικό της ευγενόλης. Σε γεύση μοιάζει με αυτή της κανέλας και διαθέτει επίσης και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Τζίνζερ
πόνο
Το βότανο αυτό κατάγεται από τη νοτιοανατολική Ασία αλλά σήμερα καλλιεργείται παντού στον κόσμο. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι επίσης ένα ισχυρό αναλγητικό, ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις ημικρανίες. Μελέτη που έγινε σε 100 άτομα που έπασχαν από ημικρανίες απέδειξαν ότι η σκόνη τζίντζερ έχει εξαιρετικές αναλγητικές ιδιότητες ανάλογες του φαρμάκου σουματριπτάνη. Επίσης η δοκιμή εκχυλίσματος τζίντζερ σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα για έξι εβδομάδες οδήγησε στην ανακούφιση του πόνου τους όταν περπατούσαν ή στέκονταν όρθιοι.
Kava Kava
πόνο
Το Kava Kava είναι ένα βότανο που φύεται στα νησιά του Νοτίου Ειρηνικού. Ουσίες που λαμβάνονται από τη ρίζα του έχουν χρησιμοποιηθεί σε ορισμένους πολιτισμούς για την ανακούφιση του στρες, του άγχους, της έντασης και της αϋπνίας. Χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση των κρίσεων επιληψίας ως μυοχαλαρωτικό και αναλγητικό. Πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη χρήση του, ενώ δεν πρέπει να λαμβάνεται για περισσότερους από τρεις μήνες.
Άγριο Μαρούλι
πόνο
Το Αγριομάρουλο βρίσκεται σε αφθονία στο βόρειο ημισφαίριο όπου ανθίζει για 2 μήνες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άσθματος, του μακροχρόνιου βήχα, της αϋπνίας, των προβλημάτων της ουροδόχου οδού, των επώδυνων εμμηνορροϊκών κύκλων, της ανησυχίας, της διέγερσης στα παιδιά, των πόνων στις αρθρώσεις και τους μύες, της κακής κυκλοφορίας του αίματος και των πρησμένων αρσενικών γεννητικών οργάνων. Το άγριο μαρούλι χρησιμοποιείται ευρέως από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ως ένας αποτελεσματικός φυσικός τρόπος χαλάρωσης των μυών, ανακούφισης του πόνου και απόκτησης ηρεμίας. Σε μικρές δόσεις είναι ασφαλές, ενώ σε μεγάλες δόσεις μπορεί να δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα, πόνους στα αυτιά, καταστολή, ακόμα και θάνατο.
Blue Lotus
πόνο
Το βότανο Blue Lotus κατάγεται από τον ποταμό Νείλο στην Αίγυπτο. Χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό για πολλούς αιώνες. Για τους Αιγύπτιους είναι ένα ιερό φυτό που χρησιμοποιείται σε θρησκευτικές τελετές προκειμένου να υπάρξει σύνδεση με τα θεία. Μπορείτε να φτιάξετε τσάι από τα αποξηραμένα φύλα του ή να τα καπνίσετε για άμεση χαλάρωση. Το βότανο Blue Lotus λειτουργεί αποτελεσματικά ως αγχολυτικό και υπνωτικό. Βοηθά επίσης στα προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, όπως είναι η δυσπεψία και η διάρροια.
omorfizoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου