Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Κανναβινοειδή -CBD> Η χημική ένωση θαύμα

«Η απαγόρευση των ψυχοτρόπων ουσιών και η μαζική τελετουργική ανθρωποθυσία που τη συνοδεύει συνιστούν ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του ατόμου, της κοινωνίας, του πολιτισμού και της ελευθερίας, ακόμη κι αν γίνουν αποδεκτές ως αληθείς οι μυθοπλασίες των υποστηρικτών της.»- Κλεάνθης Γρίβας

Σήμερα λέω να πάμε παρέα μια βόλτα στα σοκάκια της κάνναβης... 
Αυτού του τόσο πολυτίμου και τόσο παρεξηγημένου φυτού... 

Όχι.- μη φοβάστε και μη μου κρυφογελάτε ...
κανένας δεν μαστούρωσε μέχρι σήμερα από τη γνώση. :)

Ωστόσο η σωστή πληροφόρηση ίσως αποτελέσει βάλσαμο στην πρόληψη και την αποκατάσταση της υγείας μας και να διορθώσει πολύτιμες συνάψεις στον εγκέφαλο μας που νοσεί επί δεκαετίες από την παραπληροφόρηση... 
  
Γεγονός παραμένει, πως όσο αναζητά κανείς με βάση τη λογική τις λύσεις σε διάφορα προβλήματα της ανθρωπότητας και να επιδιώκει την επιβολή του λογικού και θεμιτού καλού για το άτομο και το σύνολο, θα σκοντάφτει πάντοτε σε συμφέροντα...

Σε μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα.

Το ίδιο θα σκοντάφτουμε συνεχώς πάνω στην αποδοχή πως για να δοθεί ή να επιτραπεί εκ νέου κάτι καλό για τον άνθρωπο και την υγεία του θα πρέπει πρώτα να διαστρεβλωθεί με τέτοιο τρόπο που να είναι ελεγχόμενο και να αποφέρει κέρδη σε κάποιο από τα συμφέροντα.

Αυτό ακριβώς συνέβη και με την ιστορία της κάνναβης. Ένα φυτό με άπειρες ιατρικές, αλλά και χρηστικές ιδιότητες, που για χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι σε όλες τις γωνιές του πλανήτη: κατηγορήθηκε, ποινικοποιήθηκε , απαγορεύτηκε και έφτασε να προκαλεί συνειρμικά στο νου του των πολλών εικόνες μαστουρωμένων και κοινωνικά περιθωριακών ατόμων… Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της μυστικών υπηρεσιών, βιομηχάνων ειδών νάιλον, χαρτιού και ειδών πετρελαίου… (Διαβάστε περισσότερα στο πολύτιμο βιβλίο του Δρ. Κλεάνθη Γρίβα "Κάνναβη / Μαριχουάνα Χασις" από την εκδοτική Θεσσαλονίκης)

Ωστόσο υπάρχουν πάντα οι φωνές των λίγων, που ορκισμένα υπηρετούν τον Άνθρωπο και φαίνεται πως πέτυχαν μια σταδιακή αντιστροφή της κατάστασης, κι ας είναι ελεγχόμενη και κερδοφόρα πλέον για κάποιους η παραγωγή και διάθεση νομιμοποιημένων πλέον σκευασμάτων κάνναβης ως συμπληρωμάτων υγείας, μολονότι ίσως ο τεμαχισμός και η επεξεργασία του φυτού να μην επιτρέπουν τη μέγιστη ευνοϊκή θεραπευτική επίδραση όπως στην περίπτωση που παραμένει ολόκληρο το φυτό και όλες οι δραστικές ουσίες που περιέχει δρουν συνεργατικά.

Τουλάχιστον όμως μπορεί πλέον να ωφεληθεί κανείς και πάλι από τη χρήση τους και μάλιστα νόμιμα και με τις ευλογίες της επιστιμονικής κοινότητας.




Γιατί να χρησιμοποιήσει κανείς κάνναβη; και ποιά είναι τα ωφέλη της; 


Πολύ απλά επειδή η αλήθεια της επιστημονικά αποδεδειγμένης εφαρμογής της κάνναβης για διάφορες παθήσεις δεν μπορεί πια να κρυφτεί.

Ο Δρ. Κλεάνθης Γρίβας
"Σήμερα, η θεραπευτική χρησιμότητα της κάνναβης και των παραγωγών της είναι αποδεδειγμένη και αποδεκτή για το ακόλουθο ευρύ φάσμα παθολογικών καταστάσεων:

1. Γλαύκωμα (ενδοφθάλμια υπέρταση)

2. Παρενέργειες της χημειοθεραπείας (Ναυτία και εμετοί)

3. Άσθμα

4. Επιληψία και σπασμοί

5. Κατάθλιψη, άγχος, ανορεξία

6. Άλγη διαφόρου αιτιολογίας

7. Κακοήθεις νεοπλασίες

8. Εξάρτηση από οπιούχα και αλκοόλ.

Η κάνναβη έχει τέσσερα σημαντικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν μοναδική από θεραπευτική άποψη:

1. Είναι το πιο ατοξικό από τα διαθέσιμα φάρμακα.

2. Έχει ευρύτατο πεδίο θεραπευτικών εφαρμογών.

3. Δρα μέσω μηχανισμών που διαφέρουν απ’ αυτούς των άλλων φαρμάκων.

4. Μπορεί συνδυαστεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια με οποιοδήποτε φάρμακο."

(Δρ. Κλεάνθης Γρίβας / Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης και οι πραγματικοί λόγοι της απαγόρευσης. εκεί θα βρείτε και τις επιστημονικές σημειώσεις.)


Εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες βρίσκονται πίσω από τη σύνοψη που περιγράφει ο Δρ. Κλεάνθης Γρίβας σχετικά με τη θεραπευτική δράση της κάνναβης και εκατοντάδες είναι και οι δραστικές ουσίες της κάνναβης που αποδεδειγμένα υποστηρίζουν την ιαματική τους επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι πιο γνωστές ανάμεσα τους είναι η THC και το CBD. ή αλλιώς καναβιδιόλη. Η μεγαλύτερα διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο ουσίες είναι πως η δεύτερη δεν έχει ψυχοτρόπα επίδραση, δηλαδή δεν προκαλεί ψυχοδραστικά αποτελέσματα -κοινώς δεν δημιουργεί "ανεβάσματα ευφορίας".

Ωστόσο έχει να παρουσιάσει σειρά θετικών επιδράσεων στην υγεία.


Που βοηθά η χρήση π.χ. ελαίων CBD;

Η αλήθεια είναι πως η κανναβιδιόλη βοηθά στην αντιμετώπιση δεκάδων ασθενειών ψυχικής και σωματικής φύσης. Εδώ θα αναφέρουμε μερικές μόνο από τις αποδεδειγμένες ιδιότητες της:
  • ·       Ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση
  • ·       Αποτελεσματική ανακούφιση από χρόνιους πόνους
  • ·       Μειώνει την εμφάνιση του διαβήτη
  • ·       Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας
  • ·       Βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης
  • ·       Συμβάλλει στην καρδιαγγειακή υγεία
  • ·       Συμβάλλει στην εύρυθμη εγκεφαλική λειτουργία
  • ·       Αποτελεί ένα ισχυρό νευροπροστατευτικό
  • ·       Συμβάλλει στην υγεία και την ανάπτυξη των οστών
  • ·       Προστατεύει την επιδερμίδα και αντιμετωπίζει δερματικές παθήσεις
  • ·       Έχει αποτελεσματική αγχολυτική δράση κατά του άγχους/στρες
  • ·       Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και των διαταραχών συμπεριφοράς
  •      Αντιμετωπίζει την αϋπνία



Πώς ακριβώς λειτουργεί και γιατί βοηθάει;


Η θαυμαστή επίδραση της καναβιδιόλης βασίζεται στο γεγονός πως ο ίδιος μας ο οργανισμός παράγει για τις διάφορες ανάγκες του τα δικά του κανναβινοειδή. Στην ουσία σε αντίθεση με κάθε άλλο χημικό σκεύασμα η καναβιδιόλη έρχεται να κουμπώσει πάνω στον ήδη υπάρχον μηχανισμό του οργανισμού μας και τον βοηθά να ανταπεξέλθει, να προστατέψει ή να επουλώσει θέματα που αντιμετωπίζει. 

Τα κανναβιδοειδή που παράγει ο οργανισμός μας ονομάζονται ‘ενδοκανναβινοειδή’ και μαζί με ένα δίκτυο από ειδικούς κυτταρικούς υποδοχείς σχηματίζουν το λεγόμενο ‘ενδοκανναβινοειδές σύστημα’. Οι 2 βασικοί υποδοχείς του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος είναι οι CB1 και CB2. Τα κλειδιά αυτών των υποδοχέων ονομάζονται ενδοκανναβινοειδή.

Eνδοκανναβινοειδή υπάρχουν σε όλη την έκταση του σώματός μας :
 • Στον εγκέφαλο
 • Στα ζωτικά όργανα
 • Στους συνδετικούς ιστούς
 • Στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος
 • Στους αδένες.

Αυτό το σύστημα του σώματος μας είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση ζωτικών λειτουργιών, που προάγουν την ισορροπία του οργανισμού ή αλλιώς την ομοιόσταση.
  • ·       Η μνήμη
  • ·       Ο ύπνος
  • ·       Η όρεξη
  • ·       Η διάθεση
  • ·       Η θερμοκρασία του σώματος, αλλά και διάφορες 
  •     γνωστικές λειτουργίες ρυθμίζονται από το ‘ενδοκανναβινοειδές μας σύστημα’

 Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα είναι κυριολεκτικά η ασπίδα του οργανισμού  

Βασικό μέλημα του ενδοκανναβοειδούς συστήματος του οργανισμού είναι η ομοιόσταση και η αυτοφαγία. 

ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ: η ικανότητα του σώματος μας να διατηρεί εντός του οργανισμού μας ένα στθαθερό εσωτερικό περιβάλλον παρά τις εξωτερικές ή άλλες διακυμάνσεις. Δηλαδή φροντίζει π.χ. η θερμοκρασία στο σώμα να μην είναι πολύ χαμηλή, αλλά ούτε και υψιλή. Φροντίζει επίσης το σάκχαρο στο αίμα να έχει το κατάλληλο επίπεδο.


ΑΥΤΟΦΑΓΙΑ: η ιδιότητα των κυττάρων μας να αυτοκαταστρέφονται, ώστε να μπορέσουν να αποβάλλουν κατεστραμμένα τμήματά τους και να δημιουργηθούν σαν νέα κύτταρα. Πιο δυνατά και πιο υγιή. Πρόκειται δηλαδή για μια διαδικασία ανακύκλωσης. 
Η αυτοφαγία, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος και αν πάψει να λειτουργεί, υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν πολύ σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης.
Ουσιαστικά λοιπόν το ενδοκανναβιδοειδές σύστημα είναι το σύστημα που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για την υγεία και την ευημερία μας και ρυθμίζει τις βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης βιολογίας. Επειδή...


Ο οργανισμός μας έχει την ιδιότητα να γιατρεύει τον εαυτό του

Κι αυτή ακριβώς την ιδιότητα του οργανισμού μας έρχεται να ενισχύσει με φυσικό τρόπο η καναβιδιόλη (*CBD). Με την χρήση της κανναβιδιόλης, ο οργανισμός μας θωρακίζεται πιο ολοκληρωμένα απέναντι σε απειλές και ενισχύεται.


Πως το κάνει αυτό;



Όπως είδαμε πιο πάνω το ανθρώπινο ενδοκανναβινοειδές σύστημα διαθέτει ειδικούς υποδοχείς που ασχολούνται ειδικά με την υποδοχή κανναβινοειδών και φέρουν τις ονομασίες CB1 και CB2.     Ο υποδοχέας CB1 βρίσκεται κυρίως στον εγκέφαλο και το νευρικό μας σύστημα, αλλά και σε άλλα όργανα του σώματός μας, ενώ ο υποδοχέας CB2 βρίσκεται κυρίως στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Καθώς η καναβιδιόλη είναι μια φυτική μορφή όμοια με μορφές κανναβιδοειδών που παράγειο ο ίδιος μας ο οργανισμός, είναι σε θέση να κάνει χρήση αυτού του συστήματος τους οργανισμού μας και να το ενισχύει με απόλυτα φυσικό τρόπο. 

Επιπλέον η ουσία CBD έχει το φοβερό πλεονέκτημα πως δεν δεσμεύεται στους συγκεκριμένους υποδοχείς.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι η κανναβιδιόλη (CBD) :
·       Κρατάει τους υποδοχείς μας στη βέλτιστη ικανότητα τους
·       Βοηθά τη λειτουργία όλων των ενδοκανναβινοειδών, που υπάρχουν ήδη στο σώμα μας
·       Θωρακίζει ολοκληρωμένα τον οργανισμό μας και τον προστατεύει

Έτσι λοιπόν μετά από δεκαετίες απόλυτης φίμωσης γύρω από τα οφέλη αρχίζει δειλά και ο σύγχρονος κόσμος να έχει πρόσβαση στην ευεργετικές ιδιότητες της κάνναβης και των προϊόντων της.
Εύχομαι οι φωνές ΥΠΕΡ του Ανθρώπου να υψώνονται ολοένα και πυκνότερες και να γκρεμίζουν συμφέροντα που προάγουν τη φθορά, τη νόσο και τον εκφυλισμό. 
Εύχομαι το δικαίωμα της προάσπισης της ΥΓΕΙΑΣ μας σε κάθε επίπεδο να μείνει αλώβητο από τη μάστιγα που θέλει να ελέγχει τη γνώση, τη γνώμη και την ελευθερία των ανθρώπων.
Εϋχομαι τα δειλά αυτά βήματα να δώσουν ακόμη περισσότερο κουράγιο στους ανθρώπους της επιστήμης, που παρά τα λόμπυ και τις σκευωρίες μάχονται να αποκαταστήσουν την αλήθεια.
Ίσως η καναβιδιόλη να είναι αυτό που αναζητάς κι εσύ για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου! Οι μαρτυρίες από τη χρήση της είναι χιλιάδες και σύντομα θα αναφερθώ και σε αυτές... 
Το άρθρο τούτο είναι απλά μονάχα μια αρχή *ή μάλλον συνέχεια, στην υπηρεσία αποκατάστασης της αλήθειας που αφορά την κάνναβη και τις θαυμαστές ιδιότητες της.

Με εκτίμηση 
Βίκυ Χρυσού ©  

vickytoxotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου