Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Θρίλερ με ψήφο εμπιστοσύνης, όχι Καμμένου: Πώς βγαίνουν τα κουκιά. Ποιοι οι 151, ονόματα, εκλογές


Πώς βγαίνουν τα κουκιά για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Τσίπρας; Θρίλερ που θα κριθεί στον πόντο.

Μόνο τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι κκ. Καμμένος και Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως προέκυψε από την συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου, μετά την ανακοίνωσή του ότι αποχωρούν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είμαστε ένα κίνημα πολιτών που ξεκίνησαν από ένα κομπιούτερ. Είμαστε ένα κίνημα που ξεκίνησε από ένα «όχι» κατά τη διάρκεια του δεύτερου μνημονίου», είπε και ευχαρίστησε τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ έστειλε… μήνυμα λέγοντας πως «όσοι βουλευτές αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ, δεν είναι τώρα ούτε δημοτικοί σύμβουλοι»

Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου οι βουλευτές Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κώστας Κατσίκης και Κώστας Ζουράρις και ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγανης.

Ο Πάνος Καμμένος δεν έκρυψε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην κρατήσει στην κυβέρνηση στελέχη των ΑΝΕΛ. «Κάποιοι δεν ήταν καν βουλευτές. Αυτοί δεν μπορούν να μείνουν στην κυβέρνηση. Κάποιον που τον κάνεις υπουργό και σε εγκαταλείπει πρώτος, δεν μπορεί ο εταίρος σου να τον κρατήσει. Μιλάω για τον κ. Κόκκαλη και την κα. Κουντουρά. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει στο υπουργείο Τουρισμού, έγινε υπουργός πετυχημένη εξαιτίας των ΑΝΕΛ. Και τον Κόκκαλη, εγώ τον έκανα υπουργό, ελπίζω τώρα που είναι στην Κίνα να διαβάσει για την τακτική του πολέμου»

Ψήφος εμπιστοσύνης: Πώς βγαίνουν τα κουκιά για 151

Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί στην ελληνική Βουλή τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης μέχρι την Πέμπτη και όταν ολοκληρωθεί θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην εθνοσυνέλευση.

Οι ψήφοι που θα πάρει η κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης είναι μετρημένες και προέρχονται σε ένα μεγάλο βαθμό από τους ΑΝΕΛ, καθώς το ΠΟΤΑΜΙ όσο και το ΚΙΝΑΛ έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρωθυπουργός πέρα από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει για την ψήφο εμπιστοσύνης να στηριχτεί στις ψήφους της Κατερίνας Παπακώστα (Ανεξάρτητη), στον Θανάση Παπαχριστόπουλο (ΑΝΕΛ), την Έλενα Κουντουρά (ΑΝΕΛ), στον Κώστα Ζουράρι (ΑΝΕΛ), στον Σπύρο Δανέλη (ΠΟΤΑΜΙ), ενώ θετικά μπορεί να ψηφίσει και ο Βασίλης Κόκκαλης (ΑΝΕΛ). Τελικό αποτέλεσμα; 151.

Αν Έλενα Κουντουρα και Βασίλης Κόκκαλης παραμείνουν στις υπουργικές τους θέσεις, θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ, ενώ δεν φαίνεται να τίθεται θέμα διαγραφής για τον Κώστα Ζουράρι και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο που δεν είναι στην κυβέρνηση. Έτσι ο Πάνος Καμμένος διατηρεί τουλάχιστον 5 βουλευτές στους ΑΝΕΛ και την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Πάντως η ψηφος εμπιστοσύνης τη συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θα συνδέσει τη ψήφο εμπιστοσύνης με την συμφωνία των Πρεσπών και θα κινδυνέψει να χάσει και τις ψήφους του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για τις Πρέσπες.

Σε αυτή την περίπτωση, μόνη επιλογή είναι οι εκλογές.

thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου