Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ο Κοτζιάς αντιμέτωπος με τον έλεγχο διάθεσης των (άδηλων πόρων - ΥΠΕΞ) "μυστικών κονδυλίων" και το χωρίς καμία αστική κι πολιτική νομιμοποίηση του "Πράττω"...


ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ απειλεί ο Κοτζιάς...
Κοντά στην παραίτηση φαίνεται πως είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά το σοβαρό επεισόδιο στο υπουργικό Συμβούλιο και τον καυγά του με τον Πάνο Καμμένο.
Κι αυτό γιατί παρά τις...
βαριές κουβέντες που ακούστηκαν στο υπουργικό, με τον υπουργό Άμυνας σύμφωνα με πληροφορίες να αφήνει υπονοούμενα ακόμα για την διαχείριση των κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών από τον Νίκο Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών νιώθει ότι δεν είχε επαρκή κάλυψη από τον Πρωθυπουργό.

Μάλιστα τον διάλογο ανάμεσα σε Καμμένο και Κοτζιά- για τα κονδύλια του Υπουργείου- αποκάλυψε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στους δυο άνδρες με τον Νίκο Κοτζιά να κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο οτι ασκεί προσωπική πολιτική που κάνει κακό στην κυβέρνηση και τη χώρα, και τον Πάνο Καμμένο, που σύμφωνα με πληροφορίες αιφνιδιάστηκε, να επιμένει οτι είναι δικαίωμά του να έχει διαφορετική άποψη στο Μακεδονικό και οτι η συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν στην προγραμματική συμφωνία Σύριζα- ΑΝΕΛ

Ο διάλογος ανάμεσα στους δυο υπουργούς ήταν καυτός:

Καμμένος: Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της πΓΔΜ… Δεν πρόκειται να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης.

Κοτζιάς: Επιχειρείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσεις τις δικές σου πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις!

Καμμένος: Υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές…

Κοτζιάς: Αυτό δε συνέβη ποτέ. Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων. Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις…

Καμμένος: Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και τη στάση μας. Δεν είναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη. Εκτιμώ ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ στην προσπάθειά της να ρίξει την κυβέρνηση.

Τσίπρας: Η συμφωνία είναι της κυβέρνησης, και όχι του υπουργείου Εξωτερικών.

Καμμένος: Δεν δέχομαι πλέον προσωπικές επιθέσεις, αλλά πολιτική αντιπαράθεση. Απαράδετκα τα σχόλια στελεχών όπως ο Φίλης που με παρομοιάζουν με τον Σαλβίνι.

Παππάς: Να αποφεύγονται στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες αναφορές. Εγώ αν αισθανόμουν ότι υπήρχε ένας Σαλβίνι στην κυβέρνηση δεν θα ήμουν σε αυτήν… Είναι απαράδεκτο να λέγονται αυτά τα πράγματα.

Αμέσως μετά το υπουργικό και την σύγκρουση Κοτζιά Καμμένου, ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το ξαφνικό ραντεβού δεν πέρασε απαρατήρητο, και μπορεί μεν η επίσημη δικαιολογία να ήταν οτι αφορούσε την ενημέρωση του Προέδρου, ειναι σαφές οτι το ξαφνικό ραντεβού δεν είναι άσχετο με την δυσφορία Κοτζιά για τις εξελίξεις και τον ρόλο του Καμμένου στην εξωτερική πολιτική.

Η κρίση που σοβεί στην κυβέρνηση ενισχύεται και από το γεγονός οτι βουλευτές των ΑΝΕΛ διαχωρίζουν την θέση τους από την επίσημη θέση του κόμματος στο Μακεδονικό και δηλώνουν οτι θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών. Και οχι μόνο αυτό. Ειναι κοινό μυστικό ότι ορισμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ματαπήδησης στον Σύριζα, αφού περίπτωση επανεκλογής τους δεν διαφαίνεται με τις δημοσκοπικές επιδόσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στον Πάνο Καμμένο. Μάλιστα το θέμα ετέθη και στο μυστικό ραντεβού των δύο, την προηγουμένη του Υπουργικού Συμβουλίου στην Λέσχη Αξιωματικών.

sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου