Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

«Persona non grata» στην Αυστραλία ο Προκόπης Παυλόπουλος- Ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι εξαιτίας του Μακεδονικού


Το ταξίδι που είχε προγραμματίσει εδώ και πολλούς μήνες για την Αυστραλία ακύρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

Όπως είχε γίνει γνωστό, Έλληνες και Αυστραλοί αξιωματούχοι είχαν επικοινωνήσει τους τελευταίους μήνες για την οργάνωση του ταξιδιού του προέδρου, η οποία και θα ήταν η πρώτη επίσκεψη του ΠτΔ μετά από εκείνη του Κωστή Στεφανόπουλο τον Ιούνιο του 2002.

Νεότερες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι τελικά ο κ. Παυλόπουλος επέλεξε να αναβάλει το ταξίδι στην Αυστραλία για το 2019, αν και υπάρχουν αυξανόμενες εικασίες ότι η αιτία για την αλλαγή των σχεδίων οφείλεται σε «εχθρική» υποδοχή που του επιφύλασσαν οι ελληνικές οργανώσεις της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, το Pan Macedonian Association of Melbourne and Victoria (PMAMV), απέστειλε μια προειδοποιητική επιστολή στον ΠτΔ, λίγες ημέρες μετά από τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ, δηλώνοντας ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι «persona non gratta».

Κύριε Παυλόπουλε, είστε ανεπιθύμητος. εάν επισκεφθείτε τη Μελβούρνη, εμείς οι αξιωματούχοι της ελληνικής διασποράς δεν θα σας καλωσορίσουμε», έγραφε η επιστολή τους.thecaller.gr

thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου