Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ετοιμάζουν σπιναλόγκες; «Λεπροί» όσοι αντιτάσσονται στην τυραννία της ΕΕ, κατά τον Μακρόν

«Υποκριτή» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο (Luigi Di Maio) τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, καθώς ο τελευταίος έκανε λόγο για«λαϊκίστικη λέπρα» που διασκορπίζεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Ο Macron είχε ζητήσει από τους ευρωπαίους υποστηρικτές και πολιτικούς σχολιαστές, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Βρετάνη, να πολεμήσουν εκείνους που «μισούν την Ευρώπη».

«Βλέπετε ότι αναδύονται σαν λέπρα παντού στην Ευρώπη, σε χώρες όπου πιστεύαμε ότι ήταν αδύνατο να τους δούμε ξανά», είπε.  

«Οι γείτονές μας λένε τα χειρότερα πράγματα και το συνηθίζουμε! Κάνουν τις χειρότερες προκλήσεις και κανείς δεν τρομοκρατείται από αυτό», πρόσθεσε ο Macron, χωρίς συγκεκριμένη αναφορά στην Ιταλία.

Ο Di Maio απάντησε στα λόγια του Macron, τα οποία χαρακτήρισε ως "προσβλητικά και εκτός τόπου".

"Η πραγματική λέπρα είναι η υποκρισία κάποιου που σπρώχνει πίσω τους μετανάστες στη Ventimiglia [μια ιταλο-γαλλική συνοριακή πόλη] και στη συνέχεια θέλει να μας κάνει κήρυγμα για το ιερό δικαίωμα μας να ζητάμε την ισότιμη διανομή των μεταναστών", έγραψε στο tweeter ο Di Maio.

Στον Μακρόν επιτέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών MatteoSalvini λέγοντας ότι δεν θα «λάβει μαθήματα από μια χώρα που έχει τον στρατό στα ιταλικά σύνορα». 


ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου