Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ενηλικιώσου κάποια στιγμή και εμείς περάσαμε δύσκολη εφηβεία. Και ναι πραγματικά, δε μπορούμε να σε δικαιολογήσουμε, για τίποτα πια.

Το dress code του βάλε βγάλε και η απλή λογική του: Άσε μας κουκλίτσα μου | Γράφει η Τίνα Ντάρμα

Τη θέλαμε την αλλαγή μας και κάποιοι από εμάς πόνταραν και όλα τους τα λεφτά, στο λαχούρι Βαρουφάκη. Κάποια στιγμή μέσα στο παραλήρημα, πιστέψαμε πως ο Αλέξης, θα σκάσει με μπλουζάκι Metallica στη διαπραγμάτευση, για να πάρει το αίμα μας πίσω. 
Η αλήθεια είναι,  ότι πληρώσαμε πολύ ακριβά το μεταξωτό (από βασιλιά μεταξοσκώληκα) Βoho λαχούρι και την εξωστρεφή party διάθεση του Βαρουφάκη και το μπλουζάκι με τους Metallica δεν το έβαλε ποτέ ο Αλέξης, ούτε για το ξεκάρφωμα.
Αντ’ αυτού καθόμαστε και ασχολούμαστε τόσα χρόνια με τη γραβάτα του Αλέξη, σα να είναι κανένα κομπλεξικό δεκάχρονο παιδάκι, που πρέπει να πάει στη παρέλαση, αλλά δεν θέλει να βάλει, αυτό που θα βάλουν και τα άλλα παιδάκια, από το σχολείο. 
-Βάλε την αγόρι μου..και τα άλλα παιδάκια αυτό θα φοράνε!
 -Δε μου καίγετε καρφί! Εγώ δεν είμαι σα τα άλλα παιδάκια. Θα τη βάλω σε 3χρόνια στη γιορτή αποφοίτησης!(?)
-Βάλ’ την  αγόρι μου και τι θα πούνε οι γείτονες και τι θα πουν οι καθηγητές σου, στο σχολείο? Βάλ’ την και γελάνε όλοι, από Ευρώπη μέχρι Αμερική, με τα σταριλίκια σου, έχουν τρελαθεί και στέλνουν από παντού γραβάτες και τηλεοπτικοί Μαραθώνιοι γίνονται παγκόσμια, για να σου πληρώσουν ψυχολόγο, για τη γραβατοφοβία. 
Και εκεί που χιλιάδες τραπεζιτικοί, πήγαιναν οικιοθελώς, στο Σύνταγμα να κάψουν τις γραβάτες τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, εσύ κάνεις το θρυλικό βάλε-βγάλε στο Μαξίμου, 9μιση εβδομάδες style και μας τρελαίνεις! Εμάς το κοινό σου, τον σκληρό πυρήνα σου, που με κάθε τέτοιο σου τερτίπι και τέχνασμα μας καθηλώνεις τελείως, με την αμετροέπεια, της απόλυτης βλακείας σου. Γιορτάζει λέει και το διασκεδάζει(το καινούργιο massive hit της παραλιακής και του sfera fm, για αυτό το καλοκαίρι).. γιατί βγήκαμε από τα μνημόνια και μας το κερνάει λέει και μας το αφιερώνει,  που αντέξαμε και σηκώσαμε το βάρος! Και είναι και από κάτω, η Περιστέρα με τη κομπανία της, στα λευκά ντυμένη και το γιορτάζουν, το διασκεδάζουν, ξεσπούν σε γέλια και χειροκροτήματα, με το βάλε βγάλε (με τη Δούρου σε κλασσικό παραλήρημα φύτουλα, που τον άφησαν να πάει τελευταία στιγμή πενταήμερη, οι δικοί του και γενικότερα τέτοια χαρά και ανταλλαγή θετικής ενέργειας στο Ζάππειο ..ούτε σε Fashion Week δεν έχουμε δει, αλλά και ούτε στη Παγκόσμια μέρα Yoga, που ξεχυθήκαμε στα πάρκα, να κάνουμε χαιρετισμούς στον ήλιο και τη στάση της γάτας.
Την έβαλε, για να την  βγάλει..
Πόσο αισθαντικό! πόσο προχώ!!πόσο μπροστά!!! πόσο άντε γεια ?Πόσο μ@λ@κ@ς είσαι τελικά??απλέ Ελληνικέ λαέ???( σε εσένα απευθύνομαι..μη πουν ότι βρίζω και τον πρωθυπουργό μας).
Έγινες ακόμα χειρότερος και από αυτούς που έκραζες. Η γραβάτα δεν κάνει τον άνθρωπο, ούτε θα σώσει μαγικά μία κατάσταση, υπό μορφή live show.Γελάνε και οι πέτρες .Αν ο γιατρός, μία μέρα, σκάλωνε στιλιστικά και έλεγε δε φοράω ιατρική μπλούζα, θα έρθω στο χειρουργείο με παγέτες και η δασκάλα στο σχολείο τρελαινόταν και έλεγε –Παιδιά εγώ sorry θα σκάσω με στολή δύτη, για να διδάξω αρχαία Ελληνικά.. δεν θεωρείτε ότι θα υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα. Βουλιάζει η χώρα και εμείς σαν υπνωτισμένοι, να παρακολουθούμε το πουκάμισο του Αλέξης και πότε θα περάσει τη γραβάτα του ή όχι από το κολάρο, που μας έγινε θηλιά .
Θυμήθηκα στιλιστικό -statement, από άμπαλη wannabe μελλοντική διευθύντρια, σε ένα χώρο που το 99% ερχόταν  ντυμένο με φόρμες (η πνευματική εργασία ναι, δεν έχει σχέση με το modeling και οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν επέτρεπαν και φοβερούς αυτοσχεδιασμούς).Σκάει λοιπόν στο γραφείο 15 Αύγουστο με 12ποντο και σακάκι(μέρα με 43 βαθμούς κελσίου).Γυρίζω κοιτάω μία ιδρωμένη ταλαιπωρημένη μορφή και ρωτάω- Τι σακάκι είναι αυτό με 43 βαθμούς κελσίου? Μου απαντάει –Είχα δουλειά! και αναρωτιέμαι και εγώ, δημόσια πια, από τότε-Τι δουλειά ήταν αυτή.. Βουλευτής? Ηθοποιός σε πρόβα για έργο του Ντοστογιέφσκι, μέσα στο καύσωνα?? ή απλά μεταμφίεση για ντεντέκτιβ??? (από μυαλό μηδέν πάντως,  γιατί ακόμα και για αυτό, θα έπρεπε να μεταμφιεστεί με βερμούδα, σε print από φοίνικες και σανδάλια! Μέσα στο κατακαλόκαιρο, πολύ κάρφωμα χαζομάρας, το μαύρο το σακάκι πάντως).
Εδώ κάπου, να κάνουμε μία απλή διαπίστωση. Κρυώνεις ?Βάλε κάτι, για να μη κρυώνεις! Ζεσταίνεσαι βάλε κάτι, για να μη ζεσταίνεσαι. Πάς παραλία ?Βάλε ρούχα παραλίας! Δεν ξέρεις που θα πάς, βάλε κάτι ουδέτερο. Πας σε γάμο? οκ μη βάλεις λευκά (εκτός αν είναι ο δικός σου)! Πας σε κηδεία? βάλε οότι θέλεις (δεν έχεις και πολύ διάθεση, να σκεφτείς, για το τι βάλεις). 
Κάποιες σταθερές δεν είναι ποτέ εκτός μόδας (σα το little black dress και το λευκό πουκάμισο με φούστα ή παντελόνι). Όταν όμως σκας στη Χαβάη, με γούνα.. κάτι δεν έχει πάει καλά, πρωτίστως μέσα σου(έχεις μεγάλο delay, σε σχέση με τον τόπο και το χώρο. Κανείς δε θα σε πάρει στα σοβαρά και αυτό είναι σίγουρο). Όταν δε, συμπαρασέρνεις και έναν ολόκληρο λαό, στη στιλιστικό-συναισθηματική σου καβλάντα, κάτι δεν έχει πάει καθόλου καλά, μέσα σου εξ αρχής. Μάγειρες, οικοδόμοι, showmen, αεροσυνοδοί, σεκιουριτάδες και κομμωτές, βγαίνουν 100% περισσότερο επαγγελματίες, από εσένα καθημερινά (έχουν αποδεχτεί την έννοια, ολοκληρωμένη στολή εργασίας. Γιατί απλά, αγαπάνε αυτό που κάνουν και γνωρίζουν ότι δεν τους αφαιρεί τίποτα, από την προσωπικότητα, τη γοητεία και την υπόσταση τους).
Αλέξης, αγόρι μας, αν ήταν για μία γαμώ-γραβάτα να πληρώνουν ακόμα και τα δισέγγονά μας, μάλλον έπρεπε να τη βάλεις πολύ νωρίτερα, αλλά όταν ακόμα και τώρα έχεις αυταπάτες ότι εμείς γουστάρουμε το χάλι, του βάλε βγάλε, λες και είμαστε μαγεμένες Ρουβίτσες σα το Νίκο Παππά..έχεις παραισθήσεις .Δεν έχεις δικαίωμα να πηγαίνεις, μία χώρα ολόκληρη, σε ρυθμούς your style rocks.Δεν διαφέρεις σε τίποτα, από αυτούς που φοράνε γραβάτα από τις 8 το πρωί Αύγουστο μήνα, δίχως να έχουν καμία κοινωνική υποχρέωση ή και τον σπασίκλα του σχολείου, που θα το πάει σε άλλο επίπεδο, φορώντας παπιγιόν και μανικετόκουμπα,  Δευτέρα πρωί στο άσχετο, έτσι για το YOLO. Αν πιστεύεις ότι, ότι μ@λ@κι@ και αν κάνεις, εμείς θα σε αποθεώνουμε, επειδή ήσουν πρόεδρος δεκαπενταμελούς και είχες διαβάσει Tolkien και Lovecraft (που σου είχε δανείσει συμμαθήτρια σου, από τo 2o Κυψέλης και ακόμα να της το επιστρέψεις..)κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Ενηλικιώσου κάποια στιγμή και εμείς περάσαμε δύσκολη εφηβεία. Και ναι πραγματικά, δε μπορούμε να σε δικαιολογήσουμε, για τίποτα πια.
 Μιλάς για κράτος δικαίου και για γιορτή, όταν ο μισός πληθυσμός (άνθρωποι όλων των ηλικιών) έχει ή θέλει να μεταναστεύσει. 
Δεν υπάρχει ακόμα καμία γιορτή, να σε ενημερώσω! Μετρημένοι αυλοκόλακες ήταν,  που χειροκροτούσανε, σε φάση, άσε τον και αυτών να κάνει το κομμάτι του. Γιορτή θέλει και γιορτή θα έχει..Αν κοιτούσες από μακριά τον εαυτό σου εξωγενώς και με καθαρή ματιά, θα καταλάβαινες ότι 5-10 κλακαδόροι με συμπτώματα ιδρυματισμού και ένα βάλε βγάλε, δεν μπορούν να αποτελέσουν  γιορτή, για μία χώρα που υποφέρει και αγωνιά κάθε μέρα και για πολύ καιρό, δυστυχώς, ακόμα. 
Τίνα Ντάρμα

enallaktikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου